Nuffnang

Tuesday, October 2, 2012

My 33th Birthday


My current obsession

Tu ar, dulu my sis in law pernah pesan, kena kumpul sikit-sikit dinnnerware and kitchenware yang lawa-lawa ni.  Senang orang nak mai rumah.  Dulu aku suka benda lain.  Bab-bab dapur ni hampeh! haha 
But now? Since posting abroad ni, lainlah...it is a must to have a better range of dinnerware especiallynya.  Sebab nanti tak ada ar malu nak ajak orang datang rumah hehe
So, skerang ni, aku dah start kumpul sikit-sikit pinggan mangkuk kat umah.  Since kat sini we can get cheaper the branded one if compared in Malaysia.  Hence, why not? :D


Above pic:  Thanks to Mr. Google.  Then, edited by using Instagram

Dek kerana, teringin sangat nak bertea bagai dengan kekawan kat sini, makanya, aku menjebakkan diriku untuk membeli set tea seperti di bawah.  Kumpul sikit-sikit dulu.  Nak beli sekaligus, pokai pulak nanti kan? 

Malam tu, I was having tea with my beloved son, Ahmad...dia siap cakap, "Wow, lovely cup and saucer"

Peringatan untuk anak lelaki tunggalku...

Wahai anak lelaki tunggalku...

- usah memberi harapan dan janji kepada wanita pilihanmu seandainya diri sendiri tak mampu untuk mempertahankan wanita pilihanmu di depan ibu sendiri.

- usah terlalu lemah kerana sebagai seorang lelaki, kelak kamulah yang bakal mentadbir keluarga sendiri dan sebagai penghulu kepada keluargamu.

p/s:  ok, actually ini entry lama yang dok dalam draft sokmo.  




On the occasion of the 55th National Day of Malaysia

Adui...lama sangat dah tak update blog ni sejak ber'cinta' dengan Instagram ni hehe.  Last Thursday, Embassy Malaysia in Ireland sambut 55th National Day of Malaysia di The Shelbourne Hotel, Dublin.  Alhamdulillah, everything went smoothly.  Few weeks sebelum tu for sure busy dengan invitation cards, reservation itu ini dan segalanya.  Aku ni sekarang dah malas nak berblog actually tapi sajalah nak share pictures with my followers dan juga yang sudi membaca dan mengikuti perkembanganku di sini.  Wah ayat gitu...(apa ko ingat ko ramai pembaca dan peminat? Sudah jangan perasan ye Zara oiii hehe).  So enjoy the pictures yang tak seberapa ni ye kekawan blogger.  Cheers :D

 

Finger food

 



The LADIES

Oh no...why i look so chubby??? tidak tidak tidak!!