Nuffnang

Friday, November 5, 2010

open house wisma putra 2010

sebelum acara makan-makan bermula:




ketika acara makan-makan bermula:











some of the foods:

Note:
tqvm to Qistina for the courtesy of some pics :D

baju kurung cotton


with Kak Nony

L to R: Qistina, Kak Nony & myself

sejak dua menjak ni, aku menggila dengan baju kurung cotton..mungkin aku terlambat sikit mengikuti perkembangan fesyen baju kurung ni...dah lama nampak begitu banyak baju kurung cotton di pasaran, tapi x berapa nak berkenan...cuma, lately nie je..perasan cam ayu gitu bila berbaju kurung cotton..and yang penting, sangat selesa and sedap dipakai. ada lagi a few pics berbaju kurung cotton..tapi mana ntah aku simpan those pics..heheee

my new shoe rack

aktiviti pagi tadi, ke office sat sbb ada urgent letter to be sent out. pastu, ajak Linda breakfast kat Warisan sbb dah lama giler teringin nak makan nasi lemak berlaukkan paru di Warisan itueww..then, ke hantar tapau breakfast kat umah for my fren, Camelia and my son, Is..dri rumahku, terus ke Puchong rumah Kak Sara Tailor untuk amik baju2 tempahanku yang banyak itu..sampaikan aku x ingat aku ada beli kekain tu..hahhaha. dari Puchong ke Sri Kembangan untuk mencari shoe rack. x ada yang berkenan, terus ke Bangi plak...cari punya cari, berkenan shoe rack di atas. shoe rack sampai jam 10 malam tadi. dah letak hampir semua kasut2 ku & Is, tapi, still x muat nie!!! i think i need another one...erm. perlu beli lagi ke tidak???

Happy Diwali!


~ Happy Diwali ~

Wednesday, November 3, 2010

bersama H.E. Hillary Clinton


(this US Secret Service yang amikkan our pics bila H.E. Hillary keluar dari FM's Meeting Room..so nice of him! siap ckp Bahasa Melayu ngan we all lagi...sbb he has been in Indonesia for 2 years before this).

H.E. Hillary keluar je dari FM's Meeting Room, terus ke we all and said, "Ok, very quick pictures" sambil tersenyum..beliau mmg so friendly and nice..(macam tau2 je we all nak amik pics ngan dia..hehehhee)

Tuesday, November 2, 2010

Official Visit to Malaysia of H.E. Hillary Clinton :D

dari pagi tadi kami satu office dok bz buat preparation on the Official Visit of H.E. Hillary Clinton to our office in Putrajaya...Americas Desk lagilah bz gamaknya..hehehehe
While our Foreign Minister and H.E. Hillary Clinton were having discussion in our FM's room, kami beramai2 di luar...bila habis je, kami pun nak amik pics..tup tup, H.E. Hillary salam aku as I was the nearest person to the door!mak aiiiii..time tu plak, all the photographers standby dalam Meeting Roommmmmmm...our FM said to us, "U should get the photographer standby"...
aduiiiiiiiii, bukan senang ohhhh nak dapat salam ngan beliau...huhu..She was so nice and friendly...masih lawa walaupun dah berumur sikit..sedey sbb x ada pic aku salam ngan dia..huhu :(

Kata Hati: I should bring my DSLR!!!ada yang ckp, susah nak salam ngan H.E. Hillary Clinton sbb, US Secret Service je dah berapa ramai keliling beliau..tp, tadi line clearrrrr abissss...huwwwwwwaaaa