Nuffnang

Sunday, June 12, 2011

New Hobby



Sekarang ni, aku lebih gemarkan permainan lasak. Perancangan untuk memanah, apseiling, menembak, scuba diving, paintball, etc sentiasa je ada lately ni. Tinggal lagi cam x cukup kaki and geng je. Makanya, lepaskan gian menembak kat rumah saje hehe...Mujur ada senapang mainan si Is ni hehe..

Kata Hati:
adui Zara oiii macam2 ko ni tau kekeke


- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, June 11, 2011

Strawberry je pun :P

My colleague bought one pack of strawberry dan aku makan dengan selambanya makan camtu je. Sbb aku rasa dah manis kot while others said masam sikit. But for me, it just nice. They said, gaknya sbb aku mmg dah manis kot. LOLs part tu aku nak gelak. Tp tertanya gak dalam hati, betul ke aku nampak "manis"? Hahahha ok, nak gelak sakan!!!

Three pics below x ada kena mengena dengan entry ni;



- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, June 9, 2011

Makan2 @Aida's

Aida plak buat makan2 on 25th May for Atip yang nak balik Malaysia. Lepas kerja gak acara makan2 tu. Tu yang cakap ngan Aida sekali nak buat surprise birthday for Is. Ala, x adalah surprise sangat pun, just nyanyikan lagu for him reramai dan bagi present. Itu je pun. Patut dah buat lama, but since ada beberapa halangan, makanya terpaksa ditunda. So, the best opportunity nak buat adalah kat umah si Aida. Kira tumpang rumah arr ni. hehhehee




Sambal tempoyak & sambal belacan perggghhh


Kek pisang by Atip
Dadih by Atip
Our dessert gitu

Monop0ly for children :D

- Posted using BlogPress from my iPhone

BBQ @Pak Lan's

Sempena farewell for my niece, Atip who has back to Malaysia for good, on 27th May, Pak Lan dan keluarga telah menganjurkan satu majlis makan-makan @ BBQ kat umah beliau pada 20th May. Pak Lan ni merupakan seorang Pegawai MARA di Ireland. Kira inilah masa to get together arr gitu :D Lepas balik dari kerja je, aku terus balik rumah, amik si Is dan Atip bawak ke rumah Pak Lan. Atip buat dadih for dessert..her speciality gitu :D


Popiah basah


Bubur durian kacang hijau




~ US bersama isteri tuan rumah (3rd from the left) dan anak2 perempuan mereka
L to R, 1st & 2nd ~

WII time for children :D

- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, June 8, 2011

National Lottery Rainbow Advertisement, Dublin

Tiap kali tengok wayang mesti ada iklan ni. Aku suka tengok walaupun iklan ni for National Lottery. Just wanna share with others so that dapatlah tengok sikit sebanyak how Dublin looks like as well as the environment and the people too :D

The making of National Lottery Rainbow Advertisement:



The advertisement :D :

Monday, June 6, 2011

JAWI

Dek xmau si Is lupa how to write Jawi bila balik Msia nanti, aku memang akan pastikan he keeps on practising writing Jawi. Aku suka tengok tulisan Jawi Is, sebab kemas dan lawa je...unlike mine hehe



Kata hati:
Alhamdulillah :D

- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, June 4, 2011

Nasi lemak daun pisang gitu :D

Jangan tak percaya, ini first time aku buat nasi lemak. Aku bila masakan yang gunakan santan ni, mmg tak pernah buat before this. Dulu kat Malaysia kalau rasa teringin nak makan apa, mmg cari merata. But since stay sini, makanya pandai2 sendirilah ya.. Hehe
Ok, today our breakfast is nasi lemak..nasi lemak daun pisang lagi :D
Daun pisang ni aku dah lama beli, beli kat Asia Market then letak kat freezer tu yg tahan lama tu. Daripada beli tak guna, aku guna buat bungkus mg first nasi lemak ever...auwwww





- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, June 1, 2011

Iskandar's 9th Years Birthday



Nota Kaki:
Saja bagi surprise kat Is, tapi buat kat umah Aida..boleh? hahhaha, well it's not a surprise I think coz his birthday was on 12th April. Tapi aku baru je bagi dia hadiah on last 25th May. Saja xmau dia dapat cepat2 je apa yang dia nak...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Cake Sale @John Scottus Junior School

Perghh, meriah ok The Cake Sale kat sekolah Is ni. Aku bagi Is duit beli kek, kek pertama dia beli muffin yg aku buat. Boleh???Aku tanya dia nape beli kek mama buat?Dia jawab sedap arr mama. Dalam hati tertanya..adui anak, muffin mama buat ada lagi, yg beli kek mama buat pasal apa?hehe





- Posted using BlogPress from my iPhone

Cake Sale

Baru lepas bertungkus lumus buat muffins for Cake Sale sekolah si Is ni in aid of his class trip on 15 to 17 June. Jualan cake tu adalah salah satu cara agar dapat mengurangkan kos yang perlu dibayar oleh parents.
Well, sebenarnya tak adalah bertungkus lumus sgt pun, as usual aku beli instant flour for muffins hehe


Kata Hati:
Seronok gak buat cake ni ek? Petang nanti nak buat puding roti plak :D
- Posted using BlogPress from my iPhone