Nuffnang

Wednesday, June 27, 2012

الحمدلله

Syukur kehadrat Ilahi sebab sekarang anak aku si Is mengaji sampai juzuk 24. That means another 6 more juzuk for him to khatam Quran. Semoga tahun ni dia dapat khatam Quran. Aku harap, dapatlah dibuktikan bahawa walaupun kami duk di luar negara ni, namun hal pengajian Quran anak ni tidak diambil enteng gitu. Apapun, syukur kerana terdapat dua orang Ustaz yang dapat dan sudi mengajar Is mengaji selama kami di sini.

Sunday, June 24, 2012

Lelong kasut lagi

Kali ni kasut Clarks, size Eur 39, UK 5 1/2 D. Tak pernah pakai, sape yang berminat bolehlah hantar e-mail kat zara1009@gmail.com ye
Jangan malu, jangan segan.

Thursday, June 21, 2012

Kasut-kasut untuk dilelong

Bagi sesiapa yang berminat dengan kasut-kasut di bawah ni sila hantar email kepada saya iaitu zara1009@gmail.com
Ada kasut yang langsung tak pernah dipakai dan yang lain-lain baru dua kali pakai.  Still in good condition.  Kebanyakkan size adalah 38.







Wednesday, June 13, 2012

I want this badly...



Ok, aku ni memang suka sangat menanam pokok.  Dok sibuk cari pokok ni merata kat sini.  Tak jumpa..geram je rasa hehe 
Nama scientific pokok ni, Scindapsus...nama in Malay pulak Sirih Puteri...Kalau kat Malaysia murah je pokok ni. Dulu kat Malaysia memang banyak dah aku tanam pokok ni.  Letak kat toilet rumah ar, toilet office arr..merata ar.  Lawa gitu.  Kat sini awal-awal sampai aku cam pernah nampak kat Tesco area rumah aku ni.  Tapi sekarang dah x ada...adui, mana nak cari ni??? Takkan nak import dari Malaysia kot..Gile melampau gitu hehe

Click sini kalau nak tau tentang Scindapsus dengan lebih lanjut.  Menarik sey this website.

 

( Pics:  Mr. Google as always )

Tuesday, June 12, 2012

PERWAKILAN's Trip to Northern Ireland, Part II

We went to the Lace Museum which is located at Bellanaleck, Co. Fermanagh, Northern Ireland on 9th June 2012 (Saturday).
(Description on the museum:  The Museum is a private collection belonging to Rosemary Cathcart which houses approximately 700 exhibits, illustrating all the five main types of Lace which were made in Ireland. On display are Wedding Dresses, Wedding Veils, Shawls, Parasols, Collars, Baby Bonnets, Christening Gowns, Flounces, Jackets and many more items. The exhibits can be split up into five categories: Irish Crochet Lace, Youghal Needlelace, Inishmacsaint Needlelace, Carrickmacross Lace and Limerick Lace
Source:  http://irishlacemuseum.com/Museum/Museumpg.html).
Memang banyak ar lace kat museum ni.  Ada gak yang for sale.  Tapi harga melampau-lampau ar pada aku.  The lace jacket pun can cost about £1500 pada aku tak berbaloi.  Lagi baik pergi ke Bandung.  Jenis lace apa yang korang nak.  Siap lace warna-warni lagi ada...pastel colours gitu.. Argghh tiba-tiba rindu plak nak ke Bandung.  Sebab nak borong kek Kartika Sari yang sedap bangat tu.  Time pergi ke Bandung dulu tu, dek sibuk sangat mengset rambut, sampai tutup sudah kedai kek tu.  Last-last beli gak kek tu tapi kat airport tapi for sure harga berlipat ganda.  

 
 Members of PERWAKILAN Dublin


Bersama YBhg. Datin Nor Azizah Nawi, Pengerus PERWAKILAN Dublin



Antara calon menantu ahakkss

Adui, comeynya lah si Arisya ni.  Anak EO aku kat sini.  Kulit dia mak aiiii...halus mulus..mata dia, bulat and x macam mata Melayu ok.. dah macam mata Irish.  wah gitu..Ni lah antara calon menantu aku ni..wkakakak..statement memang tak boleh blah ok

Si Arisya kepenatan sampai tertido.  Oh, i miss sangat bau baby... Nak baby gak.. tapi apakan daya, husband pun tarak..huwaaaaaaaaaaaaa

Invitation

kalau aku kat Rome ni, sure dah pergi ni...i preferred Fendi lagi dari LV..wah statement...hehe

PERWAKILAN's Trip to Northern Ireland, Part I

PERWAKILAN Dublin buat trip ke Enniskellin, Northern Ireland on 8th to 10th June 2012.  Kami semua bertolak dari Embassy of Malaysia, Dublin lepas office hour.  Dengan hujan sepanjang jalan ke Northern Ireland, masing-masing dah risau boleh ke nak berkayak bagai bila sampai di tempat penginapan kami iaitu kat Fermanagh Lakeland Lodges.  We all tempah dua buah banglo untuk enam families.  Budak-budak semua dah bawak tennis racket dengan harapan dapat main tennis kat situ. 
Bertolak jam 6.00 petang dan sampai jam 10.00 malam.  Dengan keadaan masih hujan.  Bukan hujan renyai-renyai, tapi agak lebat kalau kat sini.  Sampai je tempat penginapan, terus gotong royong siapkan makanan "pot luck" masing-masing.  Punyalah banyaknya makanan.  Rezeki murah sungguh.  Aku masak sambal tumis udang.  Ramai cakap sedap.  Yelah, nak bagi perangsang bagi yang bukan pandai masak cam aku kot LOLsssss

We were staying in the bungalow at Fermanagh Lakeland Lodges, 
Enniskellin, Northern Ireland

 
Hasil tangkapan kami? oh tidak...orang ni punya hasil tangkapan..so saja tumpang nak bergambo hahaha

Siap berkayak bagai gitu.. we had so much fun canoeing...




Friday, June 1, 2012

The best student in Arts at school

Terkejut gak bila si Is called aku lepas dia habis sekolah hari tu.  Dia beritahu yang dia dapat medal.  Medal gold lagi gitu.  Rupanya dia dapat medal for Arts.  He is the best student for Arts in 4th Form 2012.  Alhamdulillah..Ingat kat sini dah tak dapat hadiah kecemerlangan lagi.  Bila aku recall semual, memang his Principle ada bagi surat kat all parents saying that, "Three boys from each class will receive a medal indicating that they have achieved excellent results."  
Wah, hebat melukis anak aku ni rupanya.  Ingat takat lukis gitu-gitu je.  Rupanya his imaginations, perggghhhh HEBAT! I'm proud of you son.  Keep it up.  So, aku pesan kat dia, tak mau arr lukis comics and cartoon character je.  Cuba Is lukis bangunan, landscape ke apa ke.  Dia dah start lukis bangunan plak ni.  Boleh polish bakat lagi ni.

I
P/s: 
Agak-agak si Is ni sesuai jadi apa ek? Arkitek kot? Bukan apa, nak kena develop dari sekarang bergantung pada kegemaran and his abilities gak.