Nuffnang

Wednesday, January 11, 2012

Bila usia dah meningkat...

kena arr jaga kesihatan kan?inilah akibatnya kalau dari muda belia tak mau minum susu..bila dah berusia ni mula arr gigi problem sana sini, lenguh-lenguh segala sendi, tulang belakang sakit-sakit. Ni semua penangan sebab kurangnya kalsium. Patutnya minum susu ni dijadikan habit or satu kemestian. I talk to myself ye..inilah padahnya bila tak ambil endah tentang pemakanan sihat. Aku rajin minum susu dulu time ngandungkan si Is je. Pastu, bila tengok iklan susu Anlene naik balik semangat nak minum susu, pergilah beli susu Anlene tu bungkusan kecik, bertabahlah minum dalam seminggu je...pastu? sampai susu tu keras..kematu..jawabnya, buanglah...then, tengok lagi iklan susu Anlene tu..beli lagi susu..begitulah seterusnya. In fact, aku bawak few packages susu Anlene ni ke sini... awal-awal sampai je dulu rajin minum. Now baru nak berjinak semula tapi kali ni minum fresh milk je lah, senang dan murah kat sini. Hence, morale of the story...before it's too late, let's drink milk.

4 comments:

Nadiah said...

Haru tu akak pergi buat medical check up and doctor advise to take calcium in pil tapi bila habis pil tu terus tak pergi ambil tambah.
Dasar pemalas...
Tapi memang our age ni dah kena start ambil kalsium.

Zara said...

kena kak..tambahan kita perempuan kalau dah ada anak, memang perlukan kalsium banyak...amik k those pills semula :D

Ayu Katerina said...

haaa tu la degil hahahahaha aku alhamdulillah dr dulu suka minum susu.. kalaupun tk hari2 seminggu tu 3 4 kali mesti ada susu dlm menu harian... skrg ni lagilah hari2kan.. :) apapun tk terlambat utk mulakan benda yg sihat ini.. teruskan!

blog-tips-kurus said...

akak ofc saye ckp jgn minum Anlene. better minum fresh milk. :-)