Nuffnang

Wednesday, May 11, 2011

Dadih in Dublin

Hari tu, si Atip my niece buat dadih. Aku mmg sangatlah suka makan dadih. Then, suruh dia ajar aku. Well, dia mmg terror masak ok!!!Envy her (ala, actually aku pun boleh je..tapi MALAS je..kekekeke pergh, statement x mau kalah sey!wakakka)
Then, dia pun ajarlah aku ;)
Sukatan dan cara-caranya adalah seperti di bawah:

8 cawan air
12 paket kecik coffeemate
2 cawan gula
Serbuk agar2 sikit
Susu cair setengah tin
Perisa dadih yang korang nak buat eg koko ke, jagung ke, pandan ke

Cara-caranya:
Masukkan air dan rebus. Lepas tu, campur je semua bahan-bahan di atas. Lepas dah ok semua, terus je letak kat bekas kecik or bekas yang korang nak buat dadih tu arr. Biarkan sejuk baru masuk dalam fridge. Mudah bukan? hehe

Remarks: Ini untuk 14 bekas kecik je ye. So, kalau nak buat lebih, congak dulu k :D


- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments: