Nuffnang

Tuesday, May 31, 2011

Kasut dah lama

Well, kasut ni aku beli time mula2 sampai sini. Tapi time tu x sesuai ar nak pakai sbbnya snow meratakan? So, today baru pakai this shoes wpun dah lama beli :)





- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, May 25, 2011

Cupcake Stand

Semalam aku cuti. So aku ke City Centre beli few things yang patut seperti muffin tray,baking tray,muffin stand etc. Balik je rumah trus my niece buat muffins choc. Ala, instant punya je. Dah tu trus letak kat muffin stand yang dibeli dengan €2 je :D





- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Shrewsbury,Dublin,Ireland

Tuesday, May 24, 2011

Lagu Terhenti Di Sini dalam Nora Elena

Ok, sekarang ni..aku giler tengok slot Akasia TV3 bertajuk NORA ELENA. Perghh..memang sangat suka lakonan Siti Saleha as Nora Elena dan of course tidak lain tidak bukan lagi lakonan Aaron Aziz as Seth Tan. Sangat best...oh Seth Tan..boleh bawak ke mimpi arr..hahahha



and, lagu ni "Terhenti Di Sini" aduihai, bestnyaaaaa :D

Monday, May 23, 2011

Royal Reception

My boss ajak g this reception. Reception in the presence of Her Majesty The Queen Elizabeth II & HRH The Duke of Edinburg during Her Majesty's State Visit to Ireland. It was a performance of British Irish arts, culture and entertainment. The event was took place at The Convention Centre Dublin (CCD), a modern and iconic building on the banks of the River Liffey. Ala-ala cam Istana Budaya arr kalau kat Malaysia (yet, pada aku, IB lagi gak ok..aahakkkss).

One of the speaker was giving speech...one of the nice caption;
"They said it's the Queen. It's the actual Queen!
"


Nota Kaki:
Jadi arr dapat tengok Queen Elizabeth II dari jauh... :D

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, May 22, 2011

My fridge magnet collection

Aku terpaksa beli these 2 magnetic boards sebabnya fridge kat umah aku ni pintunya kayu..attached skali ngan kabinet dapur gitu. Sebab tu collection of my fridge magnets x boleh letak kat fridge dah :D
Aku beli magnetic boards ni kat Ikea hari tu. Collection yang ada dah nak penuh boards, erm..macam nak kena beli lagi je ni ;)


Fridge magnets yang mempromosikan Malaysia juga tidak ketinggalan :D

- Posted using BlogPress from my iPhone

Home baking

Ke Tesco tadi, rasa nak buat muffin..so beli yg instant je. Just add sebiji telur ngan 125 ml susu. Sekotak instant flour dapatlah for 6 serves. Aku plak tak ada tray for muffin or cupcakes ni. So adunan tadi tu just letak kat dalam paper muffin cases and letak kat tray besar. Hasilnya x berapa nak lawa arr. Kembang semacam je. Tapi sedap :D aku tambah sikit ngan koko Van Houten gitu.


Sebelum:




Hasilnya:



- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, May 19, 2011

Lampu Warna-warni

Dok mengemas dan proses keluarkan bebarang dari kotak, terjumpa lampu-lampu ni yg aku beli time ke Penang dulu..memang cantik lampu2 ni..saja beli sebab colorful gitu..teruja kejap ok..:D
Is kata ni lampu raya..alahai anak, mama dah sedih bila kenangkan raya walaupun puasa tak lagi ni..huhu. Tahun ni kira first time raya arr ngan Is di perantauan gitu. Camana agaknya perasaannya nanti ek? tak dapat dibayangkan...semoga baik-baik saja :)

Pic sebelum proses pemasangan


Pic without flash


Pic with flash

Nota Kaki:
Sayang je sebab 2 wayar x bley menyala..huhu

3 pics bawah ni time ke Penang sebelum g posting dulu. Lawakan??? I meant, lampu-lampu warna-warni ni..bukan aku yang lawa..ahakkksss


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, May 16, 2011

Strangers Again



Every relationship goes through stages. Where and how each stage develops is ultimately up to each person. While we always hope for the best, we often can't avoid the inevitable.

Josh and Marissa are at a crossroads and their future is uncertain. Josh guides us through each stage of the relationship as it formed and as he predicts it will end up as.

Written and Directed by Philip Wang
Produced with Wesley Chan and Ted Fu
Assistant Producer: Christine Chen
Production Assistant: Regina Fang

Source: Youtube

Sharing is caring. Caring is loving :D


Wednesday, May 11, 2011

Dadih in Dublin

Hari tu, si Atip my niece buat dadih. Aku mmg sangatlah suka makan dadih. Then, suruh dia ajar aku. Well, dia mmg terror masak ok!!!Envy her (ala, actually aku pun boleh je..tapi MALAS je..kekekeke pergh, statement x mau kalah sey!wakakka)
Then, dia pun ajarlah aku ;)
Sukatan dan cara-caranya adalah seperti di bawah:

8 cawan air
12 paket kecik coffeemate
2 cawan gula
Serbuk agar2 sikit
Susu cair setengah tin
Perisa dadih yang korang nak buat eg koko ke, jagung ke, pandan ke

Cara-caranya:
Masukkan air dan rebus. Lepas tu, campur je semua bahan-bahan di atas. Lepas dah ok semua, terus je letak kat bekas kecik or bekas yang korang nak buat dadih tu arr. Biarkan sejuk baru masuk dalam fridge. Mudah bukan? hehe

Remarks: Ini untuk 14 bekas kecik je ye. So, kalau nak buat lebih, congak dulu k :D


- Posted using BlogPress from my iPhone

Kalau dah keluar tu...

Kalau dah keluar rumah tu, semua nak kena keluarlah kan? dengan duit, tenaga, minyak keta etc..hehehe

Konon je kata nak window shopping, last last, for sure terjebak punyalah...huhu

At first, saja try dress ni. Bila dah tengok pakai cantik je, apa lagi? hati dah berbelah bagi..beli ke tak? beli ke tak? last2 teruja dengan potongan harga dari hari asal, amik gak arr..tapi, lawakan? hehehe


Ok, kasut ni aku tengok kat Clarks. Price €65. Tak ada discount sebab new arrival. Bila disarungkan ke kaki je...adui, punyalah lembut, sedap di pakai...Velvet gitu..tapi aku tak beli sebab x ada budget..hehehe

- Posted using BlogPress from my iPhone

Pandan Chiffon Cake PONDAN Brand

Time pergi ke Asia Market hari tu, ternampak kotak ni...Instant Pandan Chiffon Cake PONDAN Brand ok...just tambah santan, air sikit dan beberapa biji telur jek.
Bawak santan kotak, tapi dah beku plak. Makanya, guna santan serbuk. Dah tak tahu plak berapa banyak santan plak patut letak. Siap google 1 table spoon santan equal to how many ounce. Lawak tul. Yelah, first time buat kek gitu. Dahlah instant kan. heheheh
Hasilnya? boleh tahanlah. Tapi rasanya buat sendiri lagi sedap kot. Lagi lembut gitu.

Kata Hati:
Ko pandai ke buat sendiri? hehehe..xpe, lepas ni, boleh belajar lagi :D


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monopoly - Irish Edition

Aida tunjukkan aku jalan ke Blanchardstown Shopping Centre last few weeks, yelah, nanti kalau dia balik for good, kesian aku sangap x tau mana nak pergi..hehehe so, aku rasa oklah kot kalau lepas ni nak pergi ke sana sendiri. Sementara x beli lagi GPS kan? kenalah tau cara manual :D

Antara yang dibeli time tu, Monopoly Irish Edition. Punyalah excited si Is nak main. Location paling mahal dalam Monopoly ni is Shrewsbury Road (our place!!). So, Is dah main few times with his fren, James, depa dua sure berebut nak beli Shrewsbury Park ni...hehe macam-macam karenah.


Sampai je umah Aida, terus si Is ajak main monopoly. So, si Yazed, kawan Aida named Rai dan aku terpaksa arr melayan si Is...aku jadi banker je. Si Is bankrap, apa lagi menangis sedih arr sebab kena bayar mahal kat si Yazed coz asyik terkena kat tempat Yazed jek..habis terpaksa bergolok bergadai, jual semua harta..hehehe lawak je rasa...aduii hai kekekeke

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, May 10, 2011

Indoor Go-Karting @Kylemore Karting, Dublin

Last Sunday, aku ke Indoor Go-Karting @Kylemore Karting, Dublin. Pergi beramai-ramai with some of local staff in our Embassy. First time ni main go-kart. Pergh, seronok sangat ok. Lagi plak sebab indoor kot. Lepas ni nanti nak try either kat Shah Alam or kat Mofaz plak. Sure lagi trill gitu.


Para pelumba lelaki ;)

Para pelumba wanita :)

Mak & anak (Is dengki x bagi aku potong dia...hehehe)


Mak & anak :)

Wajah excited memasing :D

Lepas je go-karting ni, tangan manjang ketaq. Yelah, stereng berat kot. Eight of us have joined this go-karting. Si Is dapat main dua kali. Seronok arr dia :D. Siap ajak pergi lagi tu. Sure, sure...memang nak kena pergi lagi. Sebab memang cool abis. Hilang tensi-tensi gitu...ahakkkss

Nota Kaki:
Lepas ni plan nak buat skydive plak...la la la (ada bran ke ni? hehe)

Monday, May 9, 2011

Si Is ajak makan...

Tengah syok2 nonton Cerekarama Dosa Siapa, si Is ajak aku makan. Dia cakap, "Mama, jom makan..Is suap Mama". Aku? Ala ala, sweetnya rasa. Yelah, biasa dengar, "Awak, jom makan..saya belanja" or "U, jom makan..I belanja"...
So, bila dengar anak nak suap..bestnya...yelah, terasa penuh dengan keikhlasan gitu :D

Kata Hati:
Romantik gak anak aku ni hehe


- Posted using BlogPress from my iPhone

Maharaja Lawak NABIL Minggu 6



well, aku tak adalah minat sangat Nabil ni. Tapi, bila tengok dia pakai suit ni, adui...sangatlah aku teruja. Sebab dia tinggi kot. Ehem ehem...yes, lelaki tinggi pada aku mmg sangatlah menarik perhatian aku especially bila derang pakai suit :D

Pang Pang Ko Pang Ko Pang :D

Lawa tak? Lawa sangat kan? ehem ehem

Kata Hati:

To "awak", saya nak baju cam ni boleh tak "awak"?
:D lawakan "awak"?

Sunday, May 8, 2011

@Ikea Dublin

I've been to Ikea Dublin twice :D. The latest one was on last Saturday. Ikea kat sini biasa kul 8.30 p.m. sudah tutup ok...punyalah tak seronok. Well, bukan Ikea je, mana2 shops pun...yang buka sampai lewat malam pubs je arr hehe

Bercerita pasal Ikea, mesti akan terjebak punya. Betul tak? Samalah ngan aku. Yang pada mulanya hanya nak cari few things, then bila dah sampai dan tengok macam2 tu, few things can be so many things..adui mak aiii mesti cam tu arr!!!bilalah nak mula menyimpan duit ni Zara oiii???

Is bersama Aunty Aidanya merangkap
Mrs. GPS or Pemandu Arah pada hari itu :D

Ok, part sedih..huwaaa nak baby lagi :D

Posing dah cam anak bujang je Is ni :D

Nice pic captured by Is :)


Part paling wajib: Berposing untuk pic hasil penyopingan :P

- Posted using BlogPress from my iPhone

Nak seribu daya...

Dek kerana teruja sangat dengan bantal yang dibeli oleh si Myra kat Ikea Malaysia, aku sampai sanggup mencari bantal tu sampai ke Stockholm ok! Kalau nak seribu daya kan?x mau seribu dalih...hehe bak kata pepatah Melayu lain lagi, di mana ada kemahuan, di situ ada jalan...dan lagi...usaha tangga kejayaan. X gitu? :D


Nota Kaki:
Ok, tidak...aku tipu. Bantal ni dibeli kat Ikea Dublin jek. Hehehe...saja bikin gempak! Jauh kot Dublin ngan Stockholm :P

- Posted using BlogPress from my iPhone