Nuffnang

Friday, July 29, 2011

for Minister's visit

Pergi beli fresh flower kat Tesco for the Minister's visit (one of the Minister from Malaysia) and decorate sikit bilik my Ambassador bagi lawa sikit. Letak table runner....Impression kan? hehhee


Ni plak, lebihan bunga yang dibeli tu for home. Si Is nak gak bergambar sama. Yelah, layankan ajer :)

Nota Kaki:
Suka menghias dan berhias =)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, July 28, 2011

pink chairs



Pics: Ikea Dublin website :D

last week ke Ikea, pastu, nampak plak pink chairs yang ada macam-macam jenis. Lawa sangat...saja nak beli untuk letak kat luar rumah kalau ada tetamu yang nak lepak kat luar rumah..bila summer ni, colourful products pun keluar sama. kena beli gak ni sebelum autumn..hehe Ikea ni, bab kalau nak perabiskan duit memang pandai (chet, patut salahkan diri sendiri yang tak pandai control nafsu nafsi dari membeli belah...opppps)

Kata Hati:
yes i do love Ikea's products walaupun ada seketika bila teringat, aku benci dengan Ikea, meatballs kat Ikea...opsss

pengalaman mengajarku

ok, hujung minggu ni banyak benda nak kena cari contohnya, ribbon for gifts, wrapping papers yang menarik, boxes yang lelawa jugak...just in case nak guna time ada visit kat office ni. tak adalah baru nak terkocoh-kacah mencarinya kan? hehe
apapun, pengalaman mengajarku...

nak pergi usha suits seluar untuk kerja juga..almaklumlah, seluar lama-lama dah x boleh pakai, manjang londeh...(opss, mak dah kurus hehe). banyak dresses and skirts je yang boleh dipakai...hehe

=))

How do you expect kids to listen to their parents when Tarzan lives half naked, Cinderella comes home at midnight, Pinocchio lies all the time, Aladdin is the king of thieves, Batman drives at 200 mph, Sleeping Beauty is lazy, and Snow White lives with 7 guys. We shouldn't be surprised when kids misbehave, they get it from their story book.
Copy this on your wall if you laughed!

Tuesday, July 26, 2011

Newborn baby - Arisya Alyana


(ok Zara, nampak sangat ko kekok memegang baby ye..hehe)


Newborn baby named Arisya Alyana yang sangat cute...dagu tajam, cantik, kulit putih..

Kata Hati:
Can't wait for Nadia Natasya and Ahmad Zachary plak...opsss

- Posted using BlogPress from my iPhone

Pre Wedding Video Nurul Syuhada & Amir



adui, sweetnya =)

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call.
If you were the winter, I know I'd be the snow
Just as long as you were with me, when the cold winds blow.

If you were a wink, I'd be a nod
If you were a seed, well I'd be a pod.
If you were the floor, I'd wanna be the rug
And if you were a kiss, I know I'd be a hug

If you were the wood, I'd be the fire.
If you were the love, I'd be the desire.
If you were a castle, I'd be your moat,
And if you were an ocean, I'd learn to float.

Monday, July 25, 2011

Sale @Mothercare

Yesterday, we have newborn baby at our Embassy. The below pics hadiah yang dibeli oleh Aida kat Mothercare. Wajib weekend ni mau usha beli hadiah kat situ gak =)
Cute sangat kasut ni...adui, bila nak ada baby lagi ni? opsss
Dress ni pun, cute bangat..

- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, July 20, 2011

How to transfer your money to Malaysia from Ireland

Selama ni, aku dok mencari apakah cara yang mudah dan murah bila nak transfer duit ke Malaysia or nak masukkan duit di sini ke akaun bank kita di Malaysia. Kalau guna bank, charge mahal giler ok. Kalau guna Western Union plak, pihak ketiga kena amik kat Malaysia. Kiranya x boleh transfer ke our own account..setau aku arr setelah baca terms and condition Western Union tu..so, one of my colleague yang dah lama bermastautin di sini ajar, guna Moneybookers murah, cepat dan selamat. Korang kena sign up dulu kat situ, ikut arahan selanjutnya. So, tak perlulah ke bank bila nak transfer duit ke apa kan..semuanya sekarang di hujung jari anda sahaja..ahakkss yang penting charge yang dikenakan adalah murah berbanding bank or post-office.
Antara perkara penting yang korang kena tau apa "Swift Code" bagi bank yang kita nak guna di Malaysia tu, for example, Maybank the Swift Code is MBBEMYKL while CIMB plak adalah CIBBMYKL. aku pun tak tau mana nak cari Swift Code tu, mujur colleague aku tu bagitau..tu yang share ngan sesaper yang berminat di blog tercintaku ini..hehe

Tuesday, July 19, 2011

R.I.N.D.U


Rindu nak tengok DVD filem-filem Malaysia sesama sambil makan potato crisps brand Walkers, pastu masing-masing berebut...
Rindu nak main kat park sesama...

Rindu nak main tembak-tembak air kat luar rumah sesama...abis baju basah semua...


Rindu nak masak sama-sama pastu time makan berebut-rebut...


Rindu nak bagi itik-itik kat Herbett Park makan roti expired dan dah ada kulat wakakkaka...
Rindu nak pergi jejalan yang drive about 3 to 4 hours pastu patah balik ke rumah...
Rindu nak pergi makan kat Nyonya Restaurant pastu berebut ayam goreng...
Rindu nak pergi tengok wayang then beli ice cream Ben & Jerry's pastu tak habis makan...


Rindu nak jalan-jalan City Centre pastu kena balik rumah naik bus sebab car park closed already rupanya time nak ambil kereta...
Rindu nak belajar buat air carrot susu...


Rindu nak main wii sesama...



Rindu bila balik rumah makanan dah siap terhidang...
Rindu bila balik rumah dari kerja ada orang yang menanti kepulangan kita...
Rindu nak dengar cerita rekaan tentang "Si Jimmy"...
Rindu nak posing sakan, pastu masing-masing xmau kalah dengan aksi-aksi bergambar yang macam-macam karenah...



- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, July 10, 2011

Yeah i love LILIES

Lilies ni mmg wangi sangat. Kalau kat sini it costs about €5 je. Kalau kat Malaysia dalam RM30 biasanya beberapa tangkai bunga ni. Time kat Malaysia dulu adalah gak membeli sebab nak wangikan rumah dengan bau lily ni. Memang best. Kat sini selalu gak beli especially kalau ada tetamu nak mai rumah. Bau lily mmg sangatlah wangi...I like :D



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:BLOOM Garden Ireland

Tips bagi yang sudah berpunya terutama LELAKI.

ok, ni saja arr aku nak bagi tips bagi sesiapa yang dah berpunya tak kira lah yang dah ada gf/bf, yang dah berkahwin iaitu yang sudah mempunyai suami/isteri sekalipun...tapi aku rasa, ia lebih ditujukan kepada LELAKI.

Rule of a gentleman:

Never let a girl think she has a chance when you know she doesn't.

Guys, be careful with your actions and words. A girl can fall in love anytime.

See, the above-mentioned quotes lebih ditujukan kepada lelaki kan? sebab apa? sebab, kita ni, perempuan..jiwa lembut, hati mudah tertarik, mudah perasan..mudah jatuh cinta..mungkin lelaki ni, saja nak tunjuk yang dia ni seorang yang caring, hakikatnya? he's just trying to be nice. ahaksss...

Dalam erti kata lain, sebenarnya lelaki perempuan sama je...IF YOU KNOW SOMEONE IS ALREADY TAKEN, RESPECT THEIR RELATIONSHIP. DON'T BE THE REASON THEY END UP SINGLE.

Kata Hati:
Belajar melalui kesilapan.
Everyone makes mistakes and nobody is perfect.
Let the past be the past.

US Independence Day!


My boss ajak sekali ke US Independece Day on last 4th July. That event was held at the US Ambassador's Residence located at Phoenix Park. Pergh rumahnya memang sangatlah besar ok. Nak masuk tu, security jangan cakaplah. hehe
Siap dengan family day ok! Ramailah budak-budak yang datang. Kalau aku datang x pakai office attire, mmg aku pun main sama ngan bebudak tu..hehe





Siap ada ice-cream Haagen-Dazs for free ok..korang nak makan berapa banyak pun boleh. Main amik je kat fridge yang disediakan..class! macam-macam free kat sana...popcorn, burgers, apa saja lah.. :D


Ni pun free...yelah, dah product dorang kan? hehe


tuan tanah bersama Uncle Sam...PEACE!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, July 7, 2011

Tweet..Tweet..Again

Ok, dah lama x share tweets ni..dalam erti kata sebenar, dah lama x update blog. Been very busy lately..ahakkkss

Women are like police.
They can have all the evidence in the world, but still want to hear the truth from you/a confession.
Morale of the story: Jangan menipu, no more lies ok!

IslamicThinking:
Before you complain about your children, think of someone who desires them but they're barren.
Morale of the story: Bersyukur apa yang kita ada ok :D

QuotePhrasers:
If a girl is stupid enough to love you after you broke her heart, I guarantee you, she is the one. Don't let her go.
Morale of the story: Betul tu..satu dalam berjuta je cam ni..hahhaha

Cukup untuk kali ini..kita bersambung semula :D