Nuffnang

Friday, November 20, 2009

ekau!

hye ekau!
aku, dia atau mereka-mereka yang LALAT?
atau, ekau yang LANGAU?
tolong, tolonglah fahami hakikat bahawa walaupun LANGAU hanya seekor
namun, ia amat menyesakkan gegendang telinga manusia!
nyah ko dari sini! nyah!
tolonglah! tolongggg....




i like this entry from blog malimkundang...

Bercakap pasal 'Lalat'.. there are so many types of 'Lalat'. Ada lalat biasa, ada lalat pasir and paling orang tak suka ialah 'Lalat Hijau' atau 'Langau'.... sebab lalat nih jenis bertelur di mana-mana kawasan atau benda dia hinggap. Bila bertelur mengeluarkan lava then jadi maggots.

Ha bercerita pasal lalat nih di Australia pun ada lalat. Especially musim tengah 'panas' macam ni. Lalat dan seumpamanya ni suka mengikut la kemana kita pergi. Walaupun kita halau dia, tak maunya dia pergi sebab lalat nih jenis tak makan ajar.. or even sebenarnya lalat nih tak tau malu lah. Bila musim panas lalat-lalat ni akan keluar sebab cuaca yang hangat menyemarakkan kegiatan mereka. Lagipun bangkai dan makanan busuk terlalu banyak.

Dan paling teruk kalau orang itu di panggil 'Lalat' (tapi lagi teruk kalau dipanggil LANGAU ok!). Apa maksudnya kalau orang itu dipanggil 'Lalat'? Macam ni contohnya: "Ko nih macam lalat la!" atau "Dia tu lalat!"

How lucky I am because I am not that 'Bangkai' who are surrounded by 'Langau'

2 comments:

Blue Roses said...

wah.... tetiber jerk entry pasal lalat & langau nih...huhuhuhu

Zara said...

sajork...