Nuffnang

Thursday, May 17, 2012

Body spa, pedicure & manicure at home

Semalam, semangat betul nak memanjakan diri sendiri di rumah. Nak buat body spa, nak buat pedicure and manicure sendiri.  Adui, dah lama sangat tak ke spa.  Almaklumlah, terasa sayang duit bila dah kat sini hahaha.  Balik kerja terus ke Tesco area rumah cari alat-alat untuk buat pedicure and manicure, cari bunga-bungaan sikit.  Wah, semangat berkobar-kobar ok.  Lepas hantar Is pergi mengaji, then masak siap segala, aku suruh Is belajar dulu sementara aku memanjakan diri sendiri gitu.  Berendam air suam-suam kuku dalam bath tub, yang dipenuhi dengan bunga-bungaan wangi dan berwarna-warni, letak bubble foam banyak-banyak bagi buih..tara...berendam dekat 45 minutes jugaklah, sambil dengar alunan lagu-lagu dari Radio Era.  Lepas keluar bath tub, terasa segar badan, minda juga.  Spray body spray Victoria Secret aku lupa plak apa bau dia..sedap gitu.  Lepas tu, buat pedicure and manicure sendiri.  Tak samalah macam kalau kita pergi ke salon, orang buatkan semua.  Tapi yelah, better than nothing kan?

Kata Hati:  Adui, terasa lama sangat tak pamper diri sendiri.  Balik Malaysia nanti, nak pamper diri puas-puas gitu hehe

Habis satu bilik air dipasang dengan lilin yang wangi..dah macam kat spa

6 comments:

Ayu Katerina said...

segar rasa ek.. aku pun td berendam sorang2 dlm bathtub sampai susah nk bangun haha melekat montot mekkk sbb dh kembang nau :P

nqr said...

awwww.. nak beli bunga tabur dalam tab mandi jugak lah!

The Joker said...

Imagining the scent of victoria secret.. So nice. Kind of cute when you pampering yourself. Way to go, girl..

Shrek Hijau said...

Memanjakan diri...sukaa.. like3..

NAJWA said...

hai....zara...syoknye wat spa cam tu terutama guna victoria secret... suke bc n3 awak... bile pi ireland leh jumpa kan...

NAJWA said...

hai zara..suke bc n3 nie...salam perkenalan dr saya najwa...