Nuffnang

Friday, February 15, 2013

Tetamu dari Malaysia

My fren, Haney mari sini last week on Thursday, 7 February 2013 dengan her aunties.  Sampai je pagi tu terus hantar diaorang kat rumah and lunch semua aku dah sediakan.  Minta depa semua rehat-rehat kat rumah dulu sebab long flight kan? Then, malamnya pulak, we all dinner kat Jamie Oliver Restaurant located in Dundrum Shopping Centre.  Aku ni bukan jenis makan ala-ala western sangat pun but since my fren cakap makanan kat situ memang terbaik, why not we try kan? Ternyata, memang sedap ok! Berbaloi ar...

Esoknya pulak, aku cuti and bawak derang ke Kildare Village.  Shopping sakanlah apa lagi.  Sebab harga terbaik walaupun after converting the money.

Then, awal-awal pagi Sabtu tu, kami semua berangkat ke Kerry.  Sampai Kenmare dah gelap dalam jam 6.00 p.m. gitu.  Then we all prepared for dinner, have a chit chat lepas tu aku melayan si Ahmad pergi mandi manda kat swimming pool.  Siap bersauna, steam, spa bagai.  Oh, lupa nak bagitau...And we were staying at The Courtyard at Sheen Falls Lodge, Kenmare. 
Sangat puas hati dah teruja dengan kecantikan interior design lodge tu.  Jatuh cinta gitu.


 Nice kan the view and surrounding of the lodge?

The two pictures are taken from Google

   
Pagi Ahad yang cerah, selepas sarapan, kami memulakan perjalanan untuk pusing satu pusingan Ring of Kerry.  Alhamdulillah, cuaca time tu sangat cantik.  Ada hujan sikit-sikit tapi masih ada sinar mentari gitu.  So, lancar saja perjalanan kami.


Bergambo bersama orang kuat kepada misi pusing Ring of Kerry ni.  Kalau nak harap aku yang bawak keta, aduiiii jenuh! hehehe
Dan tak lupa juga diucapkan kepada Sis Yat sebab bagi punjam MPV...jasamu dikenang kak...(hope u read this...and I believe u do..hehehehe)
 
Ahmad bergambo bersama Aunty Nan a.k.a. Syafinaz Selamat

With all the ladies - huwaaaa missing u all already! Do come again, please :((
 
Ahmad with Aunty Nan & Aunty Marina
Esoknya, Isnin...semua mau pulang ke Dublin...Kerry memang sangat cantik.  No wonder ramai yang akan ke sini.  Saper yang plan nak ke sini nanti...bawak camera canggih ok...Enjoy your trip to Kerry...ahakkkksssssss


Thanks for coming and visiting us in Ireland. 
Hope u all guys enjoyed the trip to Kerry.

P/s:  
Photos on the wonderful scenery in Kerry will be uploaded in the next entry.  Sabo nooooo

No comments: