Nuffnang

Thursday, April 29, 2010

amik berkat :D

hari ni, aku tolong edarkan kad Undangan ke Majlis Perkahwinan Ayu kat office since she is now still in Taipei..rata2, depa ingat kad undangan perkahwinan aku..aku bgtau depa, aku just amik berkat..mana tau, pasni turn aku ke..hehehehe


Nota Hati: Kalau dah sampai jodoh, mmg x ke mana...la la la

Wednesday, April 28, 2010

Chic & Sophisticated ke???

kalau dulu, time ada si Ayu Katerina kat sini, agak keraplah kami berdua bergambo-gambo di office..setelah sekian lama aku x bergambo-gambo di office, tetiba hari ni rasa baju cam lawa lah plak, tu yang berposing sikit..bukan apa, nak jadikan kenangan sementara di sini lagi..ahakksss..statement x bley blah kan? hehehe

Nota Hati:
Aku mau bahagia :D
To my lovely fren, Ayu Katerina, tetiba jek teringat kat hang..pasni, ko dah kawin, jangan lupa aku tau..ingat beb..kawan sampai mati k..aku sayang sangat kat ko..(buat entry ni, sambil bergenang airmata..tetiba plak emo..huhu)

Everyone reads Danielle Steel

dah agak lamalah aku x membaca novel..paling aku suka, author DANIELLE STEEL..so, bebaru ni, aku pg MPH MidValley..beli satu, dapat 10% discount..so, beli dapatlah 20%...aku dapat tau, if beli buku ni kat Borders, beli satu, the 2nd one akan dapat beli dengan harga separuh iaitu 50%...siut jek..!!! agak rugi di situ..huhu

Nota Hati: Membaca Amalan Mulia :D

Wednesday, April 21, 2010

Score A Programme System

Is dengan tekunnya sedang buat tests kat Score A Programme System..sebelum ni, aku ada masalah kelembapan untuk mendapatkan result pas si Is ni buat the tests kat Score A ni...nak dapatkan satu result pas buat test pun punyalah berjam aku tunggu..so, aku jadi cam bengang giler..mungkin sbb internet line (broadband) aku ni cam hampeh..tapi, setelah my sis bagi tips camana nak dapat result Score A ni ngan cepat, aku amatlah bersukacita...Tipsnya adalah; setelah selesai buat sesuatu test kat Score A ni, summit the test agar dapat result then, immediately press F5, selang few seconds, result on the test will be appeared on the computer screen...mudah dan cepat! Selamat mencuba bagi pelanggan Score A Programme System ni ye :D

NEW @Starbucks :D

Espresso Cream Frappucino Blended Coffee yang sedap!!!

Bagi peminat cheese cake, u all guys can try this Wild Berry Cheese Cake, NEW @Starbucks :D

Tuesday, April 20, 2010

Majalah InTrend, April 2010

aku beli this magazine, InTrend April 2010...teruja dengan these two items; skirt and dress by Topshop..aku dok cari merata kat outlet Topshop di Midvalley, One Utama dan juga KLCC..jawapan yang aku terima from the salesperson di setiap outlets, "Sorry Miss, we dont have these two items in our outlet, most probably these items are for UK outlets only. Apa korang rasa bila korang dengar statement sebegitu rupa..lainlah magazine korang beli tu, adalah magazine dari oversea kan? x ke hangin satu badan aku..pada aku, to editor, wartawan, atau seangkatan dengannya, boleh x korang wat homework or research dulu just to make sure yang sesuatu item to be published in your magazine, accurate dari segi availability.






Nota hati: Aku hangin satu badan dek kerna nak cari the above items...frust siut! hehehe

AdaMaya

Friday, April 16, 2010

FENDI plak :D

Fendi Rose Zucca Medium Chef Bag Everything comes up roses with this sassy little chef bag that combines the traditional zucca logo with red roses. A round Fendi bag tag echoes the femininity of the bag, and inside the lined main compartment there is pocket for your cell phone. Manufactured in canvas with leather details. Made in Italy.
Multi coloured ‘Boston’ leather print bag. The multi coloured Fendi logo sits on a beige background. A zip fastening sits on the main opening with a padlock and keys. A small pocket sits on the pink lining. Short handles sit on either side. Make a style statement with this Fendi ‘Boston’ leather print bag . Colourful and on trend it’s a great piece for everyday that will pull together your look.
  • 100% Leather
  • Zip fastening. Short handles
  • Width 10 Inches Height 7 Inches Depth 6 Inches
Source: http://www.shopstyle.co.uk/browse/handbags/Fendi

Nota Hati: aim for FENDI plak :D

Virgo - This Month

You'll be pondering serious questions long and hard - such as what the future holds. Your thoughts will be prompted partly by what partners are up to, by those strange encounters that make you feel as if you have a hand in some grand, unfolding fate. End month will see you taking a lead in the domestic are; how about a move to somewhere more spacioussssssss?

Wednesday, April 14, 2010

Lunch bersama Ernie di Johnny's, Alamanda




Last Monday, Ernie kepingin bangat nak pekena Johnny's..so, diajaknya aku..(laki hang x ada baru nak ajak aku kan!kekekkek, haruslah, laki mesti diutamakan :D)..memula p INSPEN di Bangi, jumpa her brother, pastu, terus ke Johnny's Alamanda..apa lagi, pekena steamboat arr..

Tiada Lagi by Amy Search

mari lihat saper yang kena...

Lima, Peru? Cusco, katne ek?, or Madrid, Spain?

PARFUM CHANCE by CHANEL

Aku ni mmg sejak zaman muda belia lagi (aku sedar aku dah T.U.A :D) mmg giler akan perfume..dulu, zaman "tomboy"ku (zaman sekolah menengahku), aku mmg sukakan bau yang bercirikan kelakian sikit..aku amat meminati perfume CK One by Calvin Klein. As time goes by, skrg ni, perfume yang lebih bercirikan wanita sejati ala ala feminisme ni, aku amat meminati Eau de Parfum Chance by Chanel (gold in colour)...aku dah pakai this EDP sejak tahun 2002 lagi..pastu, kuar plak EDT Chance Eau Fraiche (light green) and the latest one is EDT Chance Eau Tendre (light pink). Bagi peminat perfume CHANEL, bolehlah try the latest EDT Chance Eau Tendre yang sudah berada di pasaran ketika ini..(wah, cam promoter perfume plak aku ni..hehehe)

Jika Kau Kekasih - Linda Nanuwil

Derita Merindu


Tajuk/Lirik Lagu: Derita Merindu
Artis/Penyanyi: Ahli Fiqir

(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Monday, April 12, 2010

Birthday Present for Iskandar :D




on his birthday, x ada makan besar, just belikan hadiah (siap engraved nama dia lagi) and greeting card for him :D
Pesan Mama Is: Nak, tolong jaga baik2 PSP ni ye...janganlah hilangkan lagi...huhu

Happy 8th Birthday to my Lovely Son

12th APRIL 2010
HAPPY BIRTHDAY TO U
HAPPY BIRTHDAY TO U
HAPPY 8TH BIRTHDAY TO MY LOVELY SON, AHMAD ISKANDAR
HAPPY BIRTHDAY TO U...

Kata Hati:

Is, Mama akan sentiasa doakan kejayaan, kesejahteraan dan kesenangan Is dunia akhirat, jadi anak yang soleh, mentaati ibu dan bapa, pandai dan bijaksana seperti Lukmanul Hakim, Ibnu Sina dan para cendekiawan Islam yang lain serta diberikan kesihatan yang baik. Sesungguhnya, tiada apa yang dapat memisahkan kita berdua kecuali MAUT. Itu janji Mama. Mama sanggup berkorban apa sahaja untuk Is kerana sesungguhnya, Is adalah satu-satunya harta Mama dunia akhirat yang tidak ternilai. Mama sayang Is sangat. (Tiba-tiba hati tersentuh bila Is datang peluk aku dan berkata padaku sambil menangis, "Mama, Is sedih tau kalau mama mati dulu...")

Nota: Ballcakes di atas ditempah khas dari Ecah :D
Sorry beb, gua ciplak kat blog ko pic ni..hehhehee

Thursday, April 8, 2010

teringin nak makan mee BANDUNG !!!

tiba-tiba hati ni teringin sangat nak makan MEE BANDUNG...
haruskah aku dapatkannya dari MUOR or BANDUNG ye?
musykil kat situ...ahakkkssss
help me, plssss!!!

Monday, April 5, 2010

dinner with sedara mara @pavillion





semalam, iaitu Ahad, I was having dinner with my sedara mara (sepupu dan juga anak-anak sedara sepupuku) kat Spice of India, Pavillion. as I'm diet, aku makan ala kadar ajer..dinner ni actually sempena meraikan kedatangan my cousin, Kak Rocky dari Oz yang ke Malaysia sebab tengok F1...aku saja datang awal kat situ so that bley lah menjamu mata sat..sambil menyelam minum air...sebelum tu, Is makan mee hoon soup while me, makan roti by Toast Box, secawan kopi dan juga 2 biji telur separuh masak :D

Marvellous Mee Bandung & Mee Hailam




setakat ni, selain dari mee bandung Muor, mee bandung yang sedap pada aku adalah kat Driving Range UPM.
Mee hailam kat sini juga not bad...apa lagi, try jangan tak try k!

Nasi Ayam Chee Meng, Bukit Bintang




makan nasi ayam Chee Meng kat Bukit Bintang bersama my fren Camelia & Iskandar...peh, mmg sedap...dah lama giler x makan kat sini...ingat lagi dulu, kalau ngan si Ayu, ni lah antara favourite place dia!

penghujung cuti sekolah yang lepas

Penghujung cuti sekolah yang lepas iaitu Hari Ahad, 21st March yang lalu, aku ke Melaka sbb amik si Iskandar kat sana. Kakak aku ambil Is dari umah neneknya di Batu Pahat. Dah alang-alang kakak aku nak ke sekolah anaknya di Kolej Yayasan Saad, Melaka, aku minta tolong dia sekali untuk bawa Is, so that, aku x perlulah ke BP :D..
sebelum amik Is tu, aku singgah sat kat Mydin Mall and I was having lunch @Rasa Village...makan nasi campur dan juga asam pedas Melaka..the rasa? bolehlah :)




pas dah amik Is, kami ke Taman Buaya..setelah berapa kurun aku x menjejakkan kaki kat situ, hari tu, dek kerana si Is tu nak poie sangat, tu yang masuklah gak..layankan ajer..hehehehe
kat sana, selain dari tengok buaya2 ni, kami tengok cermin ajaib!!! mcm2 cermin ada..ada cermin yang bley buat badan kita gemuk gedempol, kurus melidi, tangan terbagi dua, etc...giler lawak siut!
selain tu, kami siap masuk ke "Universal Studio" tapi versi Taman Buaya lah..hahhahaa...but yet, we still have fun..bantai gelak jekkk time we all naik train yang akan melalui kawasan kononnya ala Jurassic Park...dinasours kat situ mmg melucukan ok!!! (come on The Management of Taman Buaya Melaka, u all guys, really have to do something ok!!!huhu)