Nuffnang

Monday, January 18, 2010

satu kisah malam ke-2 tahun 2010

petang 2 Januari 2010, setelah beramai-ramai (aku, Is & cousins dia..) tengok citer Santau kat BP Mall, malamnya kami semua stay kat umah ajer...
dah dinner, derang semua sibuk main PS2...jam 11 lebih, aku dah cam nak terlelap sbb esoknya kena bangun pagi2 nak berangkat pulang ke Putrajaya..aku x mau ngadap jam if lewat petang baru gerak dari BP...baru nak terlena, tiba-tiba Is kejutkan aku, "Mama, Mama...Is x boleh nak nafas"..aku punyalah terkejut berukzzz..cuak pun ada..yelah, sebelum ni, mana pernah dia kena cam tu..aku kejutkan sisters aku, Fidah & Piah...derang pun cuaklah gak..sbb, kami sekeluarga mmg x ada history asma, semput atau serumpun dengannya...kakak aku suh urut dada and perut Is dengan minyak angin..mmg kembung..then, urut betis dia..mmg tegang..pas urut dalam 10 mins, dia muntah...aku called my brot in law, suh datang sbb dia ada pengalaman ngadap budak semput ni..dalam 10 mins dia smpi umah..dia tengok Is, then suh aku bawak p klinik or hospital..aku pun decided bawak p Hospital Pantai BP..my brot in law bawa kami berdua...mana tau Is kena masuk wad, aku bley claim kat Takaful Prudential..smpi Hospital Pantai je, Dr terus je check si Is...Dr kata, mmg ada simpton mcm nak kena asma or semput..Dr tanya mcm2, ada history x dalam family..ada allergy on foods x..itu ini..semua x ada...tu yang Dr heran..aku pun lagilah heran..biasanya dia tidur dalam aircond ok jek..ni tetiba jek..ish, musykil aku..tp, bila dah fikir-fikir..renung-renungkan..aku rasa puncanya adalah kerana AIR BATU or ICE! si Is ni, suka sangatlah minum air batu or air dari fridge tu...x kira masa..so, sejak dari kejadian itu, aku tak bagi langsung dia minum air batu..Alhamdulillah, sejak itu, x ada lagi tanda cam nak kena asma or semput! dia pun takut tu...so, kenalah dengar kata Mama dia kan?hehehhee

5 comments:

smms said...

kecut perut kan bila ank jadi cmtu ..
dah bsr dah ank akk kan ..

Zara said...

sri, bila nama pun "anak"...if sakit camana pun, "ibu" pasti kecut perut...wpun sudah besar...inikan plak baby..apapun, sabar k

N.Q.R said...

ya ampun..siannya is...

Leen said...

Is dont drink ice OK.

dulu time kecik2 cukup pengotor sy nih... g korek ais yang beku kt freezer pt ais konon2 ABC arrr hihihi.

Zara said...

Qis: mmg kesian and bikin aku cuak giler!

Leen: nnt akk sampaikan pesanan awak tu ye :D
btw, sedap cake kecik awak during wedding di Lanai :)