Nuffnang

Friday, August 20, 2010

anakku digelar "virusman"..hahahha

pagi tadi, aku dapat sms dari mak salah seorang kawan kpd Iskandar, iaitu mak kpd Sofea. dia tanya aku, Is dapat x jadi pengawas percubaan. aku jawab, "x dapat and i rasa, mmg Is x akan dapat, sebab dia selalu kacau kawan2 kelas dia". Mak Sofea balas plak, "xpe, lagipun semua orang tau Is mmg very good student, bagi I studies lagi penting" (agak kembanglah skit aku di situ). time amik report card si Is awal penggal persekolahan tempoh hari, his class teacher pun cakap, si Is ni mmg agak nakal, dan cikgu dia kata lagi, but I am so lucky, walaupun dia nakal, tapi dia belajar bagus. so, nak marah beria pun x sampai hati., ini cikgu dia lah yang ckp..Alhamdulillah, dia dapat no. 3 dalam class and no. 2 dalam class KAFA...kalah ngan budak2 perempuan!!!

pastu, tengah hari td, time amik Is dari sekolah antara perbualan kami anak beranak;

aku tanya dia, "Is, Is dapat x jadi pengawas percubaan?"
dia jawab, "x lah Mama"
aku tanya lagi, "kenapa Is x dapat?"
dia jawab, "sebab budak2 kelas Is gelar Is - VIRUSMAN!!!"
aku terus gelak besar..garu pala..aduhai nak..nampak benar ko suka kaco budak2 lain kan???huhu

3 comments:

intanz said...

:)

isha said...

sonoknye ade ank..
kan.. hee.. terasa nk ada ank sendiri..
tapi kawin pom belom.. hee..
tahniah ye kepada ank kamu..

Zara said...

intanz: suka ek?
isha: tq for visiting my blog..tqvm for the compliment..akan disampaikan pada my son..hehehe