Nuffnang

Friday, May 6, 2011

Lepaking @Warung Kita, Dublin 18

Lepas je nonton movie Thor malam tadi jam 10.30 p.m., kami semua mau lepak-lepak minum ar (kiranya macam nak buat kat Malaysia, lepas nonton wayang, lepak mamak ke minum2 dulu kan..hehe). At first kami ke Proton House (one of the Malaysian Restaurant di sini), dah tutup plak (see, sini jam 10.30 p.m. memang dah tutup arr..payah bagi Malaysian cam kami nak lepaking..hahahha). Then, we decided to try this newly opened restaurant in Dublin owned by Melayu kita named WARUNG KITA. Alhamdulillah, bukak lagi restaurant tu. Apa lagi, masing2 order cam lupa diri..hahhaha teruja sangat dengan menu yang ada hahahha. Si Iskandar ordered nasi pattaya ayam (nasi putih + ayam berencah cam kicap blackpepper yang disalut ngan telur dadar...yummy sangat!!!), aku ordered nasi putih + curry butter prawn (terbaik ok!), Cik Zurina ordered mamak oxtail dan satay ayam, Aida dan Atif ordered kuew tiaw tomyam and Yazed ordered Hainan Duck Rice. Ada satu incident yang kelakau time food Si Is sampai. Kami semua teruja tengok telur dadar si Is tambahan pulak food dia yang pertama sampai kan..kekeke, maka semua dok try arr. Dia boleh nangis sedih? hahhaha x penah2 laghu tu...Si Aida cuak abis bila tengok si Is nangis. Actually si Is tu lapar, pastu tunggu lama sikit for the food and lagi food dia mmg sangat sedap. terbaikkkkk. Total review for all the foods adalah...memang sangat sedap. yummmy gilerr..Total costs: €54.00 yang pada kami sangat ok! Sebab we have tried few Malaysian Cuisine here, it costs us more than that!!!


Pasangan suami isteri yang besh!



Satay Ayam

Curry Butter Prawn

Kuew Tiaw Tomyam


Hainan Duck Rice

Teh Tarik

- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments: