Nuffnang

Thursday, March 15, 2012

Janda beranak sorang vs janda beranak limo

Aku ni jarang kot buat entry sentap. Aku tak faham, bila dah kat sini baru terasa sangat dengan “status” yang aku pegang selama 6 tahun ni. Dulu kat Malaysia, mungkin sebab aku selalu buat sendiri, x campur orang sangat, (but it doesn’t meant that kat sini aku bergaul sangat, ermm ntahlah), “status” aku ni orang-orang kat sini tak berapa nak suka kot. Walhal, aku tak langsung kaco idup ko ok. Apatah lagi minta duit ko. Ish, tak faham aku.

Ada sorang mamat cam bagus ni, boleh komen status kawan aku kat FB dia tentang Nora Danish, he mentioned that, “Janda anak sorang? ko tu bujang trang tang tang, boleh ke handle?bla bla blab la bla vavi bla vav i blab la lah..” Well, yang menjadikan aku heran bin ajaib ni, yang tukang komen ni rupanya...si bujang yang berkawin dengan janda anak 5. Bini dia plak berumur 50++ dan dia baru 30++. Tak ke pelik? Ko dah kenapa mamat ooooiii??? Apa masalah ko??? Kalau rasa tak puas hati ngan aku, or sesaper yang janda beranak sorang if compared to janda beranak 5, meh bersekemuka dengan kami yang janda beranak sorang or janda yang beranak kurang dari lima ni. Ish, duk oversea bertahun, tapi pemikiran dah macam orang Melayu sebelum zaman merdeka. Or maybe worse than that..i don’t know. Jangan sampai nanti, aku terjumpa ko ngan bini ko..aku akan tanya dengan bini ko..”Akak, anak akak dengan suami dulu berapa ek?” bila bini dia jawab je..aku nak cakap cam ni depan laki dia yang mulut cam puaka (btw, his wife mulut puaka as well hahahha), “oh, kira janda anak sorang ni lagi teruk arr dari janda anak 5 ek abang Zack (opss bukan nama sebenar)?” aku nak tengok apa jawapan ko abang Zack oiiiiii...First time aku jumpa si abang Zack ni, muka ko sangat kesian ok. Muka cam orang susah (yelah, mereka laki bini sekarang ni tak bekerja, recession kan kat sini). Aku sampai terasa nak tolong depa especially bila tengok muka si abang Zack ni..adui, kesian giloz. Tapi tak sangka ko punya komen dalam FB mmg macam sangat puaka.

Nota Kaki: tolong jangan bagi saya terjumpa dengan pasangan suami isteri ini. Kalau tak memang siap kalian kena basuh dengan saya.

3 comments:

nqr said...

kalau ekot kepahaman aku drpd apa ko cerita.. dia ni bajet dia hebat la leh kawen janda anak ramai. sebab dia bujang and this janda 'berpengalaman' di ranjang.. am i rite? ke aku salah tafsir maksud komen dia tuh???

kenapa ek bila sebut janda ada anak (tak kisah la anak sorang or dua or ramai mana) mesti orang akan pikir janda ni berpengalaman. terer di ranjang. so yg bujang (konon suci teruna) takde pengalaman leh ke handle? eh hallooooo!!! budak sekolah yang baru abis spm pun terer dah skang ni okey.. so tayah la nak komen this janda tht janda terer bla bla bla bla (seriously aku dah tak larat nak isi tempat kosong)

good luck abang zack! pls remember.. life begins at 40! masa awak 40 wife awak dh umur berapa? ngeh ngeh ngeh!

Zara said...

tqvm for your comment beb. Seriously aku pun tak faham apa maksud dia. Tapi apapun, ko dah kenapakan? cam bagus bagus bagus bagus 1000x kan? memang saja nak minta "kaki" ni argghhh...tak pandai langsung jaga sensitiviti orang. Agak2 kalaulah bini ko tau ko ni sebenarnya MENYESAL kot kawin ngan bini ko..apa dia rasa???ish, manusia manusia

ELYANA said...

eh..kurang aja nyer mamat selenger ni....berani tol ckp cmtu kat auntie aq....cm siot je...maybe nak try janda ank sorang xdpt then t'dpt lak JANDA ANAK 5.....tu yg bengang tu agknyer,,,hahahah