Nuffnang

Thursday, January 28, 2010

bersama rakan-rakan office

lepas celebrate birthday Kak Nurul semalam, kami amik kesempatan untuk bergambar sesama rakan-rakan sekerja di office. xpernah bergambo begini..dah boss besar x ada kan? so, apa lagi, anak-anak buah naik tocanglah..kekkekeke

L to R: myself, En Ahmad Nordin & Kak Nony

Aku & Kak Nony

L to R: myself, Kak Nurul, Ati, Hani & Kak Nony

Wednesday, January 27, 2010

sekitar sambutan birthday office ku


Birthday Kak Nurul for January 2010





Birthday dua orang kuat YB Menteri Luar, Brot Nazli & En Shahidan, December 2009 :)


yang two pics bawah ni, pics lama...last year on my birthday..birthay ke-30 ku..arggghhh i have to carry this angka 3 for another 9 yearssss!!!! gosssh..huwaaaa..udah tua gueeee!
September 2009 (giler lama punya pics!)

Monday, January 25, 2010

Sex and The City...season 2

Addicted to the series of Sex and The City

By Samantha:
The act of cheating is defined by the act of getting caught, one doesn't exist without the other. ( la la la )

Poem by Carrie:
His hello was the end of her endings
Her laugh was their step down the aisle
His hand would be hers to hold forever
His forever was as simple as her smile
He said she was what was missing
She said instantly she knew
She was a question to be answered
And
His answer was, "I do"...
( Argh...what a lovely poem )

By Carrie:
In love relationship, there is a fine line between pleasure and pain,
In fact, it's a common belief that a relationship without pain is a relationship not worth having.
To some, pain implies growth.
But how do we know when growing pains stop and the 'pain-pains' take over?
Are we masochists or optimists, if we continue to walk that fine line?
When it comes to relationship, how do u know when enough is enough?
( Erm..Depends on the individual...bila masa sesuai untuk bertindak )

Do you have to play games to make a relationship work?
( Are we??? )

Friday, January 22, 2010

Talk on Adventures in Colour by Dr. A. Sher Kawi Jaffar

aku baca email pagi tadi and baca ada invitation by our HR Dept on the talk below:

  • Tajuk Ceramah: Adventures in Colour - Vibrant Expression of Your Inner Self
  • Penceramah: Dr. A. Sher Kawi Jaffar
  • Tarikh: 22 Januari 2010
  • Masa: 9.30 - 11.30 pagi
so, aku nie sajalah meluangkan masa untuk dengar the talk memandangkan aku dah lama sangat tidak meluangkan masa untuk menghadiri talk seperti itu...dulu ada lah few times aku joined bila ada apa2 talk kat sini..but nowadays, amat payah sekali...


we have to do few tests and...apa yang disimpulkan di sini, aku nie jenis orang seperti di bawah:

  • Hexagon: No nonsense, risk taking, not satisfied with status quo, always make changes.
  • C - Compliant: Places importance on perfection
  • Key descriptors: Precise, orderly, consistency, accuracy, meticulous, diplomatic, factual, charts, data oriented, following rules & inquisitive
secara keseluruhannya the Speaker iaitu Dr. A. Sher Kawi Jaffar ni mmg best, kelakar, and amat berpengalaman luas on his talk. mmg x menyesal aku menghadirkan diri dengar this talk.

SWIFT & WAJA

time hantar Is sekolah pagi semalam, Is & aku berbual kosong:

Aku: Is, Is suka x kereta depan tu?
Is: Yang mana satu Mama?
Aku: Ala, yang depan tu, kaler biru..Suzuki Swift.
Is: Oh...yang tu..Is ingatkan yang Waja tu..Bolehlah, Is suka jugaklah..
Aku: Yang Waja tu buat apa...apa classs...(saja aku ckp cam tu..bukan ada nada menghina ke apa..cuma sesaja!takut plak aku ada yang terasa ati)
Is: Mama, kita kena syukur tau Mama..mama sedar sikit kita ni bawak keta apa..KANCIL tau Mama..

Aku apa lagi, gelak besar...and baru sedar diri! hahahhahaha

Thursday, January 21, 2010

LV Neverfull GM

aku baru je beli beg ni kat Paris time cuti-cuti luar Msia hari tu...LV Neverfull GM yang mana aku amat setuju dengan nama beg nie, NEVERFULL! ko letaklah apapun, mmg NEVERFULL..aku letak memacam and yang penting senang nak dibawa ke mana-mana pun..rasa selesa giler.
( Ayu, tunggulah May nnt ye...ada surprise for you..ahakksss - tetiba plak tulis surprise for Ayu dalam entry ni..apakah maknanya? :D )

menurut apa yang ditulis dalam thebaghag.blogspot.com, "Best part of it is that all bags are reversible - I think the bags look absolutely stunning when the inner canvas is exposed to the world"...yang mana, aku baru je tau yang the bag is reversible..hehehhee...cepat2 bgtau kak nony yang dah guna bag ni dulu dari aku dengan excitednya..

Note: pics diambil dari thebaghag.blogspot.com & www.voguehit.com

Wednesday, January 20, 2010

Sex and The City...season 1 & 2

pagi tadi, aku dok melayan semula series Sex and The City Season 1 (akhir) & Season 2 dari jam 12 midnite sampai jam 5 pagi!!! giler x aku? tido dua jam, siap2 and hantar Is ke sekolah...balik dari hantar Is, terus siap p kerja...aku kalau dah start tengok cerita bersiri cam ni, mmglah sanggup tak tidur.

antara kata-kata by Carrie (Sarah Jessica Parker) yang menarik perhatian aku sepanjang aku tengok series ni:-

  • It's always better to marry someone who loves you more than you love them...(erm, ye ke?)
  • My Zen teacher also said the only way to true happiness is to live in the moment and not worry about the future. Of course he died penniless and single...(betul gak tu..nak kena kawin cepat ni...)
  • Then, I realized I do have faith. Faith in myself. Faith that I would one day meet someone, who would be sure that I was the one....(haha..kalau dia pun cam nak x nak, camana ek?)

Monday, January 18, 2010

satu kisah malam ke-2 tahun 2010

petang 2 Januari 2010, setelah beramai-ramai (aku, Is & cousins dia..) tengok citer Santau kat BP Mall, malamnya kami semua stay kat umah ajer...
dah dinner, derang semua sibuk main PS2...jam 11 lebih, aku dah cam nak terlelap sbb esoknya kena bangun pagi2 nak berangkat pulang ke Putrajaya..aku x mau ngadap jam if lewat petang baru gerak dari BP...baru nak terlena, tiba-tiba Is kejutkan aku, "Mama, Mama...Is x boleh nak nafas"..aku punyalah terkejut berukzzz..cuak pun ada..yelah, sebelum ni, mana pernah dia kena cam tu..aku kejutkan sisters aku, Fidah & Piah...derang pun cuaklah gak..sbb, kami sekeluarga mmg x ada history asma, semput atau serumpun dengannya...kakak aku suh urut dada and perut Is dengan minyak angin..mmg kembung..then, urut betis dia..mmg tegang..pas urut dalam 10 mins, dia muntah...aku called my brot in law, suh datang sbb dia ada pengalaman ngadap budak semput ni..dalam 10 mins dia smpi umah..dia tengok Is, then suh aku bawak p klinik or hospital..aku pun decided bawak p Hospital Pantai BP..my brot in law bawa kami berdua...mana tau Is kena masuk wad, aku bley claim kat Takaful Prudential..smpi Hospital Pantai je, Dr terus je check si Is...Dr kata, mmg ada simpton mcm nak kena asma or semput..Dr tanya mcm2, ada history x dalam family..ada allergy on foods x..itu ini..semua x ada...tu yang Dr heran..aku pun lagilah heran..biasanya dia tidur dalam aircond ok jek..ni tetiba jek..ish, musykil aku..tp, bila dah fikir-fikir..renung-renungkan..aku rasa puncanya adalah kerana AIR BATU or ICE! si Is ni, suka sangatlah minum air batu or air dari fridge tu...x kira masa..so, sejak dari kejadian itu, aku tak bagi langsung dia minum air batu..Alhamdulillah, sejak itu, x ada lagi tanda cam nak kena asma or semput! dia pun takut tu...so, kenalah dengar kata Mama dia kan?hehehhee

Friday, January 15, 2010

@Madame Tussauds, London



















29 Muharram 1431H


Selamat Menyambut Tahun Kelahiran Ke-8 (dalam bulan Islam) buat anakku, Ahmad Iskandar.
Semoga dikurniakan akal fikiran yang cergas, cerdas & pintar, diberikan oleh-Nya kesihatan yang baik, dicucuri rahmat oleh-Nya & menjadi seorang anak yang menghargai ibu bapa hendaknya. Amin.
Mama sayang Is kini & selamanya.

Thursday, January 14, 2010

jangan anggap DEMAM PANAS perkara enteng!

last few days, i just received news that adik kepada "DIA" meninggal dunia hanya kerana DEMAM PANAS! umur Allahyarham 39 tahun. demam selama seminggu and hanya pergi ke klinik biasa. Dr suruh refer ke Hospital Kerajaan, namun Allahyarham tidak berkesempatan untuk berbuat demikian. Setelah lebih seminggu demam Allahyarham tidak kebah, "DIA" paksa adiknya ke Hospital Kerajaan. Setelah Allahyarham diberikan beberapa ubat antibiotik and badannya menolak kehadiran antibiotik itu, the last cara, kena ambil air tulang sum sum, yang mana resultnya hanya akan keluar selepas 2 hari. Malangnya, Allahyarham meninggal keesokan harinya. Dr kata, ada kaitan dengan penyakit MENINGITIS yang mana, kuman dah sampai ke otak. Hence, ingat semua, jangan anggap DEMAM PANAS satu perkara kecil ye...tidak kira pada kita yang sudah dewasa/tua ni apatah lagi pada anak kecil...
jaga kesihatan semua!
Kata Hati: Takziah buat "DIA". semoga your brother sentiasa dicucuri rahmat-Nya. Amin.
Al-Fatihah :(