Nuffnang

Tuesday, January 15, 2013

Excited terlebih...yeah, my bff will be here soon

Seriously, rasa tak sabar nak menantikan kedatangan tetamu dari Malaysia ni.  My BFF named Haney and her aunty dan juga kawan her aunty.  My son juga tak terkecuali untuk merasakan perasaan "excited terlebih" itu...

Ala, budak lelaki or lelaki biasalah...memang suka bagi perempuan ni "terperasan".  They are just trying to be nice...biasalah tu, naughty naughty sikit kan?  Macam pepatah omputih..."All works and no play makes Jack a dull boy!"  Eh, boleh ke guna pakai ini pepatah daaaa?  Whatever..ok, berbalik to my son, sebab nak jaga hati mama dia kan...dia akan cakap perkara-perkara yang sangat boleh buat mama dia cair dan of course terperasanlah sikitkan..sikit aje..sebab aku ni dah tua bangka, bolehlah tepis sikit2 punya godaan ni ahakkksss  (See, kecik-kecik dah pandai flirt hahaha, apatah lagi bila lelaki yang dah ada umur ni opppsss).  So, kita sebagai perempuan ni kenalah jangan nak terperasan lebih...Banyak lagi cabaran hidup kat luar sana.  Sebagai contohnya kat tempat kerja, how you handle with men yang suka flirt ni.  LELAKI or omputihnya MEN, senang je konsep depa ni..NO HARM TRYING!  Dan lagi, lelaki ni, bila dia dah buat si perempuan ni perah santan, sukalah dia...tup tup si perempuan ni angau kejap...contohnyalahkan macam post pictures kat Instagram ke, Facebook ke sambil letak captions yang ala-ala angau dan angut ni..itu contohlah...dalam kes sebegini, lelaki perempuan sama jelah korang! hehe

Akhir kata, penutup bicara...silalah tengok partner lelaki kamu, kamu dan kamu juga ye...especially yang jenis pijak semut tak mati ni...Agak-agak korang kan, marah tak kat your partner kalau he did the same thing? oh, sure kamu tak marah sebab kamu pun sama wakakakkaka..Eh, rasa aku ni dah melalut plak...adui, nanti ada plak yang dok ngata aku tak matang plak melalut sorang-sorang dalam blog...tapi, ada aku kisah? I got nothing to do with you and your life! This is my blog...tak kiralah camana I nak tulis pun kan?

Haney, nanti hang mai tolong aku bawakkan ikan bilis yang dah dikopek, aku tak mau yang hitam tau..nak putih punya ikan bilis, nak mee segera Mamee, bukan instant noodle Ruski tau, dan ada few things lagilah yang aku nak kirim...will whatsapp you ok sayang. 

 
Above pic:  Mr. Google 

2 comments:

nqr said...

kah kah kah!!! ye sayangggg... kalau rasa terer sangat... sila la try cucuk jarum. kalau kena reject sila tutup muka and lari bawak diri ye. hahaha

Zara said...

ala...sayang ni..nak suruh saper cucuk jarum sayang? sayang ni kan...muahahahhaaahhaa