Nuffnang

Tuesday, September 6, 2011

Pavlova Cake in Dublin :(

Dek kerana teringin sangat nak makan pavlova cake, aku dok googled mana ada jual pavlova cake in Ireland. Pastu, aku dapat tau ada kat Siam Thai Restaurant ada pavlova cake ni..makanya semalam lepas membeli barang keperluan si Is for his rugby di Dundrum Shopping Mall, aku pergi dinner sekali di Siam Thai Restaurant and i ordered pavlova cake for dessert. Erm, memang arr tak sama rasanya pavlova cake di Malaysia okkkkk. Frust betul tau huhu



Above pic: Pavlova cake at Siam Thai Restaurant
- too many cream on top, strawberry sauce banyak sangat gak..
rase ntah apa-apa tau huhu -

Above pic: First time i tasted the pavlova cake was at FM's house. Sangat teruja ok time tu sebab memang sangat sedap. Datin Sri kata her anak sedara buat and the bakery shop terletak di Empire Subang. Dulu tu nak try di Empire Subang tapi tak berkesempatan. And now i heard that the best pavlova cake we can get at Alexis Bangsar? Erm...nak kena try semua bila di Malaysia nanti :D

- Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

Nadiah said...

For me Pavlova at Serai @ Empire Mall lagi sedap than Alexis.

Zara said...

kak Nadiah, i think yes, Serai @Empire Subang tu yang i maksudkan..i havent tried yang kat Alexis. nanti i balik Msia kita hang out k :D

nqr said...

kek mahal.hahahhaa...

gee ryder said...

i pun baru lps makan pavlova buka posa aritu. beli kat alexis the gardens. memang sodap ;)

yg kat emprie tu i dgr dekat restoran serai kalau tak silap.
tak pernah try lg.