Nuffnang

Thursday, November 1, 2012

Fleur de lis range

Oh my current obsession....
 
The above two pictures I took from Zara Home website.  Argghh no more stock.  
I want those items!!!

 
Fleur de lis serving dish.  Nice right?
 
This picture plak amik dari Amazon.com
Fleur de lis serving tray.  
Dek sebab ada sandy storm kat US, maka later-later sajalah buy online.

Dua pictures atas ni plak, set Fleur de lis yang aku ada setakat ni.  Range by Anthropologie.  Oh, nak tambah collection lagi...

Feeling ala-ala dalam movie Hindustan titled Mohabbatein

Lawa kan maple leave ni? 

Ok, sekarang ni autumn kat sini.  Maka sudah pasti daun-daun banyak berguguran.  Tapi sejuknya ya amat.  Lepas ni sure lagi sejuk...winterlah plak kan?  Pengeluaran long jacket dari spare gobok kat bilik lain telah dilakukan.  Dah tak boleh pakai jacket-jacket nipis. 
Pictures kat atas semuanya pun amik few minutes je.  Tak tahan sejuk dahhhhh hehe

Status punya hal daaaa


Rupanya bukan aku sorang je mengalami masalah status di kalangan mak-mak si anak bujang teruna mereka.  Ada sorang kawan aku juga rupanya mengalami nasib yang sama.  Tapi situasi dia berbezalah sikit sebab dia tak ada hati kat mamat tu.  My problem ni lain plak.  Dah tersilap "jatuh cinta" haha.  Apalah nasib.  Manjang salah "jatuh cinta" saja.  Dah macam tajuk citer telemovie lakonan Akasya dan Nealofa, "Tersalah Cinta" gitu...

Apapun, status kawan aku kat Fb ni memang best..."ada kawan ajak kawen.  tp mak dia plak tak nak menantu yang status mcm aku ni.  rileks sudeyyy makcik...saya boleh je hidup single dgn anak saya :)

Well, aku kan, if I got the opportunity to talk to "this makcik" yang mempertikaikan status aku ni, iaitu JANDA ANAK SORANG ni...aku nak cakap, "Well makcik, at least saya ni walaupun janda, tapi saya sanggup susah untuk besarkan anak saya!  Daripada ibu bapa yang hidup senang, tapi boleh beri anak depa sendiri kat orang lain untuk jaga!" So, renung-renungkanlah ye makcik..dan selamat beramal....ahakkkksss

Kata Hati:  

Anak adalah anugerah, jangan lupa tu makcik!