Nuffnang

Sunday, February 28, 2010

tolong...tolong...! STOP IT!

luahan hati dari seorang insan biasa (wah, tetiba jek aku nie):

aku heran betullah dengan ko ni, ko yang dok bercerita kat orang lain yang kurang rapat ngan ko mengenai diri ko or kekasih hati ko or laki ko, x kiralah ttg apa segala macam cerita pun, contohnya, ke"handsome"man dia, "kehodohan" dia, camana korang kenal, saper perkenalkan, camana korang berkawin, kenapa korang berkawin etc..(beb, alangkan "kawan rapat sehidup semati" dengan kita pun boleh ckp mcm-mcm yang tidak baik ttg kita, apatah lagi orang lain yang kurang rapat dengan diri kita ni..so, renung-renungkanlah ya..) tapi, akhirnya bila ada cerita ceritu ceritu ttg itu semua, ko kata orang lain plak yang ckp ttg hal tu..ish..heran sungguhlah aku nokkkk..walhal dulu tu, ko kutuk kekasih hati ko or laki ko or sesaper lah yang ada kaitan ngan diri ko tu, beria ni...mcm2 ko ckp sal dia...huhu, sebenarnya, ko lupa ke yang ko ada kutuk kekasih hati ko or laki ko or sebagainya tu ek? adui, aku musykil di situ..hence, sebenarnya, x ada orang lain pun yang mengutuk "mereka" yang ada kaitan dengan ko tau! walhal semua perkara tu datang dari mulut ko sendiri! so, sendirik mau ingatlah beb..haiya..itu ttg "mereka" yang ada kaitan dengan ko, ttg diri ko plak, x ada saper pun nak "menghina" ko bila ko punyai tahap pendidikan yang lebih tinggi di kalangan rakan sejawatan ko...x ada saper nak mengata...cumanya mungkin ada yang mengata sbb ko tu "show off" sgt..aku ni, punya jugak kekawan or kenalan yang ada bergelar Prof., Prof. Madya, Dr. etc...tp, x adalah mcm ko ni..ish..ish..aku ni bukan apa beb, nak ingatkan ajer...supaya slow slow sikit meng"show off" kan diri ye..mencanang satu dunia yang ko ni ada sijil/diploma/degree dan yang seangkatan dengannya..orang lain menyampah tengok ok..cuma, derang ni, sukalah bercerita..bergossiplah katakan..pastu, mengapi-apikan antara satu sama lain..buat mulut sana-sini..duk buat keje diam-diam x bley ke ek? heran aku!!!

and one more thing, udah-udahlah ye nak sakit ati, bergossip sana sini..pls lah..cara ko bercerita dalam blog ko, cam ko lah "Wanita Melayu Terakhir"..so, kekalkanlah dengan impression itu ye..

Nota Hati: udah udahlah..usah panjangkan sengketa sesama manusia..ingatlah, saper yang buat hal dulu ye.. & sorry ter"emo" sikit ye..aku harap sgt, "PERSENGKETAAN" ini dapat ditamatkan..tolong..tolong..stop it! (tingat plak time Pre-SS dulu, si Ayu jerit "STOP IT!" time bebudak Pre-SS our batch bertelingkah!!!kekekekkee)

chow chin chowwwww

13 comments:

N.Q.R said...

agree with u.dlu aku pun penah dgr dr mulut dia sendiri ttg apa yg ko ckp tu.hehehe..pastu salahkan org lain pulak ke?isk isk isk.

Blue Roses said...

seperti kukenal org ittew.......ge...ge..ge...ge....

Zara said...

kan? so, jgnlah sibuk ckp orang "hina" ko ke apa ke ye..ahakksss..

N.Q.R said...

penghina tu tuduhan yg amat berat ;p

Zara said...

tau x apa...walhal, bukan ko ke yang sendiri HINA your loved ones? yourself? so, jgnlah buat2 lupa plak..haiyaaaaa
Nota hati: aku pun mengingatkan diri aku sendiri..pasni, ckp siang pandang2..(betul ke peribahasa ni?hheehe.maklumlah, belajo x tinggi!)

Mya said...

stop it zara! hehe tetiba..

aku pun mcm kenal gak orang tu.
cena uolls?

Zara said...

Mya: mmg aku nak "stop"kan persengketaan ini..udah-udahlahkan? asyik nak dengar "batu api" berkata2 je, mmglah x abis..sbb, "si batu api" ni lah yang panjang jangka hayatnya...kekekkeke

Ayu Katerina said...

apa kes?

Zara said...

Alhamdulillah...kes sudah selesai :D
persengketaan sudah ditamatkan..Syukur pada Ilahi

Ayu Katerina said...

gitu.. siap ada nama aku segala hahahahhaa tk sempat ai nk jerit kt sini :P

faizul said...

zara sape yg bucuk hati tu sayang u sebenarnye..dioerg nak perhatian lebih..kurang kasih sayang..tula u layan bestfren2 u je..yg mcm lalat hinggap kat tunggul u xnak layan...heheheehehe..

Zara said...

wah u faizul, baiknya perli? kekkekee ( i thought u x pandai perli sarcastic ni..heheheh )

faizul said...

zara baikkkkk punyaaaaaaa :)