Nuffnang

Thursday, March 22, 2012

TRIWA Watches



Lawa kan jam-jam ni? aku pun tak pernah tau this brand. So sesiapa yang berminat untuk memiliknya, silalah layari website ini:

Thursday, March 15, 2012

Hard Rock Hotels

Seriously, aku tak tahu mana nak pergi ni...tolong bagi ideas kekawan :D

i) Hard Rock Hotel Penang - i've stayed here before :)

ii) Hard Rock Hotel Bali - pergi Bali dah pernah tapi tak pernah stay sini :)

iii) Hard Rock Hotel Pattaya - tak pernah pergi Pattaya tapi ok ke kat Pattaya sekarang ek? tak bergolak lagi?

iv) Hard Rock Hotel Phuket - tak pernah pergi ke Phuket. Tsunami dah ok kan sana? :D

Pics: Mr. Google as usual :D

Janda beranak sorang vs janda beranak limo

Aku ni jarang kot buat entry sentap. Aku tak faham, bila dah kat sini baru terasa sangat dengan “status” yang aku pegang selama 6 tahun ni. Dulu kat Malaysia, mungkin sebab aku selalu buat sendiri, x campur orang sangat, (but it doesn’t meant that kat sini aku bergaul sangat, ermm ntahlah), “status” aku ni orang-orang kat sini tak berapa nak suka kot. Walhal, aku tak langsung kaco idup ko ok. Apatah lagi minta duit ko. Ish, tak faham aku.

Ada sorang mamat cam bagus ni, boleh komen status kawan aku kat FB dia tentang Nora Danish, he mentioned that, “Janda anak sorang? ko tu bujang trang tang tang, boleh ke handle?bla bla blab la bla vavi bla vav i blab la lah..” Well, yang menjadikan aku heran bin ajaib ni, yang tukang komen ni rupanya...si bujang yang berkawin dengan janda anak 5. Bini dia plak berumur 50++ dan dia baru 30++. Tak ke pelik? Ko dah kenapa mamat ooooiii??? Apa masalah ko??? Kalau rasa tak puas hati ngan aku, or sesaper yang janda beranak sorang if compared to janda beranak 5, meh bersekemuka dengan kami yang janda beranak sorang or janda yang beranak kurang dari lima ni. Ish, duk oversea bertahun, tapi pemikiran dah macam orang Melayu sebelum zaman merdeka. Or maybe worse than that..i don’t know. Jangan sampai nanti, aku terjumpa ko ngan bini ko..aku akan tanya dengan bini ko..”Akak, anak akak dengan suami dulu berapa ek?” bila bini dia jawab je..aku nak cakap cam ni depan laki dia yang mulut cam puaka (btw, his wife mulut puaka as well hahahha), “oh, kira janda anak sorang ni lagi teruk arr dari janda anak 5 ek abang Zack (opss bukan nama sebenar)?” aku nak tengok apa jawapan ko abang Zack oiiiiii...First time aku jumpa si abang Zack ni, muka ko sangat kesian ok. Muka cam orang susah (yelah, mereka laki bini sekarang ni tak bekerja, recession kan kat sini). Aku sampai terasa nak tolong depa especially bila tengok muka si abang Zack ni..adui, kesian giloz. Tapi tak sangka ko punya komen dalam FB mmg macam sangat puaka.

Nota Kaki: tolong jangan bagi saya terjumpa dengan pasangan suami isteri ini. Kalau tak memang siap kalian kena basuh dengan saya.

Wednesday, March 14, 2012

ATV Malaysia

Memang dari dulu aku berhajat nak bawak ATV (all-terrain vehicle). Dari info yang one of my fren in Malaysia, ada satu adventure company provides this service. Adventure Park ini dikendalikan oleh ATV Fun Adventure Marketing dan ia terletak kat Kampung Kemensah, dalam 4.6 km dari Zoo Negara.


ATV Adventure Park ni ada menawarkan pelbagai pakej yang bersesuai pada budget dan kemampuan dari segi mental dan fizikal kepada sesiap yang berminat untuk menaiki kenderaan ini. So, silalah layari website yang berkenaan bagi mendapatkan maklumat terperinci mengenainya.


p/s: cilok dari website ATV Malaysia

Kata Hati:
Kalaulah dapat balik Malaysia, macam-macam nak buat ni...macam-macam nak makan huwaaaaaaaaaaa

Link

best lagu ni



aku pun tak tahu tajuk lagu ni..tapi aku suka :D

Thursday, March 1, 2012

My talented son :D


Ada je masa lapang, si Is akan melukis. Suka benar dia lukis kartun especially nya Naruto. Lawa plak tu. Sebab kalau aku, dulu time sekolah, cikgu suruh lukis orang mau orang lidi je aku lukis. Almaklumlah, tak creative langsung aku ni. Bila part ujian/periksa lukisan time dolu-dolu aku selalu je dapat D. Itu pun dah kira baguslah D tu hehe. Oh sungguh memalukan :P




Si Is lukis ni time kat sekolah. Dia kata, itu cikgu dia. Lukisan ni pun cikgu dia siap tampal kat board. Bangga bercerita ngan aku yang lukisan dia, his teacher put on the board bagi kekawan nampak kata dia. :D