Nuffnang

Wednesday, July 20, 2011

How to transfer your money to Malaysia from Ireland

Selama ni, aku dok mencari apakah cara yang mudah dan murah bila nak transfer duit ke Malaysia or nak masukkan duit di sini ke akaun bank kita di Malaysia. Kalau guna bank, charge mahal giler ok. Kalau guna Western Union plak, pihak ketiga kena amik kat Malaysia. Kiranya x boleh transfer ke our own account..setau aku arr setelah baca terms and condition Western Union tu..so, one of my colleague yang dah lama bermastautin di sini ajar, guna Moneybookers murah, cepat dan selamat. Korang kena sign up dulu kat situ, ikut arahan selanjutnya. So, tak perlulah ke bank bila nak transfer duit ke apa kan..semuanya sekarang di hujung jari anda sahaja..ahakkss yang penting charge yang dikenakan adalah murah berbanding bank or post-office.
Antara perkara penting yang korang kena tau apa "Swift Code" bagi bank yang kita nak guna di Malaysia tu, for example, Maybank the Swift Code is MBBEMYKL while CIMB plak adalah CIBBMYKL. aku pun tak tau mana nak cari Swift Code tu, mujur colleague aku tu bagitau..tu yang share ngan sesaper yang berminat di blog tercintaku ini..hehe

No comments: