Nuffnang

Friday, August 17, 2012

Misi mencari pinggan mangkuk

Almaklumlah, selama ni memang aku sangat tak berapa nak minat dalam membeli pinggan mangkuk ni.  Tapi sekarang ni aku rasa inilah tiba masanya untuk beli set dinnerware yang proper sikit kan? Yelah, tak adalah malu kalau nak menjemput orang ke rumah.  Buat makan-makan kan? hehe
So, antara gambar yang berjaya diambil sepanjang pencarian tersebut.  

  
Noritake Buckingham Gold Dinnerware Set 50 pcs uooollllsss..€399 lebih kurang RM 1600.00.  Ada yang bagi tau kat Langkawi RM20K??? Dan ada yang kata nampak kat Parkson Grand in KL which cost about RM12K.  Perghhh begitu mahal rupanya brand ni.  Aku tak pernah nak ambil tau pun dulu hehe.  Tapi tak taulah how many pieces kat Malaysia nun.

Ni plak,new set from Portmeirion.  Sweet je kan?

Wedgwood ok yang ni.  Aku suka sangat yang ni.  Lawanya...tapi harganya pun lawa hehe 
(Model dalam pic ni, monyok je muka yelahkan kena ikut Mommy dia pergi tengok pinggan mangkuk kan? boring je hehe..bertabahlah ye nak.)

Yang ni plak, dinnerware set from Royal Albert, Polka Blue gitu.  Nice tak???