Nuffnang

Friday, August 24, 2012

1st Syawal 1433H di Malaysia Hall, Dublin

 
Seperti biasa, bila nak raya tak kiralah Aidilfitri or Aidiladha, kami semua especially Embassy staff akan busy di Malaysia Hall, Dublin.  Ada jugak few students yang datang tolong.  Balik ke rumah masing-masing awal pagi 1st Syawal tu memang perkara lumrah.  Penat, tapi we enjoyed.  Sebab semua dah macam keluarga sendiri.  Meriah sangat.  I love staying here.  Walaupun kami Mission yang kecil di sini, tapi Alhamdulillah, officers and staff tak kira Home Based Staff (HBS) and Locally Recruited Staff (LRS) semuanya ok-ok belaka. 
Aidilfitri kali ni, we all menghidangkan nasi kerabu berlaukkan sayur-sayur, daging bakar, ikan goreng tepung, ayam berempah, nasi himpit, satay, rendang daging, kuah kacang dan tak lupa pelbagai kuih raya.
Masakan kali ni memang terbaik.  Habis semua dan yang hadir semua dapat merasa juadah yang dihidangkan.  Alhamdulillah.

Lada ni buat hiasan saja :D

Berdiri tegak dah macam nak nanyi lagu Negara-Ku 

"Happy Eid Mubarak 1433H dari saya yang berada jauh di perantauan"
sob sob sob

The Kids

The Ladies

The Embassy Members

Fresh flowers tema kali ni

4 comments:

Huda said...

Bila kau nak balik Malaysia Zara?

hunnybunny said...

alaa..siyesly,totally xreti masak..how come ni..huhu
akk, kt dublin byk bunga ek..besnya!
btw selamat ari raya sis..

The Joker said...

Cik Zara ni mmg cantik orangnya.. Kalau dapat, mmg tak cari lain da ;-)

Leen ^___^ said...

Selamat Hari Raya.. Dari jauh ku pohon maaf hehehe..