Nuffnang

Wednesday, August 12, 2009

Comments from Blog Mya lagi...on JANDA

janda2 sekalian.walau camaner pon gua respek cuma pada yg namanya balu jer,macam mak gua.kalau janda nih biasanya lupe diri lo.nak2 mak jan2 yg cintak giler sama anak muda yg xsedor diri.hehehe.meluat tengok.bila kawin kena pukul,pastu janda lagi.duit habis kena sapu dik jantan durjana.kesian.tapi ok la kan janda skrg banyak duit tanggung toy boy.padan muka ko janda.
August 11, 2009 6:22 PM

Anonymous manda said...

woi anon..peduli apa aku nak anak muda ke toyboy ke bukan duit mak bapak ko yg aku pakai...memang yg jahat tu jantan..tau jantan yg durjana..
August 12, 2009 8:26 AM

Blogger Zara said...

kesian betul kat si Anon ni...hehehhee
ni mesti, ex-gf dia yang berstatus JANDA bercinta ngan orang muda yang hot, yang handsome, yang apa lagi ek...peduli lah dia nak tanggung toy boy ke apa ke...duit dia..ahakksss...jelos lah tu..kesian si Anon..
August 12, 2009 10:24 AM

Tuesday, August 11, 2009

aku seperti di bawah???

Your are :
Fun to be with
Secretive
Difficult to fathom and to be understood
Quiet unless excited or tensed
Takes pride in oneself
Has reputation
Easily consoled
Honest
Concerned about people`s feelings
Tactful
Friendly
Approachable
Emotional
Temperamental and unpredictable
Moody and easily hurt
Witty and sparkly
Not revengeful
Forgiving but never forgets
Dislikes nonsensical and unnecessary things
Guides others physically and mentally
Sensitive and forms impressions carefully
Caring and loving
Treats others equally
Strong sense of sympathy
Wary and sharp
Judges people through observations
Hardworking
No difficulties in studying
Loves to be alone
Always broods about the past and the old friends
Likes to be quiet
Homely person
Waits for friend

Comments from Blog Mya....on JANDA

ini dari si Anon mana plak....huhu

saya rasa xsusah la jadi janda.asal tahu jaga maruah,jaga family,sudahlah.yang jadi susah bila xsedar diri dah la janda,sibuk duk bercinta xingat dunia,anak2 terbiar xdiberi perhatian sewajarnya,mengaji ntah ke mana,tengok pelajaran ntah ke mana,susah la kan.kadang tuh,bila janda dah ada boypren nih,jakun bercinta tuh kalah budak belasan taun,xingat dunia,pakaian pon dah mcm budak 18 taun,nmpk pusat,nmpk mcm la.yg penting jadi janda jaga la tatasusilah .huhu.yg takut janda skrg nih banyak tabor budi pd boyprennya almaklomla boypren muda la katakan,silap2 aribulan BODY pun serah.pilu nya hamba.tu yg pepatah sekrg kata,ape tah ayatnya JANDA HINI.aah JANDA HINI.jangan gitu yer janda2 sekalian.

tagged by Ernie..

tag ini diberi nama "CANTIK KE?? SEKSI KE??"

Q : pengertian kecantikan pada anda ??
A : pengertian “kecantikan” ya? Erm..sudah semestinya…kecantikan adalah sesuatu yang unik, kerana kecantikan itu, datangnya dari dalam diri seseorang..(inner beauty) yang mana, seseorang itu, tidak mempunyai hasad dengki, busuk hati terhadap orang lain…bila inner beauty terserlah, maka, sudah tentu ia pasti menyerlahkan lagi kecantikan luaran..(wah, panjang lebar plak aku nie.. ;).


Q : bila hari terakhir anda bermekap??
A : Pagi ni, itupun ala kadar coz cam x ada mood..huhu

Q : bila kali terakhir anda membeli shopping sakan membeli make up dan yang
sewaktu dengannya??
A : last month for the make-up and parfumssss baru je minggu lepas..(parfums lagi aku nie..anto parfumssss tul!!!)

Q : bila kali terakhir anda syampu rambut ??
A : bila ek? Aku pun lupa…hehheehe..oh ye, pagi Isnin, 10 Aug..hehehee

Q : adakah anda seorang yang kemas dan beratur dalam penjagaan bilik??
A : aku rasa ya, tp, dek kerana ke’bz’an yang amat sangat…bilik aku kat umah tu, dah macam kapal karam…huhuhu..(Ayu baca tag ni, sure dia mengiyakan..huhuhu)

Q : barangan make-up anda ??
A: Compact Powder-M.A.C….lipsticks Bobbi Brown…(dah x bleh tukar lagi dah..amat serasi..hehehe)

Q : senarai kan 5 actress tercantik di mata anda ??
A : aku pun setuju with Ernie and Aja, FAZURA lah actress tercantik di mataku…sbb dia amat bersahaja, make-up pun tak terlebih…lagi 4 tu saper ye? Erm..
2) Catherine Zeta Jones
3) Deanna Yusoff
4) Eja
5) ala, lupa plak aku nama dia..yang dia kawin ngan pemain bola sepak yang jauh lebih muda dari dia tu…alamak..serious..mmg lupa, yang aku ingat, dia orang Perlis..(Ayu, saper beb?)

Q : last Question : are u Hot?
A :HOT??? Hot-tempered? YES hahahhahaha


Tangkap @ sertakan 3 keping gambar anda yang anda rasakan paling seksi. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan. Mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah seksi.
Sertakan!!Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata anda?



aku rasa, bila aku SEDIH cam nie, aku sexy..boleh ka? wakkakaka




no comment!tp, bagi ku sexy saja..hahahahha


Comments from Blog Mya....

Ini semua adalah comments dari Blog Mya...

jam 8.55 a.m. (11 Ogos 2009 - Selasa), aku terima panggilan dari Ernie, dia suh aku baca blog Ernie..peh..mmg bisa comments si Anon ni..ahakkkksss


Apa maksud curang pada saya? Curang bermaksud menyatakan dan meyakinkan kecintaan terhadap seseorang kemudian melakukan perkara-perkara yang membuang makna terhadap penyataan cinta itu. Uish.

Kenapa orang curang? Rambang mata? Rambang hati? Rambang body? Kenapa? Best eh curang? Tenteram ke curang? Rasa superior ke curang? Rasa hebat eh?


WEH SAKIT TAHU BILA KEPERCAYAAN DIPERLEKEHKAN BEGITU?! Oh pastu I paling benci orang yang curang pastu dia salahkan pasangan dia. Atau bagi alasan-alasan yang sentiasa tak menuju ke dia, kesalahan curang itu.

Dari belog Hanis Zalikha

August 10, 2009 5:35 PM
Anonymous Anonymous said...

Kepada Janda yg penah curang baca belog Hanis Zalikha...

August 10, 2009 5:36 PM
Anonymous Anonymous said...

Bagi janda yg nak kawen bujang trang tang tang lagi aaa susah cam sWeEtdARLinG cakap le..lebe lebe lg bilaj anda anak satu yg dah agak 30an nk kawen ngan bujang mude yg 22 an ...memang complicated kan...lebe lebe lagi bila satu kampung dah tahu dan kekawan dah tahu...tp masalahnya budak bujang tuh pandai mellengahlengahkan nk kawen maklum la janda tu yg bela dia..pastu family budak bujang tu plak tak setuju atau budak bujang tu rahsia dr family takut family dia tak setuju ntah le....nasib badan la janda tuh..nk wat camna dah cinta..terpaksa menerima la apa saja yg budak bujang tu nak walaupun sanggup di tipu...lebe lebe lagi budak bujang tuh keje pun bagus cam lawyer ke engineer ke..kan kan..

August 10, 2009 5:41 PM
Anonymous Anonymous said...

tp apa pun hanya ....janda yg curang memahami hati janda yg curang..

August 10, 2009 5:43 PM

Monday, August 10, 2009

Lelaki Tua vs Lelaki Muda

aku saja lah google Lelaki Tua vs Lelaki Muda...so, aku dptlah comments di bawah..menarik plak rasa..heehehhehee


35 comments:

Budark Nakal said...

bagi aku la..x kisah tua ke muda..yg penting cinta itu dtg dgn sendiri dan tnpa dipaksa...tp kalo yg tua sikit bercinta lagi best byk peglmn..kalo nak lagi best yg dah tua2 & nak jud dah serta byk harta...huh mmg best sebab cepat kaya nnt laki tu..wakakakaka...mata duitan nya aku...
July 1, 2009 12:17 PM


July 1, 2009 12:26 PM
pjan said...

hahaha tua 2-3 tahun ok la tapi jgn la cari yang dah menopaus lak..nanti jadi masalah lak..

tapi ni semua jodoh dan ketentuan so xde salahla..nak kira ngan mulut orang memang sampai bila pun xkan selesai

July 1, 2009 12:34 PM
Rjuna said...

Biasanya Perempuan lebih suka lelaki yang lebih tua, dan lelaki lebih cenderung
memilih perempuan yg lebih muda dr mereka ini Normal

Perempuan suka lelaki muda
-pompuan jenis ni nak awet muda, selalunya lelaki muda tu hensem

Lelaki suka perempuan tua
-lelaki sebegini gemarkan perempuan yang matang dan tak gedik

kalau dah jodoh nak buat camner kan,

yang penting hidup bersama dan saling lengkap-melengkapi

July 1, 2009 12:41 PM
Ryehanna said...

To En Pjan: Ermm so maknanye ok la kan?

To Rjuna: Yup. stended pompuan cr lelaki lbh tua n lelaki cr pompuan lbh muda..

perempuan suka lelaki muda-->mybe sebab perempuan tu suka lelaki manje... hehehehe

lelaki suka perempuan tua--> yeke xgedik? ok setuju la cos mostly mmg xgedik. tp ade gak pompuan dh tua2 pun gelenyar semcm. :P

kalau dh jodoh kan... hehehehe

July 1, 2009 12:55 PM
<< s| tED| >> said...

it's ok. Bukan masalah besar. Jodoh bukan terletak pada umur tp pada kematangan!

July 1, 2009 1:42 PM
padi said...

ana..majinn lg mude dr ko ehh??

July 1, 2009 2:37 PM
Ryehanna said...

To Ted: Yeah agree...

To Padi: Majinn lg tua ah. dia lahir bln 5, aku bln 8. encik mdtb yela muda 2 tahun... :P
July 1, 2009 2:41 PM
Rara said...

Tunang aku setahun muda dari aku . Alhamdulillah tak pernah pulak ada masalah terlampau kebudak - budakkan ke apa , sebab aku pun macam budak2 lagi hahahahahahha

July 1, 2009 3:30 PM
Ryehanna said...

oh... syafi muda setahun ek?

bagus lah macam tu.. young at hearts kan... hehehe

July 1, 2009 3:34 PM
Anonymous said...

Nabi pon berkawin dgn perempuan yang lebih tua...remember? =) ikot la sunnah..
-brad-
July 1, 2009 3:53 PM
Ryehanna said...

hehehehehe...

asal x menopaus lagi ok la...

kalo x macam mane nk dpt anak?

;)

July 1, 2009 4:30 PM
Anonymous said...

kalo menopaus pon tape,kawen la lg 1 yg lagi muda, cun, mantap, bergetah , bla2...janji yg menopaus tu harta plg kurang pon 1m kalo x 1b pon..ahaks

-brad-

July 1, 2009 4:34 PM
Portgas .D. Ace said...

mude??
hahahaha~

July 1, 2009 4:57 PM
Ryehanna said...

To Brad: Jantan keparat betul kalo macam tu!! hampehhhh

To Portgas: Ko gelakkan sape nih??? Y__Y

July 1, 2009 6:13 PM
adol said...

biasa la cinta x kenal usia.. huhuhu
July 1, 2009 6:48 PM
Idalara said...

salam ryehana..
hmmm..bagi kak ida tak salah rasanya jika sama2 suka dan tahu tgjwb masing2..ramai dah kak ida jpe pasangan wanita lbh tua dr lelaki berkahwin dan kekal bahagia..
kak ida pun pernah digilai lelaki mude 10 dari kak ida..tapi kak ida reject sbb kak ida mng tk de rasa apa2 kat dia..so..

July 1, 2009 7:05 PM
Tyra said...

kalau muda setahun tak kisah sangat kot. tp kalau muda 3 tahun ke atas tu, maybe ada masalah sikit.

yelaa, masa mula-mula kahwin maniss je... "Ayang adalah gula dalam neskepe-ku", hah gittuu.

tp problem ni akan start bila dah tua-tua esok. bila perempuan dh 50... laki2 masih lg 48.. 47 tahun.


so pempuan dh 50, menopause segala bagai, jd x menarik la. laki2 kan masih kelihatan muda... org kate "life begins at 40." pastu kt sini la cam2 masalah akan timbul. cr pempuan lain la, ade perempuan simpanan la.. pastu x larat jaga suami la.

so pd pndangan sy la, ini kemungkinan salah satu sebb kenapa perempuan kurg cenderung nk pilih laki2 yg lg muda.

tp tertakluk juga pd individu tu. kalau boleh, it's ok.

July 1, 2009 8:09 PM
Mr PenyuBiru said...

aku rasa la kan, bila seseorang tu dah jupe idaman hati, dia dah tak kisah orang tu muda dari dia ke atau tua dari dia. yang dia tahu hati dia dah tangkap cintan sama itu orang. aku rasa la kan..

err..nak kumen skit pasai gambor tu...err..gambor tu nampak cam..err..cam makcik makcik aaa... muahahaha..
July 1, 2009 8:58 PM
Ryehanna said...

To Adol: Yer.. saya setuju. dengan lelaki2 tua yang kaya pn leh jatuh cinta.. hahaha

To Idalara: Thanx for ur comment, kak ida.. well.. biaselah tu kan.. saya rase pun ok, xsalah. ikut individu laa.. wahhh hebat! lelaki muda 10 thn leh gila2 lagi... share la rahsia... hehehehe

To Tyra: Komen awak ni sebijik macam komen akak2 di ofisku... betul la kan, problem dia bila dh tua nanti... pompuan menopos, kurang hormon estrogen n tak aktif sexually (mostly la kan). tapi lelaki ni xpenah menurun sexual drive... errr... ni komen2 akak2 ofis, bukan saye :P

To Mr Penyubiru: Tula...cinta itu buta...

adakah ko dh jth cinta sama aku sampai boleh buta xnampak tu muka aku yang comel dan bukanlah muka makcik2???????????

(bertukar jadi raksasa)

July 1, 2009 11:23 PM
HuRuL_AiNi said...

yunho muda 5 bulan dari aku...lalala ***tetiba je..hehe***

x salah kalau perempuan berkahwin dengan lelaki yg lebih muda...contoh terbaik, Nabi ketika usia 25 tahun berkahwin dengan siti khadijah yang telah berusia 40 tahun...dapat jugak 6 orang anak, & sepanjang bersama saidatina Khadijah, Nabi x pernah berkahwin lain.

Untuk zaman sekarang ni, perempuan elak kawin ngan lelaki lebih muda sebab pertama kerana kematangan, kedua kerana payah menjaga ego lelaki tu sendiri & ketiga kerana pandangan buruk ntah apa-apa dari orang sekitar...bagi aku kalau muda 2-3 tahun...okay je....tapi kalau beza sampai 10 tahun, dua-dua pihak kena faham & sedia dgn risiko & cabaran la....

July 2, 2009 12:09 AM
Cybernetics Mind said...

kalo dah jodoh..
nk wat caner kan...
mmg ada guys yg bercinta
or kawin ngan ngan pompuan yg
jauh lebih tua...
layan jer :P

ingat laa...
Allah does HIS job
in various & a mysterious ways..
ada ler hikmah di sebalik
apa yg terjadi....kena redho

July 2, 2009 12:11 AM
chipsmore said...

x salah pon...s long s u guys epi 2gether.....if da syg 2...kentot pon bau wangi...ni plak umo..haha
July 2, 2009 12:13 AM
zulfitry.com said...

well..kalau aku nak cari yang muda jer..( untuk masa nilah) ..mase depan tak tahu kot..
mana tau takdir hidup lain pulakkan..ajal,jodoh semua di tangan tuhankan..

well..selalunya kalau kahwin dengan wanita yang lebih tua..pada masa mulanya memanglah tak rasa apa2..
tapi bila dah lama2..mungkin akan timbul sedikit ketegangan yang melampau dalam hubungan intim suami isteri..

well..jalan sudah terbentang..buat sahaja pilihan..tua muda bukan persoalan namun sikap dan kejujuran itu yang utama..

betul tak ryehanna?
July 2, 2009 9:25 AM
Ryehanna said...

To Hurul Aini: aku pikir camtu gak..that's y aku cari lelaki lebih tua.. hehehe

To Cybernetics Mind: Yeah.. agree... well, redho jelah kan :P

To Chipsmore: eh eh kentot tetap busuk walau ape org kata... bercinta ke x bercinta... huhuhuh

To Zulfitry.com: Betul betul betul! hehehehe...
July 2, 2009 1:28 PM
ezany said...

ok jer.. xde masalah bg aku.. pandai2 la sesuaikan diri..

lelaki kalau nak buat poblem.. tak yah tggu tua.. so.. tak kira la.. suami lebih muda ker.. lebih tua ker.. kalau dia da nak menggatal.. dia buat gak..

pompuan pun sama gak kot.. nnt org kata aku bias lak.. hehe..
July 2, 2009 1:37 PM
Ryehanna said...

well... hopefully u're right. Jangan wat problem dah tua2 nnt yer... ;)

July 2, 2009 2:56 PM
Anak Lipas said...

berkahwin dengan yang lagi muda bagi perempuan.. hmm. tiada masalah rasanya, kerana, selalunya, lelaki akan memilih untuk kahwin lebih lambat berbanding wanita, namun dalam kes ini, perempuan yang lebih berumur.

hehe.

July 2, 2009 8:40 PM
uShop said...

bercinta dengan wanita lebih berumur ni boleh lebih mematangkan diri. ape yg Aku pasti, diorang lebih faham situasi dan x cepat melatah..



jawapan Aku..

NAK!!

Aku leh jadi contoh entry ko ni :)

July 3, 2009 9:01 PM
Ryehanna said...

To Anak Lipas: Yup. normally lelaki yg lbh tua kan... tp still xde masalah gak kalo lelaki muda asalkan pandai balance hidup n byk tolak ansur.. :)

To Ushop: Thanx for the info! so miss informer lg tua dr ko lah ek?

tapi ko pn mcm org tua-tua jugak so ok la kot. hahahah!

but seriously, baguslah kalo ko okey dengan semua tu. aku pn okey. and yes, u're right. yg dh agak berusia ni (mcm aku) dia kurang melatah ckit. lebih pendam je dl ape2 and xnak rush..

July 5, 2009 2:19 PM
uShop said...

'mcm aku' itu bermaksud ko dalam situasi yg same ngan informer Aku ke? (yup die lebih tua)

Apekah maksudnye Aku mcm org tua? haha
July 5, 2009 8:29 PM
Ryehanna said...

tak tak.. mksd aku, aku ni pn dh tua gak. cos aku pernah la suka n mcm hampir2 bercinta ngan org yg lg mda dr aku. huhu


ko matang. ok la kan. yelah... xtua. bluwekk! :P
July 5, 2009 9:13 PM
yash aka yasha said...

aku kan x kesah kan tua kan muda kan asl kan laki tuh kan jambu... wkakakkaka!

aku nie lain sket.. suke tgk jambu2 terus suke.. bukan maksud jatuh hati mau pown jatuh chenta.. just suke tgk je.. hehehehee!

bagi aku x pelik pown mende nie..
ramai ape kawen macam nie oke je..
cume persekitaraan yang buat seseorg tuh tak berani nak lalui mende2 macam kutukan,perli memerli..dan lain-lain..

skema plak.. =.=

July 5, 2009 10:20 PM
ayien ; iena said...

ok what lelaki mude pmpuan tua.
tp msti laa nk yg b'fikiran matang kn.
btw umo ta m'jd p'hlg pown.
July 7, 2009 1:41 AM
unwanted said...

tak salah..
tp aku nk perempuan muda..ha3