Nuffnang

Wednesday, January 30, 2013

Lone Pine Hotel Penang

Yes, I do love staying in Penang...Sangat suka, I love everything about Penang...kira tempat wajib pergi.  The food, the accomodation, the beaches and everything.  The people juga peramah.  

Ni nak citer tentang Lone Pine Hotel, Penang.  Dulu hotel ni under renovation.  Tapi itu dulu...alangkan manusia jua berubah, ini kan pulak hotel..hahaha (ada kena mengena ke?).  Perubahan ketara sebab hotel ni nampak lebih modern dan pada aku lebih best.  Lone Pine dulu pun lawa gak tapi nampak usang sikit.  But now is much better.  Serba serbi dibuat baru tapi masih mengekalkan ciri-ciri lama hotel ni iaitu, still in white paint.  Lawakan? Ala-ala English style zaman dolu-dolu, kira zaman colony dolu-dolu lah...


Welcoming drink


Memang spring ar! hehe





 Next destination? erm..Krabi? Phuket? or mungkin Bali lagi sekali? 

Cuti-cuti tahun lepas

Dek sebab nak bercuti lama time tu, sanggup beli this shoes by Aldo sebab berkenan sangat dengan pastel color in green gitu...almaklumlah time tu spring...tapi negara yang dituju bukan ada spring...summer sokmo muahahahahha


Bracelets by H&M...adui, pantang nampak tau bracelets or apa jenis jewelleries tau...pakainya bukan selalu pun ermmmm..PEMBAZIRAN!

Seksa gak bila bertumit tinggi bila terpaksa transit dan nak kena jalan jauh ke gate yang sepatutnya...Bila dalam flight je bukak kasut dan time dan pakai semula bila dah nak sampai, kaki kombang arggghhh seksa dan sakit ok! Sanggup je kan? sebab apa? Beauty is Pain!!! hahaha 

Nak sangat hat ni...dia kata, "We are going for holiday Mama and I need this hat desperately".  Desperate sangat kan? hehe


2013 Resolution:  Nak kena kurus...kurus...kurus...huwaaaa





Sunday, January 27, 2013

Oh white...

Berangan nak rumah yang serba serbi in white. Nak sofa Chesterfield in white, pintu and all the furniture in white. Adui lawanya...bila impian itu akan tercapai?hehe InsyaAllah akan tiba jua masanya. Ameen

Pictures: Google



















Monday, January 21, 2013

Specsavers Advertisement

Adui seriously, boleh bikin ketawa kuat2 ini advertisement!!!



Khatam Al-Quran sudah

Alhamdulillah...my son, Ahmad Iskandar baru je khatam Quran baru-baru ni...Syukur sangat. Menurut Ustaz dia, kelas akan terus berlangsung lepas ni dengan membaca surah-surah pendek dan Ahmad akan diajar dengan Fardu Ain pula.


Sejuk perut Mama mengandung...sob sob sob
(Ni time kat umah, rajin gak dia sekali sekala ngaji kat umah...Alhamdulillah)


Ni time dengan Ustaz lama...
sekarang yang ajar Ahmad adalah Ustaz dari YADIM.



Nota Kaki:
InsyaAllah, pulut kuning lepas ni...

Thursday, January 17, 2013

Advertisement Hyundai Santa Fe 2013



"Don't tell mum...." hahhahahaha

Bagi sesiapa yang berminat

Dear all, 

Bagi sesiapa yang berminat nak beli shawl kat bawah ni...bolehlah contact my sis named Shafiah kat +60137684841 or her facebook is Shafiah Bt Abdullah.



Tuesday, January 15, 2013

Excited terlebih...yeah, my bff will be here soon

Seriously, rasa tak sabar nak menantikan kedatangan tetamu dari Malaysia ni.  My BFF named Haney and her aunty dan juga kawan her aunty.  My son juga tak terkecuali untuk merasakan perasaan "excited terlebih" itu...

Ala, budak lelaki or lelaki biasalah...memang suka bagi perempuan ni "terperasan".  They are just trying to be nice...biasalah tu, naughty naughty sikit kan?  Macam pepatah omputih..."All works and no play makes Jack a dull boy!"  Eh, boleh ke guna pakai ini pepatah daaaa?  Whatever..ok, berbalik to my son, sebab nak jaga hati mama dia kan...dia akan cakap perkara-perkara yang sangat boleh buat mama dia cair dan of course terperasanlah sikitkan..sikit aje..sebab aku ni dah tua bangka, bolehlah tepis sikit2 punya godaan ni ahakkksss  (See, kecik-kecik dah pandai flirt hahaha, apatah lagi bila lelaki yang dah ada umur ni opppsss).  So, kita sebagai perempuan ni kenalah jangan nak terperasan lebih...Banyak lagi cabaran hidup kat luar sana.  Sebagai contohnya kat tempat kerja, how you handle with men yang suka flirt ni.  LELAKI or omputihnya MEN, senang je konsep depa ni..NO HARM TRYING!  Dan lagi, lelaki ni, bila dia dah buat si perempuan ni perah santan, sukalah dia...tup tup si perempuan ni angau kejap...contohnyalahkan macam post pictures kat Instagram ke, Facebook ke sambil letak captions yang ala-ala angau dan angut ni..itu contohlah...dalam kes sebegini, lelaki perempuan sama jelah korang! hehe

Akhir kata, penutup bicara...silalah tengok partner lelaki kamu, kamu dan kamu juga ye...especially yang jenis pijak semut tak mati ni...Agak-agak korang kan, marah tak kat your partner kalau he did the same thing? oh, sure kamu tak marah sebab kamu pun sama wakakakkaka..Eh, rasa aku ni dah melalut plak...adui, nanti ada plak yang dok ngata aku tak matang plak melalut sorang-sorang dalam blog...tapi, ada aku kisah? I got nothing to do with you and your life! This is my blog...tak kiralah camana I nak tulis pun kan?

Haney, nanti hang mai tolong aku bawakkan ikan bilis yang dah dikopek, aku tak mau yang hitam tau..nak putih punya ikan bilis, nak mee segera Mamee, bukan instant noodle Ruski tau, dan ada few things lagilah yang aku nak kirim...will whatsapp you ok sayang. 

 
Above pic:  Mr. Google 

Wednesday, January 9, 2013

Short trip to Barcelona, Spain









Popcorn warna warni gitu...sedap!!!









Seafood paella terbaikkkkkkkkk
Adui, seriously malas dah nak tulis blog...so just enjoy the pics ok...
Sorry followers