Nuffnang

Monday, January 30, 2012

Akhirnya

Alhamdulillah...pencarianku siang tadi lepas jam 5.00 petang tidak sia-sia. Mujur bossku ada function, tepat abis waktu kerja je aku terus berdezup ke Grafton Street sebab nak ke Aldo almaklumlah jam 6.00 petang je kedai-kedai kat sini akan tutup. Sampai-sampai je kat tempat parking, terus park kereta dan dengan meredah hujan, aku terus ke Aldo. Sampai Alfo aku terus tunjuk sales assistant kat situ kertas yang aku print on the description for few boots yang aku nak. At last, bila tengok material boot yang aku dah berkenan tu dan setelah tanya SA tu kulit apa boots tu,ternyata memang bukan dari pig skin hehe. Dengan sale yang ada saki baki, akhirnya pencarian boot ku tamat. Hoorayyyyyyy...i'm happy gilosssa

Budak bertuah

Anak aku memang bertuah. Boleh tadi time aku tengah masak nak siapkan dinner, dia turun dengan iPad cakap kat aku, "Nak order, nasi satu...ayam dua". Siap tulis order then letak kat dapur siap dengan clip magnet bagi aku nampak. 5 minutes chance tu memang tak boleh blah...aku cakap kalau tak ada duit tak boleh order. Terus dilukisnya duit kertas. Memamg bertuah tau!!!

Puss in the boots? oh no... :D


I'm looking for new boots since last week. So sad sebab banyak yang berkenan kebanyakkannya ada pig lining...huwaaaaaaaaaaaa nangis tau...so, the above pictures ni aku jumpa time browse kat website Aldo. So, nanti petang-petang sikit kalau sempat nak pergilah tengok kat store. Itupun kalau sempat almaklumlah, Adakah pig lining lagi. Moga-moga tidak.

Kat bawah ni ada tips on How to Understanding Footwear Labels & Symbols.
Hope it helps :D
Almaklumlah, sharing is caring.


Textile: This means fabric, the list is endless. This is one of the symbols the vegans, vegetarians and eco-friendly consumers look for because it means all natural or man made materials are used for the construction.

Leather: This is the hide or skin an animal that has been put through a process called tanning. There are many types of leather and that is and educational page all in itself
Coated Leather: This is one of the processes of treating leather; basically the leather is coated with one of a variety of products for the desired look.

Nota:
Kalau ada pig skin/pig lining...bentuknya cam gambar kat bawah ni. Hati-hati, bila materialnya adalah kulit. Kalau dah 3 dots tu confirmlah pig skin ye kekawan :D

Other Materials: This is still man-made materials just a little different because these materials usually refer to the sole of the shoe. The most common of these materials are Thermosplastic Rubber, PVC, Rubber Compounds, Crepe and Composition. All these materials are friendly for the Vegan, Vegetarian and Eco-Friendly consumer.

Nota:
Kadang-kadang, ada gak kita akan nampak 3 dots sama macam pig skin tapi bila ianya adalah Other Materials, maka ia bukanlah pig skin.


Outer Sole and outsole: This is the bottom of the shoe, which will show on the bottom part of the shoe but the main function is to protect your foot from the ground below.

Lining and Sock: This is the inside of the shoe, the part that provides you with the comfort and support that you desire.

Upper: This is the part of the shoe that you are initially attracted to, the part that you can see.

Sources:
i) Aldo's Website
ii) http://www.whatapair.com/
iii) Mr. Google (as always)


Monday, January 23, 2012

C H A N E L hunting



A friend of mine minta aku ushakan beg ni kat sini..it's for spring-summer 2012 pre-collection. Dok usha-usha, these bags plak menarik perhatian aku. As usual, i do love red and pink. Tapi, buat masa, aku memang tak mampu untuk memilikinya. Berangan je arr huhu

Pics courtesy: Chanel's website (www.chanel.com)

I love baking i think hehe


Yes i do love desserts, makanya kena arr berjinak-jinak dengan "baking" kan? hehe
Last Sunday, ke bookstore dan terjumpa these books. Hopefully lepas ni aku akan lebih rajin buat desserts. Tak ada lah beli instant flour je lagi pas ni ye. Alamak, tapi aku tak beli mixer lagi. How? Jenuh arr plak nanti nak uli tepung guna tangan. Kalau ada mixer electric should be better kan? Erm...

Thursday, January 19, 2012

Photobooth Props on a Stick :D




Link
Menggila with these stuff now...Photobooth Props on a Stick hehe
My niece named Atip ar cari these stuff dulu, pastu...aku tanya kekawan...ada my junior ni bgtau i have to go to www.etsy.com and then search for photobooth probs...last2 aku yang menggila with these hehe. Sampai dua aku beli, and I am planning to do the party on February and April nanti. Surprise hehe

Remarks: pics courtesy by www.etsy.com :D

Tuesday, January 17, 2012

Ariana Mikhail


wow, ada citer baru arrrr..tajuknya Ariana Mikhail. Best ke tak agaknya ek? tengok pelakon-pelakonnya best2 tu..ada Nora Danish, Sein and Reizman. Baru episod 1 kat Malaymovies. Nak tunggu few episodes baru nak start layan ar..hehe

Kata Hati:
Sure lepas ni, sana sini ramai yang cakap tentang citer ni..A R I A N A M I K H A I L :D

Wednesday, January 11, 2012

Wordless Thursday

By Ferragamo

Bila usia dah meningkat...

kena arr jaga kesihatan kan?inilah akibatnya kalau dari muda belia tak mau minum susu..bila dah berusia ni mula arr gigi problem sana sini, lenguh-lenguh segala sendi, tulang belakang sakit-sakit. Ni semua penangan sebab kurangnya kalsium. Patutnya minum susu ni dijadikan habit or satu kemestian. I talk to myself ye..inilah padahnya bila tak ambil endah tentang pemakanan sihat. Aku rajin minum susu dulu time ngandungkan si Is je. Pastu, bila tengok iklan susu Anlene naik balik semangat nak minum susu, pergilah beli susu Anlene tu bungkusan kecik, bertabahlah minum dalam seminggu je...pastu? sampai susu tu keras..kematu..jawabnya, buanglah...then, tengok lagi iklan susu Anlene tu..beli lagi susu..begitulah seterusnya. In fact, aku bawak few packages susu Anlene ni ke sini... awal-awal sampai je dulu rajin minum. Now baru nak berjinak semula tapi kali ni minum fresh milk je lah, senang dan murah kat sini. Hence, morale of the story...before it's too late, let's drink milk.

Monday, January 9, 2012

Bewley's Cafe

Nowadays everytime I went to city centre the place that I must go is Bewley's Cafe and ordered their latte. Latte kat sini memang terbaik setakat ni. Tambahan plak kalau pergi with loved ones rite? oppsss
I meant, the latte with <3. See below pictures guys! Nice rite?

Wednesday, January 4, 2012

Ferragamo Shoes need to be sold :D

Remarks: SOLD

I would like to let go my Ferragamo shoes Carla 55, red in color at only €150/RM600 (negotiable). The size is 7 1/2 (USA Size)/size 5.5 (UK) & size 38 1/2 (EU). Still in good condition and it only be used twice.
Those who are interested do email me at zara1009@gmail.com
Thank you :D

LV Damier Sistina GM needs to be sold

Hi guys, anyone interested to buy LV Damier Sistina GM. I wanna let it go for €1,200 (negotiable)/RM5,000. Just send me an email on this at zara1009@gmail.com.
It comes with dust bag and the box of course. Still in good condition and it be used for few times only.

Tuesday, January 3, 2012

iPad Cover by Tommy Hilfiger



Sebelum Christmas last year, aku adalah pergi usha barang-barang yelah Year End Sale kan?
Aku dah memang berkenan with this iPad cover. Normal price was €45, after discount 30% hari tu jadi €31.50. Aku memang dah nak amik hari tu, lepas tu decided not to sebab nak try tengok kat London. Lepas balik London, aku pergi ke butik Tommy Hilfiger ni kat Dublin, siap bawak iPad ni sebab nak tau boleh masuk tak iPad aku yang memang dah ada cover ni...sekali tu boleh masuk and tanya harga...the new price is €22.50. Perghhhh punyalah happy gilerrrrrrrr hehe...aku terus angkatlah apa lagi..Limited edition plak tu...nice kan?