Nuffnang

Thursday, January 14, 2010

jangan anggap DEMAM PANAS perkara enteng!

last few days, i just received news that adik kepada "DIA" meninggal dunia hanya kerana DEMAM PANAS! umur Allahyarham 39 tahun. demam selama seminggu and hanya pergi ke klinik biasa. Dr suruh refer ke Hospital Kerajaan, namun Allahyarham tidak berkesempatan untuk berbuat demikian. Setelah lebih seminggu demam Allahyarham tidak kebah, "DIA" paksa adiknya ke Hospital Kerajaan. Setelah Allahyarham diberikan beberapa ubat antibiotik and badannya menolak kehadiran antibiotik itu, the last cara, kena ambil air tulang sum sum, yang mana resultnya hanya akan keluar selepas 2 hari. Malangnya, Allahyarham meninggal keesokan harinya. Dr kata, ada kaitan dengan penyakit MENINGITIS yang mana, kuman dah sampai ke otak. Hence, ingat semua, jangan anggap DEMAM PANAS satu perkara kecil ye...tidak kira pada kita yang sudah dewasa/tua ni apatah lagi pada anak kecil...
jaga kesihatan semua!
Kata Hati: Takziah buat "DIA". semoga your brother sentiasa dicucuri rahmat-Nya. Amin.
Al-Fatihah :(

5 comments:

smms said...

org tua pun xthn ni kan bayi kecil ..oh god !!!

Ayu Katerina said...

39 tahun tua le.. bukan bayi tu.. sila baca tul2 heheheh

tapikan.. takziah juga dari saya..

Zara said...

ayu, sri ckp ttg baby girl dia yang sedang demam skrg...x kebah2 lagi dah berapa hari :(
akk turut simpati ya sri...usaha lagi, pasti ok...InsyaAllah

Ayu Katerina said...

woo maaf.. eheheh ai terus refer pada story.. sapa sri?

Zara said...

PA di Wisma gak...masuk saing2 Qis ngan aku sekali