Nuffnang

Wednesday, January 26, 2011

Pengalaman Pertama ke klinik di Dublin

Dah few days aku kena flu,cough and fever. Aku just makan Panadol and pekena ubat batuk Cap Ibu dan Anak. X juga baik-baik. EO aku nasihat agar aku pergi juga jumpa Dr Maura (our panel Dr) sebab kalau weekend, kat sini memanglah amat payah. So,lepas buat appointment,aku pun pergilah ke klinik.

Lepas jumpa Dr., dia bagi prescription for the medicine yang aku perlu amik. Rupanya,i have to bring the prescription given by Dr and tunjuk kat Pharmacist at any pharmacies.hehe.mana aku tau,ingat kena ambil kat klinik tu jugak.rupanya,kat hospital pun macam tu.oh,betapa beruntungnya kita di negara sendiri!!!!hujan batu gak yang best!betul kata orang yang dah posting abroad sebelum aku..hehe


- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

queen aida said...

hye..sronok x brada d bumi dublin?hm..salam kenal n t.care..i follow u dear ;p

Zara said...

hi queen aida, Alhamdulillah, dapat merasa hidup di perantauan...but, Malaysia is still the best! tq follow i :D

jelita78 said...

zara!!
i tot u pi vaca je!
tak sangka lak posting sana...
hope everything is well for u there.. take care!

amick said...

memang macam tu kat sana, ko kena bayar ke utk ubat2 tu? macam aku dulu insurance cover semua...cuma kena ambil ubat kat pharmacy je lepas dapat prescription...anyway get well soon :-)

Zara said...

hi..hehe, baru je pg last December :D
Alhamdulillah, all went smoothly. u take care too k!

Zara said...

Embassy bayar..cumanya tu lah, tak tau ubat nak amik mana..hahhaha..lawak tul, tapi apapun pengalaman kan?