Nuffnang

Thursday, December 30, 2010

Oh testing

Saja nak test tulis blog guna phone baru...hehe


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, December 28, 2010

Criminal Minds

sekarang ni, balik je keja aku mesti layan this series..CRIMINAL MINDS...aku minat giler kat si Derek ni..mata dia sexy sey...hehhehe..ahakkksss..citer ni pun best..kira boleh addicted macam CSI lah..tengok sekali mesti nak tengok lagi..tambah plak yang diminati berlakonkan???


About him:

Criminal Minds Shemar Franklin Moore as Derek

Shemar Franklin Moore was born on April 20, 1970, in Oakland California. He is of mixed race; his mother is Caucasian and his father is African American. His mother moved him to Holland as a baby, and spoke to him only in Dutch. He did not learn the English language until he was six years old.



Sources: Pics and Info - Googled

Yahoo! Avatars


sekarang ni, aku dok menggila buat Yahoo! Avatars ni...heheehee..nampak benor dah x ada keje..actually, jakun pun ye..kekkeke..baru tau nak buat..lambat betul kan? xpelah, janji H.A.P.P.Y. hehehhee

Saturday, December 25, 2010

enjoy this video clip :D



giler lawak sey...my niece bagi this link kat aku...hahhahaha..sengal! but i like it...terhibur beb...adui..pecah perut gue..

sesampainya di Dublin

pic ni sebelum nak naik flight ke Dublin dari London...kat Heathrow Airport

Sesampainya di Dublin on 5th December 2010 (Sunday, kami terus dibawa ke tempat penginapan kami di Stephens Hall Hotel...we were staying at Premier Suite for 5 days...siap dengan dapur...seronok je sbb dapat masak! pas je letak our luggages kat hotel, terus pergi lunch ngan my EO, Kak Lila (PA yang aku ganti kat MW Dublin dan juga one of the local staff/LRS named Ed) kat restaurant yang ada kat one of the mosque in Dublin ni..pekena masakan Pakistan! sedap..lepas makan je, terus pergi beli lauk-lauk mentah untuk stok kami lima hari di hotel...time tu kat Dublin lagi sejuk dari London..beku kami! Is lah paling suka bila tengok snow kat Dublin ni lagi tebal dari di London.. :)


muka kepenatan



terus je si Is main game setelah sekian lama tak dapat main game dia ni!

"on transit"

malas nak citer banyak tentang "on transit" ni...just enjoy the pics!

Central London:

~ us ~

Winter Wonderland:




Covent Garden:


@The Park dok bagi makan kat burung2, dan seangkatan dengannya :)




~ oh Tuhan, jangan pisahkan kami ~


Time awal2 winter di London:


si Is sibuk nak buat snowman..tapi snow tak cukup tebal time ni...hehehe

essential items during winter


kasut ni yang tapaknya bergigi-gigi ni, aku baru je beli..brand Clarks..sini murah tambahan plak ada sale for Christmas..(almaklumlah, boot Aldo yang aku beli kat Malaysia tu, tapaknya x sesuai untuk berjalan atas snow)...yelah, aku pergi and balik keja jalan kaki..nak mengharungi snow ni bukan senang..hehehhee..kasut penting tu beb. kalau tidak, alamatnya, aku merangkak arr sbb takut benor jatuh...hehehehe

these two items plak, throw blanket and winter socks...(in pink lagi..ahakkksss...) sangatlah sedap pakai sbb panas je rasa badan and kaki...aku paling suka socks ni..selesa giler..worth buying it!

putih = sejuk



pics taken from my house
i heard, the Irish said this is the worst winter after 40 years in Ireland..yelah, all this while, mana ada winter sangat kat Ireland ni..ciput je...hehhee..(sbb tu before this, sled x ada jual kat sini..now semua tempat sold out ok!). all this due to climate change, global warming arr ni..huhu..
dapat rasa and tengok snow ni, memula je arr best...dapat main snowlah, dapat rasa snow ni lah..hehhee..pastu, nak mengharunginya? peh...amat mencabar ok..seperti aku ni yang berjalan kaki ke tempat keja...bila snow baru turun mmg lah best, kalau jalan atas snow pun ok lagi..tunggulah bila snow ni jadi black ice..bila ice tu dah licin macam jalan atas cermin..peh...kalau jatuh tu mmglah perkara biasa..hehheehe...(aku pun penah jatuh sekali hari tu..mujur orang x nampak sey...kalau idak, MALU bagi aku yang baru sampai kat sini..hehehe).

Thursday, December 23, 2010

~ i'm just curious ~


I just noticed that SOMEONE has blocked me in Facebook. Yes, mmg hak dia untuk blocked. Tapi, tersangatlah hairannya aku ni, am i done something wrong to you? kalau aku ada salah, please, do tell me. which aku mmg amat yakin, aku langsung x ada masalah dengan dia...dia blocked tu satu hal lah...pastu, now dia baik ngan hampir kesemua kekawan baik aku di Malaysia nun...yang aku sgt x kisah ko nak baik ngan saper...apa motif ko, yang ko blocked aku and ko baik ngan kekawan baik aku..pelik sungguh lah ini olang...itu lagilah menambahkan my curiosity...

one of my fren asked her, ada ke blocked aku..the answer is NO..come on girl, nak MENIPU tu pun agak2 arr..INVESTIGATION has been made..YES, CONFIRMED! This person has blocked me...btw, aku x rugi apa pun kalau ko blocked aku...just, be yourself...ko mmg x boleh jadi macam aku...(nupw ok itnag tapmet uka...opsss) ataupun apa masalah ko sebenarnya ek? ko rasa yang aku ni your rival ke??? pls...tolong huraikan kebuntuanku ini...

Nota Kaki: [ for her: come on girl, be matured k..i'm just nobody untuk ko anggap aku ni rival ko..huhu...sgt tak suka perasaan camni.. :( kekawan cam biasa kan bagus ]


Friday, December 17, 2010

Farewell...

Kat Wisma Putra ni, PAs akan posting abroad...of course, bukan PAs je..officers juga..so, aku ni, selalulah attend any farewell yang dibuat for the PAs yang akan posting...just having lunch together, chit chat sikit, gossiping sikit (ala-ala mengumpat..hahaha), etc..kat bawah ni ada pics for the latest farewell i have attended..but, obviously, not my farewell...huhu

L to R: Rohani (pg Lebanon), Qistina (time ni x tau lagi dapat pg mana...but now she's in Warsaw, Poland), new PA (i cant remember her name), Sue, Linda (belum due for posting) & aku

L to R: Kak Niza (nak pg Pakistan), Hidia (baru balik Prague), aku (time ni xtau dpt pg mana), Kak Asnah (nak pg Washinton) & Sue (belum due for posting)...time ni, semua pakat amik berkat nak bergambo sebelah ngan Kak Asnah sbb nak amik berkat supaya dapat posting ke Washington..kekekeke (termasuklah aku!!!)

aku bergambo ngan Kak Ina yang ke Iran

L to R: Sue, Linda, Hidia, aku, Farah (pg ke Singapore) & Rohani


Kata Hati:
sedeyh...x dapat attend farewell for my farewell!!! rindu kekawan baik aku yang kat Malaysia...dan kat Taiwan gak..dan kat Poland gak...