Nuffnang

Thursday, November 1, 2012

Fleur de lis range

Oh my current obsession....
 
The above two pictures I took from Zara Home website.  Argghh no more stock.  
I want those items!!!

 
Fleur de lis serving dish.  Nice right?
 
This picture plak amik dari Amazon.com
Fleur de lis serving tray.  
Dek sebab ada sandy storm kat US, maka later-later sajalah buy online.

Dua pictures atas ni plak, set Fleur de lis yang aku ada setakat ni.  Range by Anthropologie.  Oh, nak tambah collection lagi...

Feeling ala-ala dalam movie Hindustan titled Mohabbatein

Lawa kan maple leave ni? 

Ok, sekarang ni autumn kat sini.  Maka sudah pasti daun-daun banyak berguguran.  Tapi sejuknya ya amat.  Lepas ni sure lagi sejuk...winterlah plak kan?  Pengeluaran long jacket dari spare gobok kat bilik lain telah dilakukan.  Dah tak boleh pakai jacket-jacket nipis. 
Pictures kat atas semuanya pun amik few minutes je.  Tak tahan sejuk dahhhhh hehe

Status punya hal daaaa


Rupanya bukan aku sorang je mengalami masalah status di kalangan mak-mak si anak bujang teruna mereka.  Ada sorang kawan aku juga rupanya mengalami nasib yang sama.  Tapi situasi dia berbezalah sikit sebab dia tak ada hati kat mamat tu.  My problem ni lain plak.  Dah tersilap "jatuh cinta" haha.  Apalah nasib.  Manjang salah "jatuh cinta" saja.  Dah macam tajuk citer telemovie lakonan Akasya dan Nealofa, "Tersalah Cinta" gitu...

Apapun, status kawan aku kat Fb ni memang best..."ada kawan ajak kawen.  tp mak dia plak tak nak menantu yang status mcm aku ni.  rileks sudeyyy makcik...saya boleh je hidup single dgn anak saya :)

Well, aku kan, if I got the opportunity to talk to "this makcik" yang mempertikaikan status aku ni, iaitu JANDA ANAK SORANG ni...aku nak cakap, "Well makcik, at least saya ni walaupun janda, tapi saya sanggup susah untuk besarkan anak saya!  Daripada ibu bapa yang hidup senang, tapi boleh beri anak depa sendiri kat orang lain untuk jaga!" So, renung-renungkanlah ye makcik..dan selamat beramal....ahakkkksss

Kata Hati:  

Anak adalah anugerah, jangan lupa tu makcik!

Tuesday, October 2, 2012

My 33th Birthday


My current obsession

Tu ar, dulu my sis in law pernah pesan, kena kumpul sikit-sikit dinnnerware and kitchenware yang lawa-lawa ni.  Senang orang nak mai rumah.  Dulu aku suka benda lain.  Bab-bab dapur ni hampeh! haha 
But now? Since posting abroad ni, lainlah...it is a must to have a better range of dinnerware especiallynya.  Sebab nanti tak ada ar malu nak ajak orang datang rumah hehe
So, skerang ni, aku dah start kumpul sikit-sikit pinggan mangkuk kat umah.  Since kat sini we can get cheaper the branded one if compared in Malaysia.  Hence, why not? :D


Above pic:  Thanks to Mr. Google.  Then, edited by using Instagram

Dek kerana, teringin sangat nak bertea bagai dengan kekawan kat sini, makanya, aku menjebakkan diriku untuk membeli set tea seperti di bawah.  Kumpul sikit-sikit dulu.  Nak beli sekaligus, pokai pulak nanti kan? 

Malam tu, I was having tea with my beloved son, Ahmad...dia siap cakap, "Wow, lovely cup and saucer"

Peringatan untuk anak lelaki tunggalku...

Wahai anak lelaki tunggalku...

- usah memberi harapan dan janji kepada wanita pilihanmu seandainya diri sendiri tak mampu untuk mempertahankan wanita pilihanmu di depan ibu sendiri.

- usah terlalu lemah kerana sebagai seorang lelaki, kelak kamulah yang bakal mentadbir keluarga sendiri dan sebagai penghulu kepada keluargamu.

p/s:  ok, actually ini entry lama yang dok dalam draft sokmo.  




On the occasion of the 55th National Day of Malaysia

Adui...lama sangat dah tak update blog ni sejak ber'cinta' dengan Instagram ni hehe.  Last Thursday, Embassy Malaysia in Ireland sambut 55th National Day of Malaysia di The Shelbourne Hotel, Dublin.  Alhamdulillah, everything went smoothly.  Few weeks sebelum tu for sure busy dengan invitation cards, reservation itu ini dan segalanya.  Aku ni sekarang dah malas nak berblog actually tapi sajalah nak share pictures with my followers dan juga yang sudi membaca dan mengikuti perkembanganku di sini.  Wah ayat gitu...(apa ko ingat ko ramai pembaca dan peminat? Sudah jangan perasan ye Zara oiii hehe).  So enjoy the pictures yang tak seberapa ni ye kekawan blogger.  Cheers :D

 

Finger food

 



The LADIES

Oh no...why i look so chubby??? tidak tidak tidak!!


Friday, August 24, 2012

1st Syawal 1433H di Malaysia Hall, Dublin

 
Seperti biasa, bila nak raya tak kiralah Aidilfitri or Aidiladha, kami semua especially Embassy staff akan busy di Malaysia Hall, Dublin.  Ada jugak few students yang datang tolong.  Balik ke rumah masing-masing awal pagi 1st Syawal tu memang perkara lumrah.  Penat, tapi we enjoyed.  Sebab semua dah macam keluarga sendiri.  Meriah sangat.  I love staying here.  Walaupun kami Mission yang kecil di sini, tapi Alhamdulillah, officers and staff tak kira Home Based Staff (HBS) and Locally Recruited Staff (LRS) semuanya ok-ok belaka. 
Aidilfitri kali ni, we all menghidangkan nasi kerabu berlaukkan sayur-sayur, daging bakar, ikan goreng tepung, ayam berempah, nasi himpit, satay, rendang daging, kuah kacang dan tak lupa pelbagai kuih raya.
Masakan kali ni memang terbaik.  Habis semua dan yang hadir semua dapat merasa juadah yang dihidangkan.  Alhamdulillah.

Lada ni buat hiasan saja :D

Berdiri tegak dah macam nak nanyi lagu Negara-Ku 

"Happy Eid Mubarak 1433H dari saya yang berada jauh di perantauan"
sob sob sob

The Kids

The Ladies

The Embassy Members

Fresh flowers tema kali ni