Nuffnang

Sunday, February 28, 2010

tolong...tolong...! STOP IT!

luahan hati dari seorang insan biasa (wah, tetiba jek aku nie):

aku heran betullah dengan ko ni, ko yang dok bercerita kat orang lain yang kurang rapat ngan ko mengenai diri ko or kekasih hati ko or laki ko, x kiralah ttg apa segala macam cerita pun, contohnya, ke"handsome"man dia, "kehodohan" dia, camana korang kenal, saper perkenalkan, camana korang berkawin, kenapa korang berkawin etc..(beb, alangkan "kawan rapat sehidup semati" dengan kita pun boleh ckp mcm-mcm yang tidak baik ttg kita, apatah lagi orang lain yang kurang rapat dengan diri kita ni..so, renung-renungkanlah ya..) tapi, akhirnya bila ada cerita ceritu ceritu ttg itu semua, ko kata orang lain plak yang ckp ttg hal tu..ish..heran sungguhlah aku nokkkk..walhal dulu tu, ko kutuk kekasih hati ko or laki ko or sesaper lah yang ada kaitan ngan diri ko tu, beria ni...mcm2 ko ckp sal dia...huhu, sebenarnya, ko lupa ke yang ko ada kutuk kekasih hati ko or laki ko or sebagainya tu ek? adui, aku musykil di situ..hence, sebenarnya, x ada orang lain pun yang mengutuk "mereka" yang ada kaitan dengan ko tau! walhal semua perkara tu datang dari mulut ko sendiri! so, sendirik mau ingatlah beb..haiya..itu ttg "mereka" yang ada kaitan dengan ko, ttg diri ko plak, x ada saper pun nak "menghina" ko bila ko punyai tahap pendidikan yang lebih tinggi di kalangan rakan sejawatan ko...x ada saper nak mengata...cumanya mungkin ada yang mengata sbb ko tu "show off" sgt..aku ni, punya jugak kekawan or kenalan yang ada bergelar Prof., Prof. Madya, Dr. etc...tp, x adalah mcm ko ni..ish..ish..aku ni bukan apa beb, nak ingatkan ajer...supaya slow slow sikit meng"show off" kan diri ye..mencanang satu dunia yang ko ni ada sijil/diploma/degree dan yang seangkatan dengannya..orang lain menyampah tengok ok..cuma, derang ni, sukalah bercerita..bergossiplah katakan..pastu, mengapi-apikan antara satu sama lain..buat mulut sana-sini..duk buat keje diam-diam x bley ke ek? heran aku!!!

and one more thing, udah-udahlah ye nak sakit ati, bergossip sana sini..pls lah..cara ko bercerita dalam blog ko, cam ko lah "Wanita Melayu Terakhir"..so, kekalkanlah dengan impression itu ye..

Nota Hati: udah udahlah..usah panjangkan sengketa sesama manusia..ingatlah, saper yang buat hal dulu ye.. & sorry ter"emo" sikit ye..aku harap sgt, "PERSENGKETAAN" ini dapat ditamatkan..tolong..tolong..stop it! (tingat plak time Pre-SS dulu, si Ayu jerit "STOP IT!" time bebudak Pre-SS our batch bertelingkah!!!kekekekkee)

chow chin chowwwww

Friday, February 26, 2010

dinner @Johnny's

Last Wednesday, 24th Feb, aku, Is & Myra were having dinner @Johnny's Alamanda. kami makan steamboat..aku ordered air Aloe Vera while Myra Ice Lemon Tea..Is seperti biasa air kosong ajer! hehheeee
pas makan, singgah sat kat kedai majalah..aku borong sikit punya banyak ye majalah..bukan apa, untuk dibawa bersama ke tempat percutian aku nnt sempena cuti Maulidur Rasul, Jumaat-26 Feb...

Dessert yang sucks sebab santannya berketul-ketul!!!

Magazine The Wedding Book 2010 mmglah best! aku amatlah teruja...
Majalah Ratu Sehari juga tidak menghampakan..

p/s: Ayu Kate, aku cadangkan ko layari website weddingsbyEternal.com, mana tau bley dapat any additional info for your wedding k :D

fondant cake & brownies by Kak Ram

time my fren, Ayu Kate nak bertunang on 20th Feb 2010 tempoh hari, aku ada tempahkan for her hantaran one fondant cake kat Kak Ram dari MOF..dulu Kak Ram sama-sama ngan aku kat DCA...pastu, boss aku plak suh ordered the same fondant cake..hence, aku pun ordered the cake plus 25 pcs brownies untuk dijamukan kepada rakan-rakan office. Actually, dah few times aku ordered the brownies for them and they like those brownies very much! sedap ok...


Moist Chocolate Fondant cake with red and white colour.

p/s: sesaper yang berminat nak order silalah layari http://emyramlah.blogspot.com/...
(akak, nnt bg i tips k..lalallala)

Thursday, February 25, 2010

i love beach!





teringin sangat nak p stay kat sini plak nnt...AVILLION HOTEL PORT DICKSON, especially Water Chalet dia ok!
arghhh..hati amat teringin ke sana..bilalah tu dpt pergi ye? hehehehe
nantikan kedatanganku di sana ye? jeng jeng jeng

Monday, February 22, 2010

bergambo sekitar Putrajaya again ...

mmg aku sengaja amik pics di sekitar Putrajaya ni banyak-banyak. bukan apa, mana tau nnt aku rindu kat tanah airku di kala aku di luar negara nanti...(hahahhaha, statement x bley blah siut!!!)







my second Tiffany ;D


Thursday, February 18, 2010

"Advisor" tak bertauliah to my BFF - Ayu


Pics kami dua di kala sedang menikmati dessert @Chakri Imperial Palace

Ayu, RR and I were having a great time last Saturday @KLCC. Aku telah dilantik sebagai "advisor" tak bertauliah oleh Ayu for her wedding on this coming May. Kami jumpa di M.A.C. @11.30 a.m. Sampai je kat sana, aku si Ayu apa yang dia nak beli..so, dia pun ckplah nak p beli cincin di Tiffany, bla bla bla.. aku pun memulakan tugasku sebagai "advisor"..aku bgtau, ok, Tiffany di sana, Gucci kat sini, so, let's go..RR so impressed with me sbb aku cukup mahir di KLCC...hahahhaha (see my legs RR!)
Memula kami semua ke Tiffany & Co. Ayu was looking for her ring. After suggested to her and she had tried few rings, akhirnya, dia berkenan kat this very nice ring, so elegant, sophisticated and modern ring..aku plak terlebih excited. At first, size for her tak ada stok kat outlet KLCC..so, this salesperson (lupa plak aku apa nama dia...) called Pavillion and asked for her size. Lucky her, ada! then, kami jalan plak ke Gucci. cadang-cadang mau beli bag Gucci. Setelah meninjau-ninjau di situ, tak ada yang berkenan oleh si Ayu. maka, kami ke LV plak, di situ dia berkenan bag LV Monogram Neverfull MM...kira sesuai sangatlah buat si Ayu. pas beli bag, semua keletihan..dok singgah minum kat San Francisco Coffee. Ayu & I were having Cappuccino Ice Blended (buy 1 free 1) and RR aku lupa plak dia beli apa :D.
Pas minum, kami p cari kasut plak..then, tak ada yang Ayu berkenan..so, kami p City Chain beli jam for RR. then, we all p Isetan untuk cari lagi kasut for them..the bride & the groom to be :)
setelah agenda kami selesai, aku ajak derang having dessert @Imprerial Chakri Palace...sememangnya sedaplah of course!
That day, our mission was accomplished! and aku amat gembira for her & RR..(cam aku plak yang nak kawin!hhehehehe)



Friday, February 12, 2010

Sex and The City again and again :)

  • When you are young, your whole life is about the pursuit the fun. Then, you grow up and learn to be cautious. You could break a bone or a heart. You look before you leap and sometimes you don't leap at all because there's not always someone there to catch you. And in life, there's no safety net. When did it stop being fun and start being scary? I decided it was time to leave fear behind and have some fun!
  • It's a very bad sign when couple is fighting before 9.00 a.m. In a courtroom, a jury decides the outcome. In a relationship, the victims have to decide their own fate. How can two people mired in the mess ever figure it out? Do we need distance to get close?
By Carrie Bradshaw...

Wednesday, February 10, 2010

Lunch @Imperial Chakri Palace, Alamanda


A very presentable telur dadar

Squid sweet sour

Tomyam seafood

Kailan with salted fish

Dessert: aku x ingat plak apa namanya...tp, mmg sedap!

Laksa Sarawak @Secret Recipe


Bebaru ni, time aku nak pg ke Mydin Putrajaya @Diplomatic Enclave, aku singgah sat kat Secret Recipe. Rasa dah lama giler x pg situ. Tengok punya tengok menu, rupanya ada new meal...LAKSA SARAWAK.so, aku pekena sat itu laksa..rasanya oklah coz sudah tentulah x sama ngan Sarawakian yang buatkan? hehehehe. Ingat lagi dulu time kat office lama or DCA, my former boss, En Nik selalu minta Nurul from ICT Dept untuk masakkan for our makan-makan gathering.

p/s: Teringat plak kat En Nik & wife, apa kabo dia yang sudah di Johor Port ye :)

akukah ini?

aku giler tergelak bila received sms from RR tempoh hari..dia kata, aku jadi model x bgtau dia pun..x bley blah tu bila tengok hak pic yang x berapa nak ada rambut tu..hehehhee..lawak siut..
aku tunjuk kat Alaq, and dia kata, ni u lah ni...tp, bila dia tgk gambo kocik tu..dia pun gelak sama..hhehehhee

New Place for Lepaking @PappaRich, Cyberjaya

First time makan kat sini, Linda yang bawa aku. Tempatnya so calm, x ramai orang. X macam kat Oldtown Kopitiam..yang mana amat hiruk pikuk, bley bikin kepala gue feninlah..suggested meal by Linda that time was Mee Kari. Mee kari kat sini, mmg sedap and white coffee ice nya pun mmg sungguh enak if compared to other places.



Bila dah terasa keseronokan makan kat sini, aku pergi lagi few times pas tu...aku pekena plak Char Kuew Tiew di sini. aduhai, mmg sedap sungguh...aku rasa, lebih sedap dari di Penang Village & Little Penang kot...hehehheee..udang-udang besar dan byk and yang paling penting tidak memuakkan...u all guys, should try!

Selepas dah few times aku makan kat sini, aku ajak plak si Myra & Is..kali ni, malam. Suasana kat sini, mmg amat menenangkan jiwa, lagu yang berkumandang juga amat tenang and very soft..jiwa kaco bley jadi amanlah...hehehhee

@Penang Village, Alamanda

Selalunya, if aku makan di Penang Village, makanan WAJIB yang akan dimakan adalah CHAR KUEW TIAW. Tapi satu hari tu (the exact date dah x ingat coz cam dah lama..hehehe), while Myra & I lunch kat situ, we all ordered nasi putih, ikan masak asam pedas dan juga kailan in two styles. Ikan masak asam pedasnya mmg not dissapointing, ikan pun rasa fresh jek..kailan in two styles plak, daun sayur kailan tu digoreng..so rasa cam keropok..rangup..while batangnya digoreng basah bersama udang..pun sedap gak..kiranya, lunch time tu mmg peh..abis ok semua makanan!

Frappucino Orange Zest Blended Coffee by Starbucks

Now, i'm addicted to this!!!gosh, hampir setiap hari mau pekena ini...mana bley tahan nokkk :)