Nuffnang

Thursday, March 31, 2011

My Mum is Amazing - Allah Knows by Zain Bhikha



She wakes up early in the morning with a smile
And she holds my head up high
Don't you ever let anybody put you down
Cos you are my little angel

Then she makes something warm for me to drink
Cos it's cold out there, she thinks
Then she walks me to school, Yes I aint no fool
I just think my Mom is amazing

She makes me feel
Like I can do anything
and when she's with me
there's no where else, I'd rather be…

After School, she's waiting by the gate
I'm so happy that I just can't wait
To get home to tell her how my day went
And eat the yummy food, only my Mom makes

Then I wind her up cos I don't wanna bath
And we run around the house with a laugh
No matter what I say, she gets her way
I think my Mom is amazing

Then I wake up in the morning, she's not there
And I realize she never was
And I'm still here in this lonely orphanage
With so many just like me

And as my dreams begin to fade
I try hard to look forward to my day
But there's a pain in my heart that's a craving
How I wish I had a Mom that's amazing
Would be amazing

Kata Hati:
Oh so touching :((

Wednesday, March 30, 2011

Advertisement on TV



I got my hair, I got my head
I got my brains, I got my ears
I got my eyes, I got my nose
I got my mouth, I got my smile

I got my arms, I got my hands
I got my fingers, Got my legs
I got my feet, I got my toes
I got my liver, Got my blood

Got life , I got my life

Nota Kaki:

I do love this advertisement on TV here :)
my niece, si Atip gigih mencari lagu ni kat youtube..kekeke
tq tq im lovin it :D

Monday, March 28, 2011

Steamboat

First time had steamboat in Dublin @Bonga Restaurant, Dublin, Is, Atip and myself makan bagai nak rak time tu :D. Sampai perut rasa cam nak pecah. Seriously memang puas hati and sedap giler. Kuah steamboat tu nak kata tomyam pun bukan, nak kata masak apa pun tak tahu, but seriously amat berbaloi dan Is yang memang suka makan steamboat sangatlah dia suka :D.



Steamboat yummyyyy

The Octopus :D

Mr. Crab

Go Green :D


Last Thursday, aku ke Homebase Lucan, Co., Dublin untuk membeli pokok-pokok hijau untuk diletakkan kat dalam rumah. Aku memang jenis yang suka tanam pokok-pokok bunga and any other plants lah kiranya. Sebelum berpindah ke Putrajaya last 7 years, aku merupakan seorang "pengusaha nursery" secara kecil-kecilan gitu. Kiranya, kalau aku tak pindah ke Putrajaya dulu, dah tentu aku seorang "pengusaha nursery" yang berjaya ketika ini. kekekeke
But, everything happens for a reason rite? :D (ye arr, kalau aku x pindah dari kampung ke Putrajaya, dah tentu aku juga x ada kat Dublin ni..hhehee)

kat ruang tamu


kat pintu masuk umah

kat bilik air

Thursday, March 24, 2011

Exhibition - Tutankhamun His Tomb and His Treasures

I went to this exhibition on the invitation by Egypt Embassy in Dublin. So, masuk free saja bah...sure makan belanja besar on this exhibition. Ye ar, barang-barang pameran dibawa khas dari Egypt ni. Ada tayangan video segala. Seronok gak arr walaupun aku ni dikira kurang berminat dengan hal-hal sejarah dan ilmiah ni..kekkeke

Antara gambar-gambar yang diambil ketika dalam exhibition ni:-



Citer sedikit sebanyak tentang Tutankhamun ni :D

The most well known Egyptian Pharaoh today is, without doubt, Tutankhamun.

Tutankhamun was probably born at Akhetaten which was the capital city of Egypt. He was born in about the year 1346 BC. His father was the pharaoh Akehenhaten.

Tutankhameun and his wifeTutankhamun became Pharaoh of Egypt soon after his father died in 1337 BC, when he was only nine years old.

Soon after he became pharaoh, he married his teenage sister. This was a traditional Egyptian thing to do.

The image shows Tutankhamun with his wife.

By the age of 19 he was dead.

How do we know so much about Tankhamun even though he ruled for such a short time?

The answer is simple. His tomb was well hidden for 3000 years and held treasures that tell us much about King Tut's life and death, as well as life in Ancient Egypt thousands of years ago. In a sense, King Tut's tomb was a time capsule.

Source: as usual, Mr Google :)

Monday, March 21, 2011

First time berbaju kurung ke tempat kerja

Sejak aku berada kat sini, aku tak pernah lagi berbaju kurung ke tempat kerja. So, last Friday, aku mengambil kesempatan pada cuaca yang kononya dah tak berapa nak sejuk ni dengan berbaju kurung ke tempat kerja. Balik kerja je, terus sms my niece untuk bergambo kat park dalam compound umah aku je. Perasan ayu gitu pics nya..Perasan je ok! ahakkksss




oh part bergambo gini, sangat memberi contoh yang tidak baik...mujur time amik pic ni, x ada Melayu ok..kalau ada, sure orang kata aku tak senonoh sebab berbaju kurung tapi melompat beria! wakakka (walhal, camera trick je ni..aku x lombat beria pun..kekekke)

The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad

Alhamdulillah, buku ni selamat sampai di sini dari Malaysia last week...sukanya!!!Aku dengar kat Malaysia buku ni hangat di pasaran. Banyak bookstores yang dah out of stock. Mujur dapat ok! Syukur sangat :D

Kata Hati:
Hati berbunga riang, sayang kat Tun :D

Terus upload pic time bergambo ngan Tun kat Pasar Ramadhan,
Ramadhan lepas di Putrajaya :D

Friday, March 11, 2011

Musical Theatre

Ingat lagi kalau dulu time kat Malaysia, mmg suka tengok Musical Theatre ni. Aku berpeluang tengok Musical Theatre Puteri Gunung Ledang, P. Ramlee The Musical dan few more. Biasa kalau di Malaysia, mmg tengok di Istana Budaya a.k.a IB

(kualiti pics di atas amatlah teruk ok, almaklumlah pics tahun 2008 time tu pun guna hp nokia biasa je..hehehe)

So, sekarang ni, bila dah duk sini, nak berjinak plak ngan Musical Theatre kat sini. Yang menarik perhatian aku, The Sound of Music yang akan start on 5th April - 30 April nnt ni. Memang minat sangat tengok citer ni dulu. Dulu kalau tengok pakai video. Memang ada beli video tapi citer ni. Sbb kerna minat sangat. Pastu, beli gak VCD of this movie. Sbb aku rasa mmg x jemu sey tengok movie ni. So, pasni nak layan tengok Musical Theatre tentang movie ni plak :)

The Sound of Music

  • Start Date: 05 April 2011
  • End Date: 30 April 2011
  • Venue: Grand Canal Theatre
  • Time: 7.30pm
  • Price: from €25 to €40
  • Save to: MyDublin
Jason Donovan* stars as Captain von Trapp in the world’s best-loved musical, THE SOUND OF MUSIC, which comes to the Grand Canal Theatre, Dublin direct from the London Palladium.

This lavish and critically acclaimed production tells the uplifting true story of the von Trapp family’s flight across the mountains and works its magic once again, for young and old alike.

With its unforgettable score The Sound of Music touches the hearts of all ages and brims over with some of the most memorable songs ever performed on the musical stage including My Favorite Things, Do-Re-Mi, Climb Ev’ry Mountain, The Lonely Goatherd, Sixteen Going on Seventeen, and of course the glorious title song The Sound of Music. It’s the perfect family treat!

*Although the producers of The Sound of Music cannot guarantee the appearance of any particular artist, Jason Donovan is expected to perform at all performances excluding Tue 5, Wed 6, Thu 7 & Fri 8 Apr, subject always to illness and holidays.

Source:
http://www.visitdublin.com/Events/Musical/Detail.

Japan earthquake unleashes tsunami - Asia-Pacific - Al Jazeera English

Japan earthquake unleashes tsunami - Asia-Pacific - Al Jazeera English




Tsunami warning has been issued to Japan, Taiwan, Russia and other countries.
Aku sangat risau yang mana ramai kawan-kawan berada di Jepun, Taiwan dan Russia :(
Semoga tak ada apa-apa teruk berlaku di sana. Amin


Thursday, March 10, 2011

Parasailing


Pengalaman naik parasailing ni time pergi ke Penang last year. Scary ok. Tapi sangat seronok. Bila lagi nak rasa pengalaman cam gini kan? Tak cuba x tahu :)

Sesaper yang belum pernah cuba, u all should try this guys. Sangat seronok, baru adventurous :D


Quotes on Twitter

Nice quotes:

ssup_dude:
You hurt her, broke her, tore up her heart and yet she loves you, cares about you & beside you. Still don't appreciate her?

CharleensTweets:
If you weren't jealous every once in a while, you wouldn't be in love.

ThisDamnQuote:
You won't know how much someone cares for you until you realize they don't care anymore.

thelovestrings:
Love is always present. When it falls apart, there's just that someone who loves too much & the other who loves too many. Who are you? :)

Spring VIP Shopping Event @Kildare Village Ireland

Just received this invitation:

Kildare Village invites you to an exclusive Spring VIP Shopping Event, Thursday 10 to Sunday 13 March 2011.

Shop the NEW SEASON collection at Kildare Village.
Save an additional 20% on already reduced prices in up to 55 of your favourite luxury outlet boutiques.

ANYA HINDMARCH, AQUASCUTUM, BASLER, DAVID CLULOW, DESIGUAL, GOLFINO, HACKETT, HOME & COOK, JAK WILLS, JAEGER, KENNETH TURNER, LE CREUSET, LEVI'S, L.K. BENNETT, LOUISE KENNEDY, MOLTON BROWN, ONEIDA, PEPE JEANS, SUPERDRY, SUNGLASS TIME and many more

Nota Kaki:

Memang plan nak pergi beramai-ramai on this Sunday, sekali dapat this invitation plak..hehhehe
Hasil penyopingan? selepas Ahad ni k :)

Description of Kildare Village (Mr. Google):


This is Ireland's take on the outlet "bargain" mall - a grouping of brand-name stores designed to convey a "village setting". Which comes across about as clinical as Disney's Main Street USA, despite attempts to recreate horse barns. Quite fitting considering that this is horse country and that both the Irish National Stud and the Curragh Racecourse are nearby. But ultimately the stage dressing for retail therapy on a grand scale.

Movie Time


Last Sunday, aku, Is and Atip (my niece) menonton wayang ala, ala movie marathon gitu kat Cinema Parnell Street Dublin. First time bawak derang pergi tengok wayang. Sampai-sampai kat cinema, terus amik tiket that have been booked through internet kat machine. Just masukkan credit card, terus machine tu print the tickets. Jakun i ok. hahhaha

Bila je masuk kat dalam wayang, citer Gnomeo and Juliet 3D dah nak start, kami bertiga tanya sesama sendiri, mana nak dapatkan specs 3D. Tengok orang lain relax je. Xpun pakai specs 3D. Masing-masing buat conclusion mungkin skrin dah 3D, so xyah arr pakai specs lagi..wkakaka Bila citer dah nak start je, semua dok pakai specs 3D. Dah sudah, mana plak nak dapatkan ni? Aku terus pg kaunter tanya. rupanya kena beli. So, belilah 3 specs 3D. Ye arr kalau kat Msia kita kan kena sewa kat kaunter. adui, pengalaman tul arr :) Kartun Gnomeo and Juliet in 3D. Best! Is and Atip kata, beza 3D in Ireland and Malaysia. Aku x surelah plak bab tu..aku rasa sama je. hehe tapi kadang-kadang ni, bebudak alert lagi :)

Kartun Rango plak, filem biasa. Suka je derang ni tengok..aku siap boleh tertido-tido ok..hahahha
Suara si Rango ni, Johnny Depp, so mmglah best (wpun suara je pun..hahahha). Terus teringat time dia berlakon dalam citer Pirates of the Carribean. Best giler!




my first Frap Caramel at Starbucks Ireland

Teringin sangat nak minum Frap..makanya, semalam ni aku ordered this Frap Caramel, kiranya it was my first Frap Caramel in Starbucks Ireland lah ni. Dulu kat Malaysia hampir tiap hari minum ni ok...pantang ada new frap, mesti try punya arr. Kalau kat sini, sejuk-sejuk minum hari-hari, apa dah x sayang badan ke? kekekke

Tengah menunggu frap siap, terpandang blackboard ni, rasa lawa plak, so apa lagi..amiklah gambo.. :D

Starbucks Petites Day - 10 March 2011

FREE Starbucks Petites

Time
Thursday, March 10 · 6:30am - 11:30pm



Location
Any Starbucks in Ireland



Created By





















More Info
Everyone deserves a little sweetness. So on Thursday March 10th we’re giving all of our fantastic fans (that’s you) a FREE* Starbucks Petite when you purchase any handcrafted drink. It’s our way of saying a great big thanks for making us a part of your day.
All you have to do is:
1. Print or, download this voucher* to your phone: http://www2.starbuckscard.co.uk/petites/

Voucher as above :)
(gigih ok i print..sbb nak dapat free kan? kekkee)


2. Pop into your local Starbucks, anytime on Thursday March 10
3. Order your favourite drink from your friendly barista
4. Enjoy a FREE Starbucks Petite on us
5. Sink into a comfy chair or head back to work and make everyone jealous of your sweet little treat

This March, it’s all about you. Keep an eye out for our Here’s to You Thursday offers. There are three more to come.

* Check out the voucher for all of the terms and conditions

i love beach :)

arghh, i do love beach...kalau dulu kat Malaysia, rasa nak bercuti kat beach mana je terus boleh pergi..ada PD, Bagan Lalang, Penang...etc :(
kat sini mmglah ada few beaches, tapi kena tunggu summer baru best..hehehe
makanya, satu initiatif telah diambil...nantikan di entry akan datang..wah gitu..ahakkkss

pics: as usual, Mr Google :D

Wednesday, March 9, 2011

BLACK SWAN



Aku nak sangat tengok movie Black Swan lepas tengok advertisement kat TV. Pergh, sure bestlah kan dalam hati..hati melonjak-lonjak nak pergi tengok...Then, pergilah jua akhirnya last week bersama Kak Hanum yang satu office ngan aku.

Wayang kat sini memang jalan terus je...no potong-potong..tapi seriously, aku x berapa nak faham citer ni, and aku rasa BORING! Frust gak arr sebab bila tengok trailer and advertisement mmg macam menarik giler..huhu

Tapi Natalie Portman sangat cantik and her natural beauty menambat hati!ahakksss

Friday, March 4, 2011

Movie No String Attached

Last Thursday, aku dan Aida ke Dundrum Town Centre untuk membeli hadiah bagi majlis Beramah Mesra PERWAKILAN Dublin...almaklumlah, aku sebagai Project Manager gitu..ahakkkss
Pas membeli belah, menonton movie "No String Attached" plak. Seriously, i don't like the words, "NO STRING ATTACHED" but i do love the movie. Sebab happy ending kot...hahhaha
Kiranya, ni first time aku menonton wayang di Dublin ni lah..mcm orang jakun je rasa..yelah kalau kat Msia dulu, wayang je arr keje aku, Alaq dan Is...adui, aku rindu saat itu..huwaaaaaaaaa





Citer ni mengisahkan lakonan Natalie Portman and the son of Bruce Willis, Ashton Kutcher ni yang berkawan just for having sex. Bunyi mmg macam siut...tapi at last, derang saling jatuh cinta...Si Natalie dalam citer ni ego giler, sebab dia takut nak bercinta kot...dia suka sangat suruh si Ashton ni cari orang lain, last2 bila si Ashton macam dah nak ada orang lain, dia macam orang giler...hehhehe menggagau x tentu pasai...

Moral of the Story:
Jangan ego!!! Kalau suka, katakan ya...nanti dah melepas ke tangan orang lain, anda yang merana..ahakkksss