Nuffnang

Tuesday, February 14, 2012

Rome, Italy - after 26 years tak ada snow :D

Aku ke Rome, Italy on 4 to 6 February. Flight aku pada 4th February (Sabtu). Jumaat tu, boss aku bagi info live from Rome kata dia, "Rome is now snowing, abislah flight you esok". Huwaaa rasa nak nangis pun ada. Yelah, preparation semua dah buat, airport transfer, hotel booking, bus Hop On, Hop Off dan macam-macam lagi lah. Berdoa je lah dalam hati agar flight aku ok je on time. Boss aku pun dah siap tunjukkan restaurant yang patut pergi, area mana yang patut pergi. He was so helpful yelah, before this dia posting kat Rome.

Video bawah ni plak aku google jek. Penambah perisa



Esok paginya, asyik buka email je mana tau Ryanair anto email sayingt that flight aku ke Rome cancel ke apa ke kan. Bila sampai airport je, check-in..aik, ok je flight ni... tak cancel or delay ke? masih cuak gak. Tambahan plak, Qistina my fren in Poland bagi pics kat whatsapp showing that betapa teruknya snowing kat Rome after 26 years tak ada snow!

Adui, hati dah gundah gulana. Rugi ok kalau tak jadi pergi huhu. At last, dapat gak naik plane. Sampai on time, tak ada delay langsung. Salute giler kat pilot yang bawak plane hari tu. The landing was so perfect walaupun time tu runway kat Airport Ciampino, Rome adalah sangat licin ok. Ramai passengers tepuk sey hehe.


Naik Ryanair je...budget airlines..save duit hehe sebab nak shopping oppsss

8 comments:

nqr said...

ini je gambo nya? ahhahaa.. sila pantas haplod okeyyy

Blue Roses said...

ko pegi rome ynag...erk.....

Zara said...

Qis: haha masih dalam DSLR lagi kekekke
ni pics yang aku amik guna iPhone jek

Zara said...

Ernie: aah hehe

Azuan said...

Best! Seronok tak naik RyanAir?

Zara said...

Azuan: dah few times naik Ryanair. ok sangat..sesuai ngan fare nya kekekeke

AZLeEn AziZ said...

Hi zara...
Bile nk dtg egypt pulak? Hee

Zara said...

Hi Azleen: Egypt ye? memang ada dalam perancangan..nak ziarah my nephew kat sana gak ni hehe