Nuffnang

Wednesday, December 28, 2011

candid pic :D

candid pic time nak naik cruise kat Amsterdam :D
awatlah aku senyum laghu tu? ish..sangat buruk ok hehe
seriously, memang nak kena pergi lagi Amsterdam ni...bila tu? tak tahulah lagi... :(

Tuesday, December 27, 2011

Song..The One That Got Away



tengok videoclip ni dari blog Qis, terus rasa jatuh cinta with this guy...sebab suara dia sedap sangat.. *pengsan* kejap hehhee

Ni plak videoclip sebelum lagu kat atas dinyanyikan..(pergh bahasa aku..hehehe)

Thursday, December 22, 2011

negara kincir angin



Aduhai, bila nak buat entry time g Amsterdam on last April ni???giler banyak photos have been taken hehe
Amsterdam memang sangat lawa...especially during spring..sebab terkenal dengan tulips yang warna-warni gitu...dan juga..terkenal dengan "red light district" ahakkkkssss

Kata Hati:
mesti kena pergi lagi Amsterdam ni..bila bila bila???

Tentang Dhia

Now layan Tentang Dhia plak...memula citer ni agak membosankan..bila keluar je si Ady Putra as Zikir, baru semangat naik semula hehehe

jom layanzzzz



sentap ke tak???

Ok, aku tau aku bukan baik sangat pun. Tutup aurat tak juga. Janda lagi plak tu. Tapi, adakah kerana itu..aku tak layak untuk hidup bahagia seperti orang lain? Yesterday has passed...setiap apa yang berlaku dalam kehidupan seseorang itu, pasti ada sebab, punca kenapa jadi macam tu. Am i rite? Siapalah kita, hanya seorang insan yang menumpang untuk hidup di bumi Allah ni untuk terus menjudge seseorang tentang kehidupan lampau orang lain...apakah kita yang sibuk sangat menjudge orang lain ni sudah sempurna kehidupannya? Tepuk dada tanya selera...

Soalan-soalan sentap;

Kenapa bercerai? Soalan camni biasanya ditujukan bagi yang bercerai hidup (bagi janda/duda)

Sanggup ke berhenti kerja sebab nak ikut posting? (di mana, pasangan dia tu cam aku ni hah..keje ada kena gi posting abroad)

Tak rasa ke si dia “menggunakan” awak? (Wah ayat..."menggunakan" ye? Apa si dia yang “menggunakan” tu tak berduit ke? Tak kerja ke? Selama ni, hidup anak beranak pun ada yang tanggung ke???cejawab..cejawab..)

Dah fikir masak2 ke? (kalau si dia tu bujang/anak dara..pasangan dia plak janda/duda soalan cam ni memang biasa)

Dah tanya mak? Nak kawin kena minta restu mak...

Well, ini bukan percintaan si remaja muda-muda..umur masing2 dah 30-an kot..xkan soalan2 cam ni tak terfikir oleh tuan punya badan dan pasangan dia..haiyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kata Hati:

Sentap mak tauuuuuuuuuuuuu kalau kena soalan2 gini...ahakkksss

Thursday, December 15, 2011

Di kala winter...



Sweet corn yang sedap dimakan begitu saja time masih panas2 di kala winter...perggghhh..terbaik..dah macam beli kat pasar malam sey


cucuq ikan bilis cicah sos cili dari Malaysia + sweet chili sauce yang dibeli di sini..
yummmmmmy

Nota Kaki:
Ada lagi makanan yang sedap dimakan di kala winter ni...contohnya, daging masak blackpepper, tomyam soup, any soups yang dihirup time masih panas...air panas kosong pun sodap diminum di kala winter ni..hehehehhe

Tuesday, December 13, 2011

i want all these :(

Vintage dress, Carousel €49

Check trench, Vero Moda €69.55

Note:
The above pics were taken from Clerys website; http://www.clerys.ie/spring-summer.htm
(Actually for spring-summer collection)

Kata Hati: ok, for next spring-summer collectionnnnnnn yezzaaa

Pic courtesy from the internet. Link aku lupa hahaha
Brand: H&M
Price: €9.95 saje

Aku sanggup printed this pic and terus zasss ke H&M Store dengan harapan agar skirt ni ada lagi. Tapi hampa sebab salesgirl kat situ beritahu this skirt out of stock dah lama sebab murah kan? huwaaaaaaaaa sedih ok.

Princess Arina :D





Tak ada anak perempuan, anak orang lain lah aku dok amik gambar...lawa kan this little girl. Her name is Arina. I called her Princess Arina. Suka sangat tengok keletah dia...ala, ala tomboy sikit dia ni. Tapi muka memang ada commercial value ok. Dah besar sure ramai peminat ni hehe

Monday, December 12, 2011

Garrett Popcorn and Tentang Dhia


Stock Garrett popcorn aku dah abis...sebab tu ar citer Tentang Dhia aku dah tertinggal tiga episod...popcorn kat sini tak sedap, tawar! Perghh, sambil layan citer Tentang Dhia sambil makan popocorn Garrett ni memang terbaik...tak sedar satu balang besar abis ko telan ye Zara oiiii??? hehe mana tak makin berisi bagai dipam-pam gitu...pastu, salahkan makanan..bukan salahkan diri sendiri sebab makan..makan dan makan saja..btw, esok pavlova cake plak, top of it with mixed berries...will be made by the Chef from Four Season Hotel gitu...his speciality memang dessert saja..it costs me €15 dengan loyang bulat 7 inches. So nantikan what is my comment on the pavlova cake ye... :D (can't wait...........)

Nota Kaki:
I understand that Garrett baru je buka outlet dia kat Malaysia...so jelossss ok :)

Ireland :D


Ireland, hampir setiap hari akan hujan. So, kalau keluar rumah, jangan lupa bawak payung sekali. Cuacanya unpredictable...i meant, kalau kita rasa cam x perlu nak pakai jacket bila keluar rumah, sebab at a very first place kita rasa macam tak berapa sejuk, jangan buat hal...sebab nanti, bila angin sepoi-sepoi bahasa muncul, sejuknya ya amat..usah diungkapkan hehe
Sekarang ni, dah masuk winter tapi snow tak muncul-muncul lagi. Kalau last year, time macam ni memang snow dah turun dengan lebatnya. See, bumi pun dah penat...climate change kan sekarang ni, so cuaca jadi tak menentu. Kesian kat bumi :(


Mode: Fireplace has been activated.

si Mata Sepet



Found this new jacket and terus falling in love. Belikan for Is and asked him to try at home. So, baru nak amik pic dia pakai jacket ni, baru perasan mak ai mata anakku langsung x kelihatan bila dia tergelak besar. Sepet sungguh...seumpama anak cino sudah. Teringat plak time dia kecik-kecik dulu, kalau jalan ke mana biasa orang akan tanya dia ni bapanya Chinese ke. Yelah dulu kecik-kecik putih melepak dengan mata sepetnya lagi, dah besar ni gelap banyak dah hehe

Kata Hati:
Mama sayang Is sangat-sangat.

Box Spaceship made by Iskandar


Kesian si Is, dok buat box spaceship while her mama was clearing up the shed at the backyard :D
Dalam box tu siap dengan torchlight. Lupa plak nak amik pic dalam the box spaceship tu. Siap bagitau cikgu dia, and his teacher asked him to bring it at school. Dia bawak gi sekolah ok...Cikgu dia tunjuk kat kawan-kawan dia.



Latest news from Dublin :P


Last Sunday aku ke city centre sebab mencari hadiah untuk PERWAKILAN Dublin. Window shopping saja ye...(sekarang sayang Euro € hehe). Time nak Christmas ni ada few colleagues said that rugi kalau shopping. Nak dapatkan harga barang-barang lebih murah, lepas few days Christmas. So, aku usha je dulu few things and plan lepas Christmas baru beli. Or mungkin during Boxing Day nanti...ahakssss

Aku yang semakin membulat...OH NOOOOOOOO...HELP!!!


Dah lepas window shopping dan tujuan asal mencari hadiah bagi PERWAKILAND Dublin selesai, lepak plak kat Bewleys Cafe @Arnott Shopping Mall. Minum kopi siap ada love gitu...i likeeeeee :D

Kata Hati: I'm happy la la la

Friday, November 4, 2011

Accessories

now menggila dengan cincin besar, gelang besar..
auwwww..pandang nampak je skrg ni..hehehe


Tuesday, November 1, 2011

Song Seribu Sesalan


Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Monday, October 31, 2011

Dun Laoghaire, Ireland

Sementara menunggu kereta hantar dipolish, aku minum2 dan berjalan sekitar Dun Laoghaire. Dah puas berjalan,makan segalanya barulah amik kereta yang dah siap dicuci, polish segala :D

Kata Hati: semakin ceria dan menikmati kehidupan posting abroad...la la la



Crepes yummy yummy yummy

Wowwww..hot chocolate with <3

Oh no..i'm getting fat..fat, please go away :D


I like this pic very much...dok jejalan kat sini, ternampak sang pelangi..oh, sejak dua menjak ni, asyik nampak pelangi je sey..ada kena mengena dengan my new life now..and i'm happy..
sangat ok!!!Alhamdulillah


Monday, October 24, 2011

Song Baik-baik Sayang by Wali Band



Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang....

Monday, October 17, 2011

Pelangi



Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir dan kilat. Kita menangis-nangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupanya Allah hendak memberi kita pelangi yang cantik...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, October 11, 2011

Jalan-jalan cari teh tarik :D

Life's too short to wake up in the morning with regrets. So, love the people who treat you right and forget about the ones who don't...
ok, mari kita makan pavlova cake with love...love..love..dulu ye. hehe

Actually aku ke Herbstreet Cafe located at Hanover Quay, Grand Canal Dock, Dublin 2 ni saja suka2 ingat nak minum teh tarik ke almaklumlah kat sini sekarang ni hujan sokmo...dengan angin autumn yang kuat..sangatlah teringat if pekena teh tarik sure sodap hehe
Bila masuk cafe tu, tengok menu x ada plak teh tarik..tup2 terpandang PAVLOVA CAKE..huwaaaaaa suka giler ok...tu yang ordered pavlova cake ngan coffee ice.. good combination..terbaikkkkk..i likeeeeee :D
Pavlova cake kat sini is much2 better dari yang aku penah cuba kat Siam Thai Restaurant dulu. Nampak gayanya, pencarian pavlova cake ku di bumi Ireland sudah berakhir...hehehe


Nota Kaki:
Cozy place, need to go again :D

Kata Hati:
I'm happy now la la la

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, October 10, 2011

practice menebas :D

Weekend yang penuh bermakna, last Saturday i have done with memotong rumput kat belakang umah, no more rumput yang menyemakkan mata dan kepala aku setiap kali aku berada di dapur dan melihat keluar dari jendela dapur umahku..pergh ayah..cannot go!!!
Ahadnya plak Kak Hanum ajak g driving range, untuk belajar "menebas". Is lah yang paling enjoy sekali, asyik dia je yang pukul bola golf hehehe takpelah, sian gak kat dia..x ada sangat activities di sini muahaahaaaa





Kak Hanum & myself


Gaya tetap ada..mutu? kkekekeke







tunjuk ajarku Sifu :D


Kata Hati: semakin "mencintai" Ireland, x sabo nak ke Fota Wildlife @Cork plak...la la la

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, October 7, 2011

Maksud Wanita Menangis???

MAKSUD WANITA MENANGIS:

Jika seorang wanita menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.
Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

Jika kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya…

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Dia akan menurunkan rasa egoisnya.

Lelaki,

Jika seorang wanita pernah menangis kerana mu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.
Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki, jika seorang wanita menangis karenamu.
Tolong jangan mensia-siakannya.

Mungkin kerana keputusanmu, kau merosak kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu,
Saat dia menangis keranamu,
Lihatlah matanya…
Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?

fikirkan….
Wanita mana lagikah yang akan menangis dengan murni, penuh rasa sayang,
Didepanmu dan keranamu…

Dia menangis bukan kerana dia lemah
Dia menangis bukan kerana dia menginginkan simpati atau rasa kasihan
Dia menangis,

Kerana menangis dengan diam-diam tidaklah memungkinkan lagi.

Lelaki,
Pikirkanlah tentang hal itu,
Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.

Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah kau lakukan untuknya,
Hanya kau yang tahu jawabannya.. ..
Pertimbangkanlah
Kerana suatu hari nanti
Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
Mungkin akan terlambat untuk bilang ‘MAAF’!!

“People will forget what you said,
People will forget what you did
But people will not forget,
How you made them feel”

Source: Facebook - Dunia macam-macam

Thursday, October 6, 2011

150 Juta




“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

B.O.N.G.A Seafood Restaurant

Yummy yummy we all bersteamboat last Thursday. Lebih sedap bila makan berebut ni..hehe
Abis licin we all berlima makan.


Photo caption and edited by my hero...Is :D


- Posted using BlogPress from my iPhone

<3

Ouch..tqvm for the muffins :D
<3 <3 <3


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Shelbourne Rd,Dublin,Ireland

Fish and chips anyone?

Lunch ni boss belanja fish & chips. Sedap ok sbb sini seafood mmg fresh gile. Almaklumlah, duk kat "island" kan?kekekeke



- Posted using BlogPress from my iPhone

Garrett Popcorn

Popcorn yang dikirim khas dari US gitu. Dengar2 kat Msia baru nak buka outlet nya. Tak byk tempat yg ada. Seriously mmg sedap the popcorn. Pasni layan movies at home sambil makan popcorn. Popcorn kat sini sgt tak sedap ok. Hehe masin!!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Shelbourne Rd,Dublin,Ireland