Nuffnang

Saturday, February 16, 2013

Someone turns 33-year-old

Happy Birthday to u...someone turns 33-year-old in 2013...semoga diberikan kesihatan yang baik, semoga segera mendapat jodoh dan direstui keluarga, diberikan kesenangan hidup di dunia dan mendapat keredhaan Ilahi dunia dan akhirat. Ameen





Junior School Annual 2012

Baru dapat Junior School Annual 2012 sekolah si Ahmad, dia siap tunjuk ada pic dia sempena dapat anugerah kecemerlangan tahun 2012 for Art. Alhamdulillah, at least dapat jugak kan? Dulu kat Malaysia banyak subjects gak dapat. Tapi kali ni for Art yelah sebab ramai lagi yang terror2 kat class kan? Apapun syukur sangat. Teruskan usaha ye nak. Mana tau this year dapat anugerah kecemerlangan untuk subject lain plak kan? Ameen



Friday, February 15, 2013

Ring of Kerry


Rupanya...laut sebelah Ring of Kerry ni adalah North Atlantic Ocean.  Laut terbentang luas.  Saujana mata memandang.  Wah gitu.  Banyak lagi photos actually tapi tak larat nak upload semua.  So enjoy!







Landasan keretapi yang dah tak digunakan lagi.




Haney & Ed.

Tetamu dari Malaysia

My fren, Haney mari sini last week on Thursday, 7 February 2013 dengan her aunties.  Sampai je pagi tu terus hantar diaorang kat rumah and lunch semua aku dah sediakan.  Minta depa semua rehat-rehat kat rumah dulu sebab long flight kan? Then, malamnya pulak, we all dinner kat Jamie Oliver Restaurant located in Dundrum Shopping Centre.  Aku ni bukan jenis makan ala-ala western sangat pun but since my fren cakap makanan kat situ memang terbaik, why not we try kan? Ternyata, memang sedap ok! Berbaloi ar...

Esoknya pulak, aku cuti and bawak derang ke Kildare Village.  Shopping sakanlah apa lagi.  Sebab harga terbaik walaupun after converting the money.

Then, awal-awal pagi Sabtu tu, kami semua berangkat ke Kerry.  Sampai Kenmare dah gelap dalam jam 6.00 p.m. gitu.  Then we all prepared for dinner, have a chit chat lepas tu aku melayan si Ahmad pergi mandi manda kat swimming pool.  Siap bersauna, steam, spa bagai.  Oh, lupa nak bagitau...And we were staying at The Courtyard at Sheen Falls Lodge, Kenmare. 
Sangat puas hati dah teruja dengan kecantikan interior design lodge tu.  Jatuh cinta gitu.


 Nice kan the view and surrounding of the lodge?

The two pictures are taken from Google

   
Pagi Ahad yang cerah, selepas sarapan, kami memulakan perjalanan untuk pusing satu pusingan Ring of Kerry.  Alhamdulillah, cuaca time tu sangat cantik.  Ada hujan sikit-sikit tapi masih ada sinar mentari gitu.  So, lancar saja perjalanan kami.


Bergambo bersama orang kuat kepada misi pusing Ring of Kerry ni.  Kalau nak harap aku yang bawak keta, aduiiii jenuh! hehehe
Dan tak lupa juga diucapkan kepada Sis Yat sebab bagi punjam MPV...jasamu dikenang kak...(hope u read this...and I believe u do..hehehehe)
 
Ahmad bergambo bersama Aunty Nan a.k.a. Syafinaz Selamat

With all the ladies - huwaaaa missing u all already! Do come again, please :((
 
Ahmad with Aunty Nan & Aunty Marina
Esoknya, Isnin...semua mau pulang ke Dublin...Kerry memang sangat cantik.  No wonder ramai yang akan ke sini.  Saper yang plan nak ke sini nanti...bawak camera canggih ok...Enjoy your trip to Kerry...ahakkkksssssss


Thanks for coming and visiting us in Ireland. 
Hope u all guys enjoyed the trip to Kerry.

P/s:  
Photos on the wonderful scenery in Kerry will be uploaded in the next entry.  Sabo nooooo

Wednesday, February 6, 2013

Rapuh by Opick



Ok, ini entry nak perasan sikit...Ada iras-iras muka I tak ni? yelah bila ada few people cakap muka I cam Nora Danish..(ok, silalah MUNTAH ye...hahahhaha).  Yelah, bila dah ada yang beritahu..so, mestilah sedikit sebanyak terperasan, terkombang segala kan? muahahahhaha 

Pernah dulu, aku pergi ke Jalan Tar time Ramadhan sekitar tahun 2009 kot, budak yang jual kat salah satu stall tu tanya..."Akak, akak ni artis ke?" Aku mestilah jawab tak sebab dah itu jawapannya..then, dia cakap lagi.."Muka akak macam Nora Danish arrr".  Aku bantai gelak je time tu...dan selepas-selepas itu ditambah dengan zaman kegemilangan citer-citer Melayu yang dibintangi oleh Nora Danish, makin ramai plak yang cakap..adalah sikit rupa aku ngan Nora Danish ni...(hahahhaaha ok silakanlah bantai gelak sekali lagi!).  

 Tapi, apapun, aku cepat sedar diri...ku sedar siapa diriku ini...

Tuesday, February 5, 2013

Roti canai banjir satuuuuuuuu

Peh, sejuk-sejuk ni pekena roti canai banjir ngan nescafe memang ar terbaik!!!
Jemput makan semua. 



Maurice Lacroix vs Tag Heuer

Dulu-dulu aku memang pernah memasang impian untuk memiliki seutas jam tangan berjenama Tag Heuer.  Sangat suka dan amat mengimpikannya.  Wah bahasa! hehehe Tapi hajat dan niat itu sudah lama terpadam setelah "jatuh cinta" pada si Maurice Lacroix plak.  (See, manusia ni memang cepat sungguh berubah...ahakkksss).  Time aku ke Bicester Village, UK after Christmas 2011, aku memang dah nak amik dah this watch...Tag Heuer Aquaracer Quartz.  Dalamnya in pink colour gitu...(my favourite colourlah kiranya).  Tapi, bila fikir-fikir, mungkin di London sendiri akan lebih lawa-lawa.  So, tak jadilah beli.


  

Baru-baru ni plak, berjalan window shopping kat area Grafton Street, aku sudah terperasan ini jam lah...memang cari lama brand Maurice Lacroix kat sini.  Time kat Geneva dulu pun ada nampak tapi hati belum rasa nak membelinya.  Tapi kali ni, sudah jatuh cinta kat si Maurice Lacroix Fiaba Strap plak dah... (Terus teringat lagu si Matta entitled...Jatuh Cinta Lagi ahakkksss).  Masuk kedai, tanya harga yang salesman tu boleh bagi dan berapa kalau tolak tax refund...since my friend from Malaysia will be here soon.  So, amiklah peluang yang ada.  Rebutlah...rebutlah...
Tapi, masih mikir lagi ni...ermmmmm...Thinking, thinking..thinking

Pics Courtesy:  Google

Nota Kaki:  
Siap googled review between Tag Heuer or Maurice Lacroix.  Rata-rata preferred Maurice Lacroix.  Sorry bagi peminat Tag Heuer! Peace ok...NO War