Nuffnang

Thursday, December 22, 2011

sentap ke tak???

Ok, aku tau aku bukan baik sangat pun. Tutup aurat tak juga. Janda lagi plak tu. Tapi, adakah kerana itu..aku tak layak untuk hidup bahagia seperti orang lain? Yesterday has passed...setiap apa yang berlaku dalam kehidupan seseorang itu, pasti ada sebab, punca kenapa jadi macam tu. Am i rite? Siapalah kita, hanya seorang insan yang menumpang untuk hidup di bumi Allah ni untuk terus menjudge seseorang tentang kehidupan lampau orang lain...apakah kita yang sibuk sangat menjudge orang lain ni sudah sempurna kehidupannya? Tepuk dada tanya selera...

Soalan-soalan sentap;

Kenapa bercerai? Soalan camni biasanya ditujukan bagi yang bercerai hidup (bagi janda/duda)

Sanggup ke berhenti kerja sebab nak ikut posting? (di mana, pasangan dia tu cam aku ni hah..keje ada kena gi posting abroad)

Tak rasa ke si dia “menggunakan” awak? (Wah ayat..."menggunakan" ye? Apa si dia yang “menggunakan” tu tak berduit ke? Tak kerja ke? Selama ni, hidup anak beranak pun ada yang tanggung ke???cejawab..cejawab..)

Dah fikir masak2 ke? (kalau si dia tu bujang/anak dara..pasangan dia plak janda/duda soalan cam ni memang biasa)

Dah tanya mak? Nak kawin kena minta restu mak...

Well, ini bukan percintaan si remaja muda-muda..umur masing2 dah 30-an kot..xkan soalan2 cam ni tak terfikir oleh tuan punya badan dan pasangan dia..haiyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kata Hati:

Sentap mak tauuuuuuuuuuuuu kalau kena soalan2 gini...ahakkksss

6 comments:

Ayu Katerina said...

jangan di layan.. ko buat muka stone je... kecoh!!

aku dulu walau jd balu pun org tanya2.. bila nk kawin? awak muda lagi.. tk elok menjanda lama2.. sakit hati kan!

Uglylass said...

lorr..sabar je lah. let people talk. they don't know what we have gone through our live. janda/duda tetap manusia. sama je dengan anak dara pun.silap2 janda lagi laku dari anak dara. haha.

orang yg suka mengata janda/duda ni nasib diorang belum tentu lagi. langit tak selamanya cerah. Sekarang maybe kita hidup senang tapi masa depan kita taktau so jgn mengata nasib orang lain. i always remind this to myself.

and to you, anggap je orang2 ni semua jeles dengan kebahagiaan yg u ada skg. no need to worry about them, they dont pay your salary.

Zara said...

Ayu: memang aku tak layan..tapi sentap arr gak..soalan2 Mr. Bombastic plak diutarakan..bencik aku..ingat time belajar kat sekolah je ada soalan Mr. Bombastic, Mr. Lobba lobba ni..hahhahah
pada aku..soalan2 gitu, WAJIB ditujukan pada budak bawah umur yang nak kawin..hahhahaa

Zara said...

Hi Uglylass, what should i call u ye? tu arr kan u..i pun pelik, apa lah mereka mereka yang berkenaan ni.mind your own business boleh tak kan? sangat tak faham.tapi apa nak buat, mulut manusia, kita tak boleh nak tutup.
btw u..naper dah lama x update blog?

jelita78 said...

serrrkkkkk
saper yg mulut takde insuran tanya soklan tu?
nak kena baling kasut ke?

Uglylass said...

hehe. panggil i jeeta je k. sorry jarang bukak blog. ni pun baru baca ur reply. eh pegi la jenjalan lagi amek gambar. hehe