Nuffnang

Tuesday, September 28, 2010

5th Syawal 1431H

aku balik ke Putrajaya on 5th Syawal tu..iaitu Selasa pagi jam 9.oo a.m. Alhamdulillah, x banyak kenderaan kat jalanraya & highway. Perjalananku time tu amatlah lancar. Syukur sangat. Sampai je umah, terus zzz..letih sey. Long journey lah katakan..lepas tido je, bangun and terus memulakan operasi mengemas rumah..orang lain kemas rumah before raya..aku, terbalik kong..hehehhe
tukar langsir, ubah susunan perabot bagai..mujur sebelum raya hari tu, aircond di hall udah dibersihkan..so, sedara mara, sahabat handai yang datang bertandang ke rumah nnt, x adalah kepanasan..(mcmlah umah aku ni panas sangat..hehehee)..
sangat puas hati dengan susunan perabot kali ini..rumah aku kelihatan lebih lapang..(oh, really need new carpet!!!)

4th Syawal 1431H

my brot, Ramlee, his wife, my niece and I ke JB on 4th Syawal tu..semua dah tahap kebosanan. Nak pg beraya umah kengkawan, ramai yang keluar beraya gak..last2, we all keluar. Cadang2 mau pekena pizza setelah few days makan lauk raya.

amik gambo dulu sebelum kuar...syok sendiri! ahakksss


mmg bercadang2 nak ke Singapore time tu aku ni...nak jumpa kawan lama and sedara mara di sana..nama pun raya kan? ahakkksss..last2, x jadi..cam malas plak sbb nak kena naik bus..hehehhe

last2, ke The Zon, Kompleks Bebas Cukai Johor Bahru saje..hehhehe

x beli apa sangat, just CHOCOLATES..lebihnya window shopping :)

pastu, we all makan kat sini..apa nama tempat ni, x tau, tapi dekat sangat dengan Thistle Hotel, formerly known as Hyatt Hotel Johor Bahru :D

sotong kangkung..lama dah teringin makan ni :)


yong tau fu

pas makan, terus ke Jusco Taman U...window shopping gak...then, pekena Starbucks :D


my niece, Ira

pastu, terus je balik ke Pontian...sampai je umah my brot, terus zzzzz....

1st to 3rd Syawal 1431H

Aku balik ke Johor pada awal pagi 1st Syawal. I thought, sure x banyak kenderaan on that day. Tapi ternyata, sangkaan ku meleset. Banyak gak kenderaan kat highway. Ditambah dengan hujan renyai2 sepanjang perjalanan dari Melaka ke Pontian. Makanya, pemanduanku juga terbatas gitu...bertolak dari Putrajaya jam 9 pagi, dan sampai di Pontian, Johor jam 1 petang. Sampai je kat umah Brot Ramlee aku, aku terus je pekena hidangan raya...especially ayam masak merah my sis in law...peh, sodap dan puas..resepi arwah my mum tu!
pas dah makan, sesi bergambo bersama my niece plak..my brot tido! sabo je arr..my sis in law kata, pas makan my brot terus tido..ni mesti makan ketupat banyak benor tu! hehhehe

1st Syawal 1431H



2nd Syawal 1431H -
kedatangan my sisters, Rafidah & Shafiah serta keluarga ke rumah my brot, Ramlee

with my sister, Shafiah
L to R: my sister, Shafiah, myself & my sister, Rafidah

anak2 buahku & my brot, Ramlee




Hidangan: Laksa Johor! sodap :D

otw dari Pontian ke Kluang umah my aunt (mujur ada supir...hhehehe)

with my sisters and my aunt

3rd Syawal 1431H - Open Hse kat umah my sis, Shafiah



L to R: my niece, Yana & my sis, Shafiah

peh, abang aku! makan x tgk orang! hahhahaha


Wednesday, September 22, 2010

Iftar di Madam Kwan lagi bersama Kak Nony

6 September 2010 bersamaan dengan 27 Ramadhan, last minute plan, aku ke KLCC bersama Kak Nony untuk berbuka...we decided nak berbuka lagi di Madam Kwan...Kak Nony sampai dulu, so, dia pg ke Madam Kwan untuk dapatkan seats for us...aku sampai2 je, waiter tu suruh masuk...Alhamdulillah..rezeki..kiranya, aku x adalah lama menunggu..time tu pun baru je berbuka..aku ordered assam laksa ajer, while Kak Nony ordered chicken chop..

pas berbuka je, dok ronda2 KLCC..apa lagi, masuk butik Chanel lah, Fendi lah, saja dok window shopping..hehheehe..pastu, tersangkut kat Isetan..Kak Nony dok usha make up Bobbi Brown, aku plak dok usha Chanel cosmetics...hehehe..so, adalah few items yang aku dok berkenan..x lama pas tu, Kak Nony pun join aku usha Chanel cosmetics..apa lagi..bila kami dah berdua..mcm2lah dibelilah..masing2 x boleh tengok apa yang masing2 beli..taste kami dua mmg sama..(Ayu Katerina..akhirnya, aku jumpa seseorang yang sekepala, sehati dan sejiwa mcm ko! aku syukur sangat..adui, touchinglah plak pepagi ni..huhu)..ada lagi lipstick yang berkenan time tu, tapi, x adalah stok plak..

inilah hasilnya :D



Kad Raya for me made by my little son



For me, from my little son, Iskandar :D

Kata Hati: tqvm ya anak mama...mama sayang sangat222 kat Is :D

Thursday, September 9, 2010

~ Happy Eid Mubarak ~

(pic: googled)

To All Friends,

Wishing you a joyful and blessed Eid...

Wednesday, September 8, 2010

24th Ramadhan - Iftar di Equatorial Hotel Bangi

Khamis, 2 Sept 2010 bersamaan dengan 24th Ramadhan, aku, Is, Kak Nony, Ernie and her baby pergi berbuka posa kat Equatorial Hotel, Bangi. aku mmg tau makanan kat situ mmg sedap2..i made the buka posa reservation dalam tengah hari..bila time berbuka, aku punyalah terkezut, sbb kami dapat smoking area yang mana kat luar! dahlah panas ok!! sian baby si Ernie..muka merah padam..panas..tp, food mmg heaven..sgtlah sedap..mcm2 ada..ada kambing, udang bakar, pelbagai jenis kuih muih, puding for desserts dan macam2 lagi lah..

Aku, Kak Nony & Is berkali2 amik makanan..nama pun buffet Ramadhan kan? hehehe.tapi kesian kat si Ernie lah, makan sikit je..aku cuba gak pegang baby dia..tp, aku ni, dah bertahun x pegang baby kecik..tambah plak..anak dia cam x mau ngan aku..hahahhaha..so, si Ernie ni pun makan ala kadar je..huhu..sian ok!

But, all of us really have fun!


time sampai kat Equatorial Hotel, Bangi

aku yang "kekok" pegang si Nur Ain :)







nak balik dah :) pas abis menjamu selera :)

akhir sekali, bags Kak Nony & I...(mine is the black one :D)