Nuffnang

Saturday, April 30, 2011

Kita minum dulu

Dari kat Malaysia lagi memang suka sangat pekena any coffee eg latte, cappuccino tak kira arr hot, cold or even ice blended especially kat Starbucks. Dah macam addicted. Bila sampai sini pun, pekena coffee kat Starbucks masih menjadi kebiasaan especially Starbucks ni cross the road je dengan Embassy of Malaysia, Ireland. Yang paling aku suka adalah frappuccino caramel coffee base. Sampaikan si Is pun dah terikut tapi dia ordered cream base arr :D



Frappuccino Caramel: one for me, one for Is :D



Kita minum dulu...dah macam model iklan Starbucks :P

- Posted using BlogPress from my iPhone

apa yang ditunggu setiap kali lewat petang Jumaat???

sekarang ni, tiap kali petang Jumaat je, aku, Is dan Atip pasti tertunggu-tunggu siaran ni. aku rasa, ramai lagi yang macam kami ni kot...especially yang dok abroad ni..bagi peminat pertandingan MAHARAJA LAWAK ni arr..and saper yang tahu ada rancangan ni kot..aku agak je tapinya...hehhe..Bila lewat petang kat sini, makanya kat Malaysia dalam kul 12 tengah malam. Biasanya mmg dah ada siaran bagi MAHARAJA LAWAK tu kat Youtube. Memang mengikuti arr siaran ni. Terhibur gak ar kan? x adalah hidup ni hambar je. hehheeh so, layan je lah k... :D



Setakat ni, yang aku rasa maintain the quality of performance ialah si JOZAN ni. Diaorang dua ni memang best arr. Lawak sangat ok!!! Dok ulang banyak kali lawak diaorang pun x apa. hehe
HIDUP JOZAN! yelah, nak mengundi SMS x dapatkan? so, undi kat blog je ahakksss

Movie Melayu - CUN

Baru habis menonton movie CUN lakonan Remy Ishak dan Maya Karin. Best citer ni. Filem komedi cinta yang pada aku best. Mengisahkan si Luna (lakonan Maya Karin) seorang pengacara dan wartawan bagi satu program or siaran yang diberi nama MELETOPS ala ala Melodi). Si Luna ni sibuk cari gossip, sebar sana sini bla bla bla. Akhirnya, diri sendiri yang meletops dek citer cintanya. Malas nak buat sinopsis, so, saper yang berminat silalah tonton ye...hehe
Apa yang pasti, nanti kalau balik Malaysia, mmg nak pergi tempat depa buat citer ni. Aku rasa kat Perlis...coz i can remember the bukit yang dekat ngan ladang tebu tu..hehehe..mana tau dapat bf cam Remy Ishak ni kat situ kan? ahakkkss

Nota Kaki:
Oh, tak sempat nak mandi parit kat Perlis tau. Syok je tengok ramai orang mandi kat parit tu tau...kenangan begitu menggamit perasaan. No more MELAKA...now main belah-belah UTARA jek..ahakkkss..nak lepak kat Ipoh, Perak...pekena nasi ganja, nak lepak Penang pekena nasi kandaq, nak lepak Perlis mau pekena laksa Utara..mau pergi Hatyai...la la la
Bilanya nak balik ni nak balik Malaysia Zara oiii...berangan jek arr tau..hehe

Friday, April 29, 2011

Misi mencari macaroons

Akhirnya pencarian macaroons aku telah berjaya. Dah macam orang mengidam ok aku ni. Lepas je kerja tadi terus ke Cocoa Atelier at Drury St., Dublin 2 (Berhampiran ngan Grafton St. & Asia Market). Dapat je apa yang dihajati, terus ke Chocolate Butlers Cafe nak pekena hot chocs plak. So,makan sekali dengan macaroons tu. Sedap macaroons ni. Nak kata manis sangat tak, just nice. Kiranya berbaloi arr beli...aku beli box of 8 jek berharga Euro 12.









Thursday, April 28, 2011

Pangkor Laut Resort




nak gak bersantai kat hammock ni..sambil baca buku..wow..fantastic :D
(Note: Above pics, Mr. Google as usual :D)

Perghh, andai katalah aku balik cuti kat Malaysia nanti ni, antara tempat yang aku teringin nak pergi ialah Pulau Pangkor. Aku tak pernah lagi menjejakkan kaki kat Pulau Pangkor ni. Ala, pulau lain pun tak pernah gak kot. Kecuali few islands kat Kota Kinabalu e.g. Pulau Manukan, Pulau Gayana...hehe
Tapi, hati now lebih kuat nak ke Pulau Pangkor, PERAK. wink wink (sebab? hanya aku je tau LOL).
Aku nak stay kat Pangkor Laut Resort. Resort ni YTL punya rasanya. So, mmg agak exclusive and for sure mahal sikit. hehe tapi, xpelah, sesekalikan? apa salahnya. Ini B.E.R.A.N.G.A.N je ya. Mana tau aku balik Malaysia kan? bila plan nak balik? erm...W.I.N.T.E.R nanti. Oh, sangat rindukan Malaysia, the wheather, the foods :((
Tapi, itupun kalau jadilah..kalau my new Ambassador bagi cuti..ahakksss

Time flies :)

Cuti panjang selama empat hari yang lepas sempena cuti Good Friday on last Friday and Easter on last Monday, aku mengambil kesempatan mengemas rumah. Dok mengemas2, terjumpa pics lama2 Iskandar. Time dia kecik lagi. Adui, aku siap cakap apa kat Is, "Is, mama rindulah kat budak kecik dalam gambo ni..." Seriously, keinginan nak ada baby lagi especially baby girl semakin membuak2 sekarang ni. Bak kata one of my fren, Qis..rindu nak bau baby gitu hehe. Tapi, apakan daya kan? X ada jodoh and rezeki lagi. InsyaAllah, ada jodoh, ada rezeki dari Allah, pasti dapatkan? so, sabar ye Zara :D



Kata Hati:
Time flies, umur semakin meningkat, anak semakin besar. Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah kerana dikurniakan amanah yang tidak ternilai harganya...AHMAD ISKANDAR.
Is, mama sayang sangat kat Is :((

Macaroons

Actually, aku dah lama sangat teringin nak makan macaroons ni. Since kat Malaysia lagi. Aku dapat tau ada jual kat Empire Subang tu. Tapi nak pergi tak terpergi pergi plak. Sampai dah kat Dublin ni pun masih tak merasa lagi macaroons ni. So, googled lah mana nak dapatkan macaroons ni kat sini. So, now dah tau kat mana ada jual and misi untuk mendapatkan macaroons ini akan bermula hari ini. Itupun kalau ada kelapangan and kerajinan. Tapi pada aku, nak seribu daya. NO EXCUSES TO DO ANYHING. Ahaksss
Sendiri nak makan kan? dahlah malas nak buat, so, beli je lah ye. Hehe


Pics: Mr. Google arr mana lagi :D

Sessi Mengaji bagi Iskandar

Alhamdulillah, syukur sangat ke hadrat Ilahi sebab Allah permudahkan urusan aku mencari "Tok Guru" bagi mengajar Is mengaji kat sini. Dah lama mencari saperlah yang boleh ajar si Is ni mengaji. Akhirnya, usaha aku tak sia-sia. Thanks a lot to "Tok Guru" kerana sudi mengajar Is mengaji :D

Kata Hati: I'm happy :D

Cinta Bandar Tasik Selatan by Olan



Dok dengar lagu-lagu lama, terdengar this song; Cinta Bandar Tasik Selatan by OLAN. Aku ingat lagi, first time dengan lagu ni kat konsert time ada Fun Fair di Batu Pahat, Johor..zaman bila aku dah x ingat..time tu, dengar lagu ni perggghhh jiwang sekejap..time tu, rock jiwang ni mmg best sgt2. Adui, kenangan...time flies sey :)

Wednesday, April 27, 2011

Tweets

ROMEOandJULIET:
Distance is just a test to see...how far love can travel.

kyuppyquotes:
Don't trust too much. Don't love too much. Don't hope too much.
Because that too much can hurt you so much.

TheRandomWords:
If you ignore me, I will ignore you.
If you don't start the conversation, we won't talk.
If you don't put in the effort, why should i?

SimpleLoveTweet:
Sometimes, the right person for you was there all along.
You didn't see it because the wrong one was blocking the sight.

Tuesday, April 26, 2011

Budak zaman sekarang

Lappy aku skrg ni conquered by Iskandar. Budak zaman skrg ni, terror sey..lebih terror dari kita yang dewasa ni :) [x mau mengaku tua LOL]. Si Is ngan FB, youtube, internet games, etc :D

Below pic: Punyalah kusyuk dengan FB dia..


- Posted using BlogPress from my iPhone

JOZAN Maharaja Lawak Minggu 4



Adui, seriously memang x jemu tengok ok!!!LOL

:D

Auwww, entry ni aku cilok (dengan kebenaran ok XD) dari http://hanhebat.blogspot.com berkisar tentang owner of this blog datang Dublin dulu.

#11
lucky? off course we were,
nabil told us, his friend, who is a PA in Dublin invited us to her house!
what a beautiful one! i mean the house,
well the host too, (she really doesn't suits her age)

had a free delicious dinner! lucky!
and a santai-ps-game with Is.
that one is a brilliant kid, really is

To Azzam:
read the entries of your blog, S.U.K.A :D

Sunday, April 24, 2011

Sessi memotong rumput

First time using mesin pemotong rumput ni..cool ok!!!Excited sey aku time potong rumput ni..cuba kalau kat Malaysia,x adanya nak buat sendiri..upah orang sude hehe

Nota Kaki: Pengalaman itu memang berharga :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, April 19, 2011

It's Spring

Oh, it's spring and i love flowers very much :)









- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Shrewsbury Park,Dublin,Ireland

Maharaja Lawak JOZAN Minggu Ke-3



Adui, aku tengok Maharaja Lawak si Jozan ni dah banyak kali dah. x jemu2 sey. gelak je. hehe

Saturday, April 16, 2011

Tweet...Tweet...

Dear YOU, do not let a man mistreat you,
disrespect you and lie to you and act like its FINE.
You deserve BETTER!!! by TheFemaleTruth

Ladies: Don't waste time on anyone who doesn't focus on you, you're worth someone's FULL ATTENTION...by TheFemaleTruth

Silence is a girl's loudest cry. If she is speechless, her heart is too tired for words...by SexxInTheCity

He ignores you, but you like him. He does nothing, but you fall for him & you miss him...even though you know he's never thought about you...by TheNotebook

Forum Mendapat Jodoh



Aku tengok Forum Mendapat Jodoh ni dari video 1 sampai 14. Memang best dan tak menjemukan. Dipengerusikan oleh Aziz Desa dan panelnya plak Y. Bhg. Dato' Dr. Mashitah Ibrahim dan juga Y. Bhg. Dato' Mohd Fadzilah Kamsah. Adui, dua-dua panel ni mmglah best. Saling mengenakan antara satu sama lain. Itu pasallah x jemu and gelak je. Apa yang penting, ilmu tu sampai. Memang tak rugi tengok :D



Friday, April 15, 2011

Maharaja Lawak Minggu Ke-3 - SEPAH



Lirik lagu si Sepah ni...TERBAIK sey!

Ko kata ko setia
Tapi ko dusta
Sekarang dah depan mata
Apa ko nak kata?
Patutlah pengorbananku ko tak hargai...
Rupa-rupanya kau dah ada "standby" pengganti...

Friday, April 8, 2011

Avoca Village, Co. Wicklow, Dublin


Description on Avoca Village:

The birthplace of the Avoca experience, and the origin of our family company name, Avoca Handweavers, this is a famous tourist destination, as well as a long time favourite among the Dublin and Wicklow communities. Built on the banks of the Avoca River from where it used to draw its power, you'll find a large Avoca store and cafe, and a working handweaving mill.

The mill itself dates from 1723, and is said to be the oldest extant manufacturer in Ireland.

Source: Mr. Google :D



Lepak-lepak, kita minum dulu :D (photographer, si Little Is)



Powerscourt Waterfall, Co. Wicklow, Dublin






Description on Powerscourt Waterfall, Co. Wicklow, Dublin:

This is a favourite area for family picnics, with woodland walks, a playground and masses of space.

The Waterfall is Irelands highest at 121m (398ft.) and is surrounded by woods and specimen plants.

Visitors have been coming to Powerscourt Waterfall for over 200 years, attracted by the beautiful cascade flowing down into the Dargle river.

Source: Mr. Google :D

Glendalough, Co. Wicklow, Dublin




As I'm not really good on explaining thing... hence, i just googled the description on Glendalough, the place I went for last few months with Is (my son), Atip (my niece), Mozek, Naddy (Medics students in Dublin) & AJ (Dentistry student in Dublin).

Heritage of Glendalough:

While renowned for it’s magnificent scenery Glendalough is also full of a rich and varied heritage in terms of history, monuments, archaeology, architecture, landscapes, geology, parks, flora, fauna, wildlife habitats & mining history.

The Glendalough Valley was carved out by glaciers during the Ice Age and the two lakes, from which Glendalough gets its name, were formed when the ice eventually thawed. The Valley is home to one of Ireland’s most impressive monastic sites founded by St. Kevin in the 6th Century.

Situated in the Wicklow Mountains National Park, the area is a haven for wildlife and their habitats, flora and fauna.

The remains of the Glendalough Mines and Glendasan mines can be found both inside and outside the Park.

Source: Mr. Google :D


Auwww..i dah macam hartisss u..PERASAN!

Our transport during that time; MH - Malaysian Hospitality :D