Nuffnang

Friday, August 27, 2010

Khamis, 26 Ogos 2010 - 16th Ramadhan

plan asal, aku patut berbuka ngan Hidia, Linda kat Alamanda..dek kerna kepenatan seharian di office dengan pelbagai programmes yang telah berlangsung di office, bila balik je umah, aku tertido..lagi sejam nak buka, Linda, Hidia called me and they decided to tapaukan for me and berbuka kat umah aku sajork...kedatangan mereka dialu2kan memandangkan aku mmglah sangat x larat nak kuar..pas berbuka, si Hidia suh Alia (anak dia) amik gambo kami bertiga..kenanganlah katakan..hhehee
pas tu, depa dua ajak aku p Alamanda..makanya, aku, Is, Linda, Hidia and Alia ke Alamandalah :D

( L to R: Hidia, Linda & myself)

Rabu, 25 Ogos 2010 - 15th Ramadhan

petang tu, dapat called dari si Ernie tanya aku buka kat ne nnt...aku jawab arr, kat umah..then, terus memasing decided nak buka sama..maklumlah husbandnya ke Shangri-La, KL malam tu..berbuka di sana..patutnya, aku pun join..sbb FM punya function...tp, apakan daya, sian plak nak tinggalkan si Is..x ada saper plak nak jaganya malam tu...

abis je keja, p amik Ernie ngan her newborn, Nur' Ain Shah kat umah dia., pastu tkami bertiga terus ke Pasar Ramadhan (PARAM) Putrajaya.

tengah2 membeli belah di PARAM, terserempak ngan Aza ICT..dia kata, dia bergambo ngan Tun Mahathir...aku punyalah excited..jakun sey! sbb, aku mmg amat meminati Tun..aku ckp arr, aku pun nak bergambo gak..then, Tun lalu depan kami, aku pun amik kesempatanlah bergambo..tp guna hp Aza..dia x email me the pic yet :D (dah ada nnt aku publish kat sini..nak gak glamour tu! ahakkssss)

(naper cam gemukz giler aku time ni???oh noooo!!!)

pastu, balik umah, siap2 for berbuka..pas buka, dok sembang2 ngan Ernie..mcm2 topics covered! hehehhee

Kata Hati: belajar ttg "sesuatu"...

ada aku kisah?

pedulik apa aku, ada aku kisah??? hahahhaha
apalah sangat kalau nak dibandingkan dengan K.A.N.T.O.I ko tu...hahahhaha


Kata Hati: tiba2 rasa nak posting kat Mesir lah..Qis, try adjust ngan ex-boss ko bley? hehheehe
suka suki je kan main nak pilih2 nak posting katne...sedor sikit ko tu saper Zara ooiii..hehhehe

Monday, August 23, 2010

berbuka di Madam Kwan, Pavillion

last Friday, aku, Kak Nony, Linda dan juga si Is, berbuka posa kat Pavillion..since kami x tau nak makan apa, so, aku mencadangkan makan steamboat..tapi we all x tau ada ke x steamboat kat Pavi..dah tgk directory pun cam x ada je..so, we all try tengok kat Food Republic, x tau gak nak makan apa..then, p tanya kat Madam Kwan, depa bgtau x ada kosong plak for berbuka..so, we all p plak kat Spice of India..dah siap wat reservation bagai..pastu, si Is plak nak makan sbb dia puasa half day je..so, pg lah lagi kat Food Republic tu, si Is nak makan hot plate...kecur je kami bertiga tengok..sabo2, lagi sejam je nak buka time tu..hehehe

then, kak Nony kata dia nak try p Madam Kwan lagi sekali mana tau ada place for us...Alhamdulillah, ada kosong..makanya, kami berbuka di sana...aku ordered char kuew tiaw and sambal tumis udang petai, Linda mee kari and Kak Nony plak nasi bujari..pas berbuka plak kami jejalan sat kat Pavi tu..window shopping sajork..no mood untuk bershopping lagi..hehehe..pas tu, kami semua berangkat pulang..linda bawak aku and Is dari Putrajaya..dek kemalasan nak driving, makanya, naik keta ngan Linda sajork..hehehhee

Nota Kaki: aku dan kak Nony ber"FENDI" hari tu..we brought the same bag, but different in colours...hehehe..

Friday, August 20, 2010

anakku digelar "virusman"..hahahha

pagi tadi, aku dapat sms dari mak salah seorang kawan kpd Iskandar, iaitu mak kpd Sofea. dia tanya aku, Is dapat x jadi pengawas percubaan. aku jawab, "x dapat and i rasa, mmg Is x akan dapat, sebab dia selalu kacau kawan2 kelas dia". Mak Sofea balas plak, "xpe, lagipun semua orang tau Is mmg very good student, bagi I studies lagi penting" (agak kembanglah skit aku di situ). time amik report card si Is awal penggal persekolahan tempoh hari, his class teacher pun cakap, si Is ni mmg agak nakal, dan cikgu dia kata lagi, but I am so lucky, walaupun dia nakal, tapi dia belajar bagus. so, nak marah beria pun x sampai hati., ini cikgu dia lah yang ckp..Alhamdulillah, dia dapat no. 3 dalam class and no. 2 dalam class KAFA...kalah ngan budak2 perempuan!!!

pastu, tengah hari td, time amik Is dari sekolah antara perbualan kami anak beranak;

aku tanya dia, "Is, Is dapat x jadi pengawas percubaan?"
dia jawab, "x lah Mama"
aku tanya lagi, "kenapa Is x dapat?"
dia jawab, "sebab budak2 kelas Is gelar Is - VIRUSMAN!!!"
aku terus gelak besar..garu pala..aduhai nak..nampak benar ko suka kaco budak2 lain kan???huhu

Monday, August 9, 2010

ICE ROOM



my niece, Atip

rasa aku, ramai yang tau ttg Restaurant ICE ROOM ni..dah banyak cawangannya kat KL and kawasan yang sama waktu dengannya..antaranya kat Shamelin, Bangi, Lot 10, kat PD and Nilai pun ada..aku dah pernah pergi yang kat PD and Bangi..

First time aku pergi ICE ROOM, kat PD..amat teruja ngan kaler hijaunya..and ternyata, aiskrimnya peh, mmg lazat and sangat lembut! Time kat situ, si Is dok nak makan maggi..so, aku ni, just tunjuk kat waiter, apa yang ada kat katalog dalam menu ICE ROOM ni..aku just ordered aiscrim yam@keladi aje..bila aku dah abis makan, Is punya maggi ni x sampai2 lagi..so, aku amik kesempatan membelek2 menu yang ada dalam katalog..tup tup, aku bacalah apa yang aku dok order for Is..item No. 106 kalau x silap aku..rupanya NOODLES MEE WITH DUCK CHEST..mcm tu lah kalau x silap aku descriptionnya..huhu..then, timbul di hatiku perasaan was-was...aku panggil ada sorang waitress bertudung kat situ, aku tanya dia, "dik, halal x maggi ni?" dia jawab.."saya rasa, yang maggi tu halal kak, tapi yang "duck" tu x pasti saya kak"...mak aiii..aku terus terkedu mendengar jawapan itu..pastu, aku try juga arr tengok logo HALAL kat dalam menu, kat sekitar ICE ROOM tu..TAK ADA!!!!aku tanya waitress tu lagi, boleh x saya nak cancel..dia jawab, dah x boleh kak..then, ive decided, to pay the bills and bla..cari tempat makan lain arr.. dah aku was-was..huhu. bila kuar dari ICE ROOM tu plak, ternampak arr ada restaurant Cina kat sebelah yang dok jual DUCK ni..tergantung je..aku dok mikir, jangan2, depa amik DUCK dari kedai Cina ni kot...huhu (aku saja wat andaian..x tau arr kesahihannya)

Pastu, aku pergi plak outlet ICE ROOM kat Bangi just for having the ice cream..peh, punyalah ramai yang menjamu selera kat situ..aku bab ice creamnya tu, aku x ada pulak perasaan was-wasnya..tp, makanan lain tu..adui..ntahlah..x tau nak kabo camana..hehehehe

Tepuk dada, tanya selera!!! chow chin chow..(tagline si Milin...adui, tiba-tiba teringat kat si Milin yang sudah berbahagia di Dhaka sana...)


Thursday, August 5, 2010

MAC Look in a Box

I bought this! u all guys, bila lagi? hehheeee...sgt teruja and for me, berbaloi..rm250 per box, u can get refined bronzing powder, coppertone powder blush, lustreglass (for lips), mascara and eye shadow.


Nak try tengok yang ni plak nnt :D
MAC Look in a Box

Source: Pics taken from http://karlasugar.net/

Kaftan Chiffon

image taken from www.my-nobella.com

lawakan kaftan ala dress ni? aku sangat teruja...dulu time ke Bandung kat Pasar Baru ada satu kedai ni jual kaftan jenis kain chiffon ni, lawa, lembut...aku mmg nak beli, tapi at last buat keputusan nak cari benda lain dulu..bila nak cari balik kedai tu, x jumpa!!!!sedih giler ok..pastu, semalam aku googled on kaftan chiffon, terus terperasan this image..peh, sangat lawa and aku sangat teruja..terus ke website nobella www.my-nobella.com tengok address this shop...kat Shah Alam berdekatan dengan Concorde Hotel..aku siap called the tailor..mmg nak kena serbu!!!!hehehehe

Starbucks Drive-Thru ( :@: )

aku sangat suka minum coffee Starbucks, either having there, or take away...kekadang tu, malas nak berlama-lama di sana, pernah tertanya, awatlah Starbucks ni x mau buat drive -thru cam McD, KFC, etc...but now, at last, Starbucks opens its first drive-thru in the Klang Valley!!!

Wednesday July 28, 2010

Starbucks opens its first drive-thru in the Klang Valley


Coffee on the go: Malaysia’s first drive-thru Starbucks in Setia Alam, Shah Alam.

AS PART of its plan to innovate and introduce new ways to enjoy a cup of java, Berjaya Starbucks Coffee Company Sdn Bhd opened its first drive-thru in Setia Alam, Shah Alam.

“We are always looking for ways to surprise and delight our customers and this drive-thru is a concept that we feel our customers will welcome”, said Berjaya Starbucks Coffee Company Sdn Bhd marketing and communications director Sydney Quays.

“The Starbucks drive-thru concept is about enjoying quality coffee while on the go. It’s convenient, fast and efficient. Now customers would not have the hassle of parking their cars and walking into our stores for their drinks. ”

Besides the drive-thru feature, the 4,056 sq ft outlet offers cafe seating for 200 customers, both indoor and outdoor.

The Starbucks drive-thru offers the full menu of food and beverage for customers including a range of frappuccinos and hand crafted hot drinks.

Starbucks Setia Alam is open daily from 8am till 11pm and till 11.30pm on Fridays, Saturdays and eve of public holidays.

Source: The Star Online