Nuffnang

Monday, October 31, 2011

Dun Laoghaire, Ireland

Sementara menunggu kereta hantar dipolish, aku minum2 dan berjalan sekitar Dun Laoghaire. Dah puas berjalan,makan segalanya barulah amik kereta yang dah siap dicuci, polish segala :D

Kata Hati: semakin ceria dan menikmati kehidupan posting abroad...la la la



Crepes yummy yummy yummy

Wowwww..hot chocolate with <3

Oh no..i'm getting fat..fat, please go away :D


I like this pic very much...dok jejalan kat sini, ternampak sang pelangi..oh, sejak dua menjak ni, asyik nampak pelangi je sey..ada kena mengena dengan my new life now..and i'm happy..
sangat ok!!!Alhamdulillah


Monday, October 24, 2011

Song Baik-baik Sayang by Wali Band



Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang....

Monday, October 17, 2011

Pelangi



Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir dan kilat. Kita menangis-nangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupanya Allah hendak memberi kita pelangi yang cantik...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, October 11, 2011

Jalan-jalan cari teh tarik :D

Life's too short to wake up in the morning with regrets. So, love the people who treat you right and forget about the ones who don't...
ok, mari kita makan pavlova cake with love...love..love..dulu ye. hehe

Actually aku ke Herbstreet Cafe located at Hanover Quay, Grand Canal Dock, Dublin 2 ni saja suka2 ingat nak minum teh tarik ke almaklumlah kat sini sekarang ni hujan sokmo...dengan angin autumn yang kuat..sangatlah teringat if pekena teh tarik sure sodap hehe
Bila masuk cafe tu, tengok menu x ada plak teh tarik..tup2 terpandang PAVLOVA CAKE..huwaaaaaa suka giler ok...tu yang ordered pavlova cake ngan coffee ice.. good combination..terbaikkkkk..i likeeeeee :D
Pavlova cake kat sini is much2 better dari yang aku penah cuba kat Siam Thai Restaurant dulu. Nampak gayanya, pencarian pavlova cake ku di bumi Ireland sudah berakhir...hehehe


Nota Kaki:
Cozy place, need to go again :D

Kata Hati:
I'm happy now la la la

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, October 10, 2011

practice menebas :D

Weekend yang penuh bermakna, last Saturday i have done with memotong rumput kat belakang umah, no more rumput yang menyemakkan mata dan kepala aku setiap kali aku berada di dapur dan melihat keluar dari jendela dapur umahku..pergh ayah..cannot go!!!
Ahadnya plak Kak Hanum ajak g driving range, untuk belajar "menebas". Is lah yang paling enjoy sekali, asyik dia je yang pukul bola golf hehehe takpelah, sian gak kat dia..x ada sangat activities di sini muahaahaaaa





Kak Hanum & myself


Gaya tetap ada..mutu? kkekekeke







tunjuk ajarku Sifu :D


Kata Hati: semakin "mencintai" Ireland, x sabo nak ke Fota Wildlife @Cork plak...la la la

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, October 7, 2011

Maksud Wanita Menangis???

MAKSUD WANITA MENANGIS:

Jika seorang wanita menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.
Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

Jika kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya…

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Dia akan menurunkan rasa egoisnya.

Lelaki,

Jika seorang wanita pernah menangis kerana mu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.
Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki, jika seorang wanita menangis karenamu.
Tolong jangan mensia-siakannya.

Mungkin kerana keputusanmu, kau merosak kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu,
Saat dia menangis keranamu,
Lihatlah matanya…
Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?

fikirkan….
Wanita mana lagikah yang akan menangis dengan murni, penuh rasa sayang,
Didepanmu dan keranamu…

Dia menangis bukan kerana dia lemah
Dia menangis bukan kerana dia menginginkan simpati atau rasa kasihan
Dia menangis,

Kerana menangis dengan diam-diam tidaklah memungkinkan lagi.

Lelaki,
Pikirkanlah tentang hal itu,
Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.

Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah kau lakukan untuknya,
Hanya kau yang tahu jawabannya.. ..
Pertimbangkanlah
Kerana suatu hari nanti
Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
Mungkin akan terlambat untuk bilang ‘MAAF’!!

“People will forget what you said,
People will forget what you did
But people will not forget,
How you made them feel”

Source: Facebook - Dunia macam-macam

Thursday, October 6, 2011

150 Juta




“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

B.O.N.G.A Seafood Restaurant

Yummy yummy we all bersteamboat last Thursday. Lebih sedap bila makan berebut ni..hehe
Abis licin we all berlima makan.


Photo caption and edited by my hero...Is :D


- Posted using BlogPress from my iPhone

<3

Ouch..tqvm for the muffins :D
<3 <3 <3


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Shelbourne Rd,Dublin,Ireland

Fish and chips anyone?

Lunch ni boss belanja fish & chips. Sedap ok sbb sini seafood mmg fresh gile. Almaklumlah, duk kat "island" kan?kekekeke



- Posted using BlogPress from my iPhone

Garrett Popcorn

Popcorn yang dikirim khas dari US gitu. Dengar2 kat Msia baru nak buka outlet nya. Tak byk tempat yg ada. Seriously mmg sedap the popcorn. Pasni layan movies at home sambil makan popcorn. Popcorn kat sini sgt tak sedap ok. Hehe masin!!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Shelbourne Rd,Dublin,Ireland

Wednesday, October 5, 2011