Nuffnang

Sunday, November 29, 2009

Kantoi by Zee Avi ( i like this song very muchhhh!)

Aidil Adha 2009 - 27 Nov 2009 (Jumaat) di Pontian, Johor

aku sambut Hari Raya Aidil Adha tahun ni kat Pontian, Johor (umah my brot- Abg Alee).
pagi Jumaat tu bangun, tolong my sis in law masak lauk for Hari Raya. aku tolong sikit-sikit je lah kan, almaklumlah, aku ni kan terror sgt memasak...so, malas lah nak tunjuk skills..(peh, statement, x mau kalah ok? hakikatnya? hanya mereka-mereka yang tertentu saja yang tau..hahahahah)

Rendang in the making :D
(aku tolong kaco je..hehehehe)

Abang aku dok tunggu anak lelaki dia and anak aku untuk solat Hari Raya Aidil Adha...

Antara masakan kakak iparku yang mmg marvelloussss...paling best, daging masak merah...huyooo...mmg terangkat sey!

Daging Masak Pedas

Kuah Lodeh

Ketupat

Ayam Masak Rendang

L to R: Ira, Yana (my nieces) & my sis in law

my sis in law, Kak Ruby & my brot, Abg Alee

L to R: my brot, Azri (my nephew) & Is

balik Johor sempena Aidil Adha 2009

rasanya, lama sangat dah aku x balik Johor. maka, oleh kerana itu, aku applied cuti on Thursday-26 Nov untuk balik ke Johor sempena Hari Raya Aidil Adha lepas. aku bertolak dari rumah jam 10 a.m. cadang-cadang mmg nak tambah nilai kad Touch-N-Go aku kat Tol Kajang je. tup-tup sampai sana peh, byknya keta. Angin plak rasa, sbb, i didnt expect that. tapi, silap sendirilah kan, x mau top-up awal2.so, tanggunglah sendirikan?

Sampai je BP around 1 p.m., my brot aku, Alee, ajak lunch dulu. dia bawak aku kat new restaurant in BP, Restoran Rose Salinda, Masakan Thai.
peh, mmg sodap beb makanan kat sini especially. mmg x segan arr nak recommendkan kat orang! kami cuba, ikan siakap masak stim berlimau, kangkung goreng rangup (beserta ngan udang+sotong), and tomyam campur. two thumbs up for them!


Kangkung Goreng Rangup

Tomyam Campur


Ikan Siakap Stim Berlimau

Is & Brot Alee

Pas je lunch, si Is sibuk ajak aku p tengok Senario 2, The Beach Boys kat Cineplex @ Square One (new shopping mall in BP). So, layankan je lah.

bubur Myra

setelah beberapa hari makan and dinner di luar saja, maka last Wednesday, aku telah dihidangkan dengan masakan bubur si Myra for dinner...peh, mmg marvellousss ok..wpun dah byk kali makan bubur masakan si Myra ni..tp, sbb, tekak dah cam x bley masuk makanan di luar, bila dapat rasa masakan di rumah, peh, amat memuaskan hati :D
Kami makan sampai kenyang...smpi rasa pas makan nak terlena lah.

Ikan Bilis Goreng

Kangkung Goreng Belacan

Wednesday, November 25, 2009

Dinner @Italiannies, The Curve

malam tadi, 24 Nov 2009, aku+Is, Myra & Ekin (kawan si Myra) were having dinner @Italiannies, The Curve. Si Myra terasa cam nak makan pizza Italyyyy..hehheehe
So, kami try makan @Italiannies...berbelit-belit lidah memasing nak order..almaklumlah, semua orang kampung, especially aku...hahahhaha
the foods not so heavenlah pada aku, yelah, memasing lidah Melayu kan? kekkekeke..but the place is nice! itu je lah... tp, x salah mencuba kan?


Pepperoni Pizza


Spaghetti - Dewan Eja Pro

Spaghetti Meatballs


Strawberry & Apple Shake





Tuesday, November 24, 2009

dek sayangkan si isteri?

si Abby Fana, Sinar FM dok story citer nie:

ada satu citer ni, ttg si suami yang amat menyayangi isterinya.
di hari kematian si isteri, si suami ni amatlah bersedih, meraung-raung meratapi kematian si isteri...sampaikan, masa nak dikebumikan si isteri, si suami ni siap masuk dalam kubur....tp, tanah belum dikambus lagi lah...setelah dipujuk oleh pak imam, maka, si suami nie, pun naik lah atas, tengok orang kampung dok kambus kubur isteri dia...
lepas tu, hebohlah satu kampung tentang perihal si suami ni yang amat menyayangi isteri dia..ramailah memuji...ada juga yang mengata..
tup..tup..lepas enam bulan, orang kampung heboh lagi perihal si suami ni, sebabnya, dia sudah BERNIKAH lagi... hehehehehe
dek sayangkan si isteri ka?
lu fikirlah sendiri!

Lunch @Alamanda with Myra

Lunch @Alamanda

aku & myra lunch @Penang Village, Alamanda tadi. aku ordered kuew teow goreng, air sirap limau and sago puding. myra plak, aku x tau mee masak apa tadi dia ordered... :) and air cincau.





pas makan-makan and bergambo skit, kami berdua pergi kat luar alamanda (berhampiran ngan cold storage) sbb nak bergambo lagi..hehehhehe..saja lah kan, nak wat koleksi...la la la
aku pernah tengok ada yang amik gambo kat sini, and hasilnya..peh, mmg lawa!
pemandangan pokok2 buluh kat situ, amat menakjubkan (sesuaikan perkataan ini? hentam sajalah labbbuuuuu..hehehhe)


Dinner di "Bali" malam tadi :D

Malam tadi, 22 Nov 2009, aku+Is & Myra dinner di Bali tau...(perasan p Bali for dinner gitu!)...actually, nama restaurant tu, Ole-Ole Bali...terletak kat Sunway Pyramid. The place is very nice, menarik and makanan kat situ pun..sodap..kira lain lah sikit dari biasa kan? hidup perlukan perubahan..ahakss..bosan if perkara yang sama je kita lalui kan? (ada kena mengena ke? apa-apa je lah..hehhehe)



Lime Juice for us

Cumi-cumi Goreng (rasa cam sotong goreng tepung)

Soto Ayam for Is

Nasi Campur Ole-Ole for Myra