Nuffnang

Thursday, April 12, 2012

Happy 10th Birthday

Happy Birthday to u!
Happy Birthday to u!
Happy Birthday to u Iskandar...
Happy Birthday to u my lovely son :D
Semoga menjadi anak yang baik dan membanggakan mama, papa dan keluarga.
Semoga berjaya dalam kehidupan di dunia dan akhirat.
Semoga diberikan kesihatan dan kesejahteraan hidup.
Semoga menjadi anak secerdik Lukmanul Hakim, Imam Al-Ghazali, Imam Al-Shafie dan Ibnu Sina.
AMIN.

Sunday, April 8, 2012

Yvoire, France

Berkesempatan ke Yvoire, France iaitu about 45 minutes from Geneva, Switzerland. Ramai gak tourists walaupun Easter Sunday. Sejukzz gilozz sebab tepi Lake Geneve.
Enjoy the pictures ok :D

(Description on Yvoire, France-Google: This medieval bourg, ideally situated on the expanse separating the "little lake" from the "great lake", still possesses some of the essential elements of the fortifications of the 14th Century : the castle, doors, ramparts...

Known as a modest fishing village in the beginning of the century, Yvoire is now ranked as one of the International Laureates of Floral Decorations, and is a member of the Association of the Most Beautiful Villages of France. This medieval city will celebrate its 700 years in 2006.


( googled the two above pictures)

The below pictures have been captured by using iphone :D

Geneva, Switzerland

Ke Geneva, Switzerland since last Friday (6th April) sampai esok, Monday (9th April) sebab di Europe rata-rata cuti sempena Good Friday & Easter Monday.
Tak tau nak cite apa,just enjoy the pictures. Geneva segala-galanya mahal. Souvenirs, jam, branded stuff semualah mahal hehe. Tapi,yang duk sini pada depa murah kot. Apapun, yang best sebab pemandangan di Switzerland ni memang lawa, especially bila dapat naik train ke countryside. Tak sempat nak booking sebab last minute booking. Grrrr

Kisah setahun lepas...

Last year dalam bulan April aku ke Amsterdam. Pergi sana semata-mata nak tengok tulips gitu. The best time nak tengok tulips in Holland memang in April (during spring). Seriously actually banyak pictures yang diambil, tapi rase melampau plak nak upload semua dalam blog hehe.
Amsterdam memang nak kena pergi lagi lepas ni. Tak puas pergi sana last year. Kali ni kalau pergi kena lama sikit. Banyak tempat tak cover lagi ni..

Kata Hati:
Rindu Amsterdam...

Amsterdam from skyview :D

Bakal menantu

Bersiaran langsung dari Geneva, Switzerland.
Aku berkepit je dengan Icha, anak Kak Nony. Aku cakap kat Is,"Is,mama berkenan ngan Icha..."Is jawab,"Mama,that's my choice".Aku gelak je lah.Terdiam kejap hahahhaa.
Bagus anak aku,ada pendirian dan berani mempertahankan hak.hehehe

Monday, April 2, 2012

Candy Buffet






I am planning to do birthday party for Iskandar. Baru plan je. hehe tak tau jadi ke idaknya. Konsep ala-ala Candy Buffet gitu. Adui, lawa-lawa sey kalau menjadi buat cam ni. So, misi pertama mencari candy jars ni. Nanti nak tengok kat Ikea sebab murah kot kat sana. Googled tadi, mahal gak balang-balang kaca ni.

Pics: Googled as usual :D