Nuffnang

Monday, October 25, 2010

LELONG!!!! lampu tido ajer... :D



Your base.
Your shade.
Your lamp.

nak gak tiru IKEA...hehehe...lampu tido atas sekali, aku beli kat IKEA dulu..now aku nak jual rm50 ajer...(sila rujuk majalah IKEA 2011 pg 338-Lighting for the prices k).

lampu tido bawah no 2 plak, dulu aku beli kat ARTISAN...rm250. Dulu lampu ni mmg mahal...now aku jual rm100 je..

both are still in good condition... :D

kalau berpacaran



sgt suka dengar lagu ni :D

Monday, October 11, 2010

~ B.O.N V.O.Y.A.G.E ~


Pics: googled

OPSSSS...this B.O.N V.O.Y.A.G.E is not for me ye guys! aku mengucapkan ini petang tadi to my former boss, Dato' Amb. Zainol Abidin Omar, yang akan ke Russia bagi memegang jawatan sebagai Duta Besar Malaysia ke Moscow. Beliau mmg seorang yang baik, very diplomacy (namapun Diplomat kan? :D). Walaupun aku jadi his PA only for few months, tapi beliau mmg baik dan terkenal dengan baiknya...aku rasa bersyukur sangat, setakat ni, aku dapat bosses yang baik2..Syukur ke hadrat Ilahi...semoga di selepas ni pun, aku dikelilingi dengan mereka2 yang baik2 juga..Amin :)

This entry meant for last Monday...dok tried to publish this entry since that day, x dpt2.. :(

Monday, October 4, 2010

berakhirnya latihan tenis persendirian Is...

Naik je sekolah lepas cuti raya hari tu, si Iskandar telahpun menamatkan sessi latihan tenis persendiriannya bersama Coach Anwar. Alhamdulillah, lepas ni, Is boleh join group bersama dengan budak2 lain kat Kajang Country Heights every Sunday, 9 to 11 a.m. Before this, personal training dia bersama Coach Anwar adalah every Monday @6.00 p.m. di Palm Garden Hotel, Putrajaya. Memula dulu tu, dia x mau. During first training tu, dia dah suka plak bermain tenis. Bak kata orang, x kenal, maka x cinta...heehhehee. Bukan nak suruh dia jadi pemain tenis profesional, memadai dengan dia ada satu sukan@permainan yang dia suka dan boleh bermain dengan baik :D. InsyaAllah.







Sunday, October 3, 2010

seharian bersama Linda...

Sebelum cuti sempena menyambut Aidilfitri hari tu, aku x berkesempatan untuk service keta kesayanganku itu. Makanya, aku mengambil kesempatan service keta setelah balik dari KK hari tu. So, aku minta tolong Linda untuk ambil and hantar aku semula ke tempat service. Pergi hantar keta time dah nak lunch, pastu, terus ajak Linda lunch kat Restoran Cempaka Rimba di PKNS Bangi.







Lepas dah lunch, ajak Linda cari Tupperware Stokist area Bangi or Putrajaya. Call HQ Tupperware, receptionist tu kata, ada kat Putrajaya. Bergegas plak ke Putrajaya. Aku memborong sakan...hehehee..at first, nak guna ID Kak Nony..x boleh guna plak..so, si Linda minta nak guna ID one of the customer kat sana.. ada sorang kakak ni, x mau bagi..kawan dia plak offered..apa lagi, gunalah..hehehee..siap dapat 25% gitu..byk tu..kan? rezki..bukan apa, malas nak jadi member..nak beli sesaja..kata Linda, good investment for posting..ye ke Linda? hahhahaha..Tupperware ni, boleh pakai lama..macam her mum guna since she was in Form 3..now she's 31..gile lama tu..so, apa salahnya kan? hehehehe


Petangnya plak, pas abis keja, p amik keta semula. Then, kami dua pergi minum2 plak kat McD Bangi...I'm lovin' it..Reallyyyyy!



To Linda: many thanks ek tolong gue hari tu..really appreciate it dear :D

Dinner in KK hari tu ...

Malamnya, my boss, Kak Nony, Kak Ina and I were having a dinner together setelah seharian bertugas. At first, we all ke restaurant just opposite our hotel. Tapi, x ada dry butter prawns. So, we all ke restaurant yang bersebelahan dengan Promenade Hotel. Memula, we all ordered betik for dessert. Pastu, ordered butter prawns, broccoli and puding kelapa. Disebabkan semua on diet...so, no RICE plssss..hheehehe



Puding kelapa yang macam dah masam...sangatlah frust sbb dah few times nak makan this puding, bila dah ada, masam plak..huhu..so, depa tukar dengan mixed fruits :D

ke Gayana Eco Resort, Kota Kinabalu

Esok paginya iaitu sehari selepas malam menyambut Hari 1Malaysia di Padang Merdeka, KK, seawal jam 7.30 a.m., aku, Kak Nony, Kak Ina & my boss sudah berkumpul di lobby hotel kerana perlu ke Formerly known as the Kota Kinabalu Ferry Terminal, Jesselton Point Waterfront untuk ke Pulau Gayana bagi membuat persiapan yang sepatutnya bagi Luncheon hosted by our Minister tengah hari tu.

Time nak naik bot:



Time atas bot:


Time dah sampai kat Gayana Eco Resort:


Sekitar Gayana Eco Resort:





















The foods. Heaven!Nice! (ini waktu we all pre-lunch..hahhaha)





Venue: Alu Alu Restaurant, Gayana Eco Resort, KK

Foods during Luncheon hosted by our Minister:










L to R: Kak Nony, our Minister & myself

Time nak balik ke Sutera Harbour, KK:






Time tiba kat Sutera Harbour, KK


Last sekali, our transport in KK :D