Nuffnang

Monday, August 9, 2010

ICE ROOM



my niece, Atip

rasa aku, ramai yang tau ttg Restaurant ICE ROOM ni..dah banyak cawangannya kat KL and kawasan yang sama waktu dengannya..antaranya kat Shamelin, Bangi, Lot 10, kat PD and Nilai pun ada..aku dah pernah pergi yang kat PD and Bangi..

First time aku pergi ICE ROOM, kat PD..amat teruja ngan kaler hijaunya..and ternyata, aiskrimnya peh, mmg lazat and sangat lembut! Time kat situ, si Is dok nak makan maggi..so, aku ni, just tunjuk kat waiter, apa yang ada kat katalog dalam menu ICE ROOM ni..aku just ordered aiscrim yam@keladi aje..bila aku dah abis makan, Is punya maggi ni x sampai2 lagi..so, aku amik kesempatan membelek2 menu yang ada dalam katalog..tup tup, aku bacalah apa yang aku dok order for Is..item No. 106 kalau x silap aku..rupanya NOODLES MEE WITH DUCK CHEST..mcm tu lah kalau x silap aku descriptionnya..huhu..then, timbul di hatiku perasaan was-was...aku panggil ada sorang waitress bertudung kat situ, aku tanya dia, "dik, halal x maggi ni?" dia jawab.."saya rasa, yang maggi tu halal kak, tapi yang "duck" tu x pasti saya kak"...mak aiii..aku terus terkedu mendengar jawapan itu..pastu, aku try juga arr tengok logo HALAL kat dalam menu, kat sekitar ICE ROOM tu..TAK ADA!!!!aku tanya waitress tu lagi, boleh x saya nak cancel..dia jawab, dah x boleh kak..then, ive decided, to pay the bills and bla..cari tempat makan lain arr.. dah aku was-was..huhu. bila kuar dari ICE ROOM tu plak, ternampak arr ada restaurant Cina kat sebelah yang dok jual DUCK ni..tergantung je..aku dok mikir, jangan2, depa amik DUCK dari kedai Cina ni kot...huhu (aku saja wat andaian..x tau arr kesahihannya)

Pastu, aku pergi plak outlet ICE ROOM kat Bangi just for having the ice cream..peh, punyalah ramai yang menjamu selera kat situ..aku bab ice creamnya tu, aku x ada pulak perasaan was-wasnya..tp, makanan lain tu..adui..ntahlah..x tau nak kabo camana..hehehehe

Tepuk dada, tanya selera!!! chow chin chow..(tagline si Milin...adui, tiba-tiba teringat kat si Milin yang sudah berbahagia di Dhaka sana...)


5 comments:

Ayu Katerina said...

hihiihihi seb baik ko batalkan .. sbb dh was2 eloklah kensel... sampai skrg suka no si is dgn meggi yek

Leen said...

Kalau dah was2 bek jgn kan. Saya aritu g green box pehtu sy tok kt bilik yg berhampiran dapor..saya tgk semua tukang masak cina. Ish tak lalu nak ambik mknan..even air dia pun sy tak minum. Tp red box pv melayu yg masak kt ruang buffet tu dlm dapor tak taw lah.. haih!

Zara said...

ayu: aah beb..sbb tu mama dia kena masak je..kalau x, dia nak maggi..kan ke x elok (lgpun Is je yang bley makan masakan aku..wkakaka)

leen: sebenarnya, byk isu ttg sijil halal ni..restoran mana yang dpt..mujur bebaru ni JAKIM umumkan senarai hotel yang dah dapat sijil halal tu sempena Ramadhan ni.. :D

Mya said...

banyak kali dah dengar psl ice room nie.. nak gi gak la satu hari nnt.. ermm..

Zara said...

Mya: pegi jgn x pegi..mmg best ice cream dia..