Nuffnang

Thursday, June 24, 2010

The Philea Resort & Spa, Melaka

Last Sunday, aku amik Is kat KYS Melaka..aku lalu depan this new resort named THE PHILEA RESORT & SPA, amat teruja ngan rekabentuknya iaitu diperbuat drp kayu buluh..lawa!
hari ni, aku baca paper, rupanya this resort 6 stars!!!semalam rm600++..mak aiiiii..

Nota Hati: satu hari mesti kena try stay sini...(tunggu aku posting arr gamaknya, baru ada duit!wkakakak)














MALACCA'S first six-star resort and spa will open its doors next week, following a RM140 million investment by timber group Sanbumi Holdings Bhd.

The Philea Resort & Spa, claimed to be Asia's largest log resort, is located on a 5.7ha site in Ayer Keroh, Malacca. It was designed by Symbios Design Associates Sdn Bhd.

Philea's general manager Ung Beng Huat said Philea is Sanbumi's maiden venture in the hospitality management industry. Sanbumi is also involved in the tourism industry

Speaking at the preview of the resort on Monday evening, he said a thorough study had been done for two years involving concept and other details before Philea's construction started in August 2008 and was completed in May this year.

The company plans to bring in tourists from Hong Kong, Taiwan and China via chartered flights four times a week.

Philea consists of 180 Pavillion Villas, 19 units of Philea Suites and two units of Royal Villas. Each villa is uniquely designed, complemented with pine-log walls and a host of amenities.

The resort will also have five in-house food and beverage outlets as well as a host of other facilities and services such as outdoor-landscaped swimming pool and a spa village which will be opening soon.

WEBSITE : http://www.phileahotel.com/

Source:
http://malaysiahotelnews.blogspot.com/2010/06/6-star-malacca-resort-opens-next-week.html

Us @Pizza Hut, Jaya Jusco, Melaka Sentral

pas berjalan kat Jonker Walk, Melaka, kami kebuluran, so, decided pergi makan Pizza Hut kat Jaya Jusco, Melaka Sentral...



Us @Jonker Walk, Malacca

Aku & Alaq jalan2 kat Jonker Walk, Melaka last few weeks :D Happening gak arr, especially bila dah nak malam..
















oh lenganku yang besar ituewww!!!





Cuti Sekolah Yang Lepas (5-20 Jun 2010)

Cuti sekolah yang lepas, aku balik kampung anto Is kat Papa dia..we were staying @Katerina Hotel, Batu Pahat (sure ramai yang tahu this hotel, sbb pernah hangat namanya di Malaysia satu ketika dulu..ahakkkss). Dok lepak kat situ bersama anak2 kakak aku..si Erfan & Eiin :D




Monday, June 21, 2010

Movie Review: Sex and the City 2

Movie Review: <em>Sex and the City 2</em>

Movie Sex and The City 2 (two thumbs up)



Last Friday, Kak Nony & I ke Pavillion sebab nak poie nonton movie Sex and The City 2. (SATC)..dek kerna mmg minat sgt ngan SATC the series, kami siap sanggup tempah tiket Gold Class kat situ..wpun kami duk depan skali, sbb tiket abis, kami amatlah berpuas ati dengan citer ni..dok gelak sepanjang movie tu berlangsung..mmglah msg yang disampaikan kurang berbanding dengan series SATC yang lain, tapi, kami berdua really enjoyed it! arggghh..cant describe our feeling bila abis nonton movie SATC 2 ni..time we all tengok ni, rata2 minah2 salleh je yang ramai..umur dalam lingkungan our age arr..30an gitu..mesti depa ni pun cam kami gak..jenis yang mengikuti SATC ni..hehehhee (see, i tetap sedar i tua..! ahakkksss)






Nota Hati: sangatlah happpppyyyyyy pas abis nonton this movie!

Monday, June 14, 2010

Entry just for Ayu Katerina during her Wedding


Congratulation to both of you; Ayu Katerina & RR :D





Memang lawa make-up dari Aloha Bridal Nilai ni..bebaju pun lawa2, pelamin, etc..
aku sangatlah teruja..