Nuffnang

Friday, September 9, 2011

1st Meeting with Class Teacher

Semalam petang merupakan 1st Meeting with Class Teachers kat sekolah si Is. Aku kalau 1st time ni kena arr tunjuk muka gak kan? nak kena kenal ngan cikgu dia, parents kekawan ni...hehe

Bila dah abis tu, aku tanya kat his class teacher camana progress dia kat sekolah, and his teacher said, "Ahmad is excellent in Irish, he can read very well in Irish". Pastu, aku cakap lagi, "Since English is not our mother tougue, i hope that you can give more attention on him". Cikgu dia jawab, "As for now, what I can see, Ahmad doesnt have any problem in English, he can get along with his new friends here and they love being friends with him...and I will send the report for you if he needs extra supervision to improve his English another two weeks". Cikgu2 kat Europe ni, rata2 memang cam ni...derang mmg akan cakap manis2 je. Budak2 mmg x akan dimarah kalau buat silap tapi lebih kepada motivation, dan biasanya derang akan ckp, "It's ok, you can do much better next time..I know you can...bla bla bla" kiranya semua yang baik2 je arr...

Kata Hati:
Is baru bagitau aku, dia dapat no. 1 dalam class on Math sebab cikgu dia bagi test kat class. Alhamdulillah :D
Semoga dia terus cemerlang. InsyaAllah...Amin.


2 comments:

gee ryder said...

sedap jer dengar cikgu kat sana bercakap kan...

btw, congrats is!

Zara said...

Gee, kan? hehe
tq tq tq :D