Nuffnang

Thursday, May 10, 2012

Selamat Pengantin Baru

AA
salam
zara..i xsuka u berkawan dgn AA..n i xnk u cntc each othr..oke..tq..

Sape ni?
(Aku tanya sebab dia guna account si AA..and takkanlah plak si AA yang minta aku jangan berkawan ngan AA kan? hehe)

AA
i HR..u kenal i..but u never respect my relationship..behave zara..i xnak u ganggu hidup kteorg..pls..

What do u meant by i never respected your relationship?i need the explaination.
U, he loves you.apa yang u takut sangat?

HR (ni HR guna account FB dia)
sorry about dat zara..i tertekan skrg..u noe lg 3 months i n AA akan kawin..all preparation semua da buat..zara before i kenal dia its not easy tuk i terima dia..terlalu byk dugaan i terpaksa tempuh..n now all planing semua da jalan..i ingat dia da serious untuk berfikiran matang..tp i salah..hari nie terbukti sgala2 nya zara..i xsangka dia seteruk 2..hati i sakit zara..sakit..i xtau dgn siapa ptt i share..too much zara..

HR, what actually happened? it's nothing happened between me and him. trust me. we are just being frens. and i know you are nice girl. he loves you. kalau tak xkan dia nak kawin ngan u kan? so, u should trust him k

Pastu, terus HR tak balas message inbox FB aku.  Pada aku, HR jadi cam gitu sebab dia rasa kurang percaya dengan AA kot.  Mungkin dah banyak pengalaman yang dia lalui sepanjang dia bercinta dengan AA.  Wallahualam.  Wanita ni, sekali ditipu, kalau dapat hidup seribu tahun, maka seribu tahun jugalah wanita ni akan ingat, bak kata pepatah, "I can forgive but i can't forget", kata pepatah lagi, "Without trust, love is unstable".  See, betapa pentingnya TRUST dalam perhubungan.  Makanya, janganlah MENIPU dalam perhubungan dan percintaan gitu.  Sebab, bila MENIPU...pasti KANTOI...dah kena dengar lagu KANTOI plak ni..kekeke

Erm..berbalik pada AA dan HR, aku tak tahulah apa cerita depa dua ni.  Janganlah tak jadi nikah plak kan?  Aku doakan agar depa dua berbahagia hingga ke akhir hayat.  Si AA ni memanglah handsome gitu,  suara sodap, pandai main gitar lagi..kalau bercakap depan orang ramai ni, perghh boleh bikin ramai cewek-cewek terpegun, terpesona dah macam bait lagu KRU.."terpegun daku terpesona".  Kiranya AA ni memang boleh buat ramai wanita terpesona arr ahakkss and si HR pun memang lawa..sangat, so tak perlulah si HR ni nak rasa terancam dengan aku yang janda anak sorang ni ye.  Lagi plak, aku anggap AA ni dah macam adik aku je...(serik sebenarnya bercinta dengan orang muda banyak tahun dari aku ni..MENIPU sana sini je kerjanya..dan lagi aku takut jadi cam Rita Rudaini plak..kesian dia..huhu). 

Pesan aku buat HR, u and AA sebaya..hati-hati ye..sebabnya, yelah bila u all umur 40-an nanti, lelaki ni yelah..life begins at 40 kan? so..faham2 sendiri je lah ok?  AA ni aku nampak memang ada potential untuk buka cawangan hahahahaha..bukan apa, mak ni, dah tua...sekilas ikan di laut, ku tahu jantan ke..betina ke..wah gitu.  Apapun, HATI-HATI di alam perkahwinan dan semoga berbahagia.  Amin

Dan pesan aku lagi pada wanita2 di luar sana, tolonglah, jangan terus serang WANITA lain kalau bf hangpa/tunang hangpa/laki hangpa mempunyai skandal ke apa ke.  Aku rasa lebih baik tengok dan selidikilah pasangan hangpa terlebih dahulu...yelah, lelaki ni biasalah, depan gf/tunang/isteri biasanya pijak semut pun tak mati. hehe
Come on, be rational ok wahai wanita.  We are matured enough.  So, jangan cepat melatah. Saya pesan ni..sebab saya sayang kaum wanita ni.

Akhir kata, penutup blog, "Selamat Pengantin Baru buat AA dan HR". 

Description: http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif

4 comments:

nqr said...

suka perenggan akhir tuh! apa apa semua nak serang perempuan..

Zara said...

Qis: yelah..namapun wanita gitu..kalau tak kena pujuk rayu oleh lelaki kan? hahaha..so ingatkan bakal bf/tunang/suami anda wakakakka

Ayu Katerina said...

1st kesian betul la haih.. dh tk percaya pastu nk put the blame dekat org lain... blame jantan tu lee.. pehal lakss?? ingat hadappp sgt??

eh kate~

Ayu Katerina said...

sengalll la sgt ek.. blame jantan tu la.. pehal nk blame org lain?? dh tk percaya blah cari lain.. hapaa punya org tah!