Nuffnang

Monday, May 24, 2010

Brushwork Odyssey in Malaysia - A Dutch Retelling

Last week, my office dapat this book on Brush Odyssey in Malaysia - A Dutch Retelling from Embassy of Malaysia in The Hague. Terus aku sms my former boss yang skrg di The Hague, Netherlands, Dato' Dr Fauziah saying that, it's a nice project book, and i thought the copy is for the Foreign Minister tetapi rupanya the copy is for me..yang mana sebelum ni, copy for the Foreign Minister has been sent :D
apapun, the thought that count...walau aku sudah bukan PA dia lagi, tp, dia tetap ingat kat aku...

Project book ni merupakan hasil nukilan@lukisan lapan pelukis terkemuka Dutch yang telah memilih untuk melawat Malaysia for two weeks, they travelled from Sabah and Sarawak to Kuala Lumpur, Putrajaya, Melaka, Penang, Kelantan and Terengganu. Derang lukis berdasarkan their observations and experience while they were in Malaysia...so impressive and i'm loving it :).
Sangat creative ok!

Kata Hati:
Bilalah dapat jalan-jalan kat sana...?teringat dulu Dr kata, bila ke sana, the house is mine :D

Sunday, May 23, 2010

Us @Roger's Salon, Clinic & Spa, Bandung

We made a reservation for spa, tapi, bila tiba di Roger's Salon, Clinic & Spa Bandung, lain plak jadinya..kami dok wat rambut..rebonding, and colouring :D
Roger's Salon, Clinic & Spa ni merupakan salon and spa yang paling terkenal di Bandung :D.
Ternyata, kami, especially Kak Nony & I amatlah berpuas hati dengan hasilnya..and dah tentu lebih murah berbanding di KL!!!!




Tuesday, May 18, 2010

Givenchy Ange ou Demon Le Secret

sudah 2nd time aku beli and guna ini Parfum..1st time aku beli di Paris last year..mmg amatlah wangi dan serasi ngan ku..kali kedua beli, aku kirim olang yang ke sana..ahakkkssss..so, sesaper yang mmg hantu parfum, u all guys, should try this!manyak wangi ooowwwh...mr bf kalian pasti suka juga..(wah, statement x bley blah kan tetiba..?)

Aksi-aksi si Is di Bandung :)













Mencabar sungguh bawak anak kocik ke Bandung...hehe
Yelah, maknya sibuk shopping, anaknya pun shopping gak..wkakakaka

Sessi "melantak" di Bandung :D




Pisang Goreng Keju

Mee Kocok

@gelato bar, Paris Van Java, Bandung





@treehouse Cafe, Cihampelas Walk